De resultaten 1 tot 4 van 4 worden weergegeven.

Discussie: R.i.p. Hd Dvd

  1. #1

    Standaard R.i.p. Hd Dvd

    Hopelijk bestaat hier nog geen topic over, maar ik heb net dit artikel gelezen in 'De Tijd', een financieel-economische krant uit België:

    http://www.tijd.be/artikel/'Toshiba_geeft_HD_DVD-strijd_op'.6299734

    'Toshiba geeft HD DVD-strijd op'

    Het Japanse elektronicaconcern Toshiba kondigt mogelijk al de komende dagen aan dat het zijn HD DVD-formaat opgeeft. Daarmee zou de strijd om het formaat van de hogedefinitie-dvd's beslecht worden in het voordeel van Blu-Ray.

    (reuters) - Toshiba wou het nieuws in het weekeinde niet officieel bevestigen. Maar een anonieme bron in het bedrijf meldde aan het persagentschap Reuters dat Toshiba de laatste hand legt aan zijn exitstrategie uit HD DVD. Een officiële aankondiging volgt mogelijk nog de komende dagen, zei dezelfde bron.
    Toshiba levert de jongste jaren een harde strijd met Sony over het formaat van de hogedefinitie-dvd's. Dat is de volgende generatie dvd's met een veel betere beeldkwaliteit. Toshiba lanceerde het HD DVD-formaat; Sony ontwikkelde het Blu-Rayformaat. Zowel Toshiba als Sony heeft zijn aanhangers in de formatenstrijd, die herinneringen oproept aan de strijd in de jaren 80 tussen Betamax en VHS als standaard voor videobanden.
    Maar de jongste tijd sloeg de balans steeds nadrukkelijker door in het voordeel van Sony. Vorige vrijdag kreeg Toshiba nog een harde klap te incasseren. Wal-Mart, de grootste supermarktketen van de Verenigde Staten, liet weten alleen nog Blu-Ray-dvd's in zijn rekken te leggen. Begin januari had de Amerikaanse filmstudio Warner Bros, de grootste uitgever van dvd's ter wereld, ook al voor Blu-Ray gekozen.
    Als Toshiba inderdaad het einde van HD-DVD aankondigt, is dat niet alleen een grote overwinning voor Sony en zijn Blu-Raytechnologie. Het kan de verkoop van de hogedefinitie-dvd's ook fors aanzwengelen. Want door de onzekerheid over de uitkomst van de formatenstrijd, kwam de verkoop van de hogedefinitie-dvd's en toestellen om de schijfjes af te spelen tot nog toe moeilijk van de grond

  2. #2

  3. #3

    Standaard

    Pfff, waarom heeft dvd.nl eigenlijk een zoek-optie?
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Albert Kostwinder Bekijk bericht
    Pfff, waarom heeft dvd.nl eigenlijk een zoek-optie?
    Helaas werkt die niet altijd even goed.:wink:

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •