Bekijk uitslag poll: Doen?

Stemmers
38. Je mag niet stemmen in deze poll
  • Zeker niet doen

    13 34,21%
  • Beter niet doen

    10 26,32%
  • proberen

    11 28,95%
  • Doen

    4 10,53%
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
De resultaten 1 tot 25 van 42 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Videotheek overnemen!

    Ok jongens, ik ben van plan om een videotheek over te nemen voor ongeveer 30.000 euro,
    Zoals jullie al weten is het inderdaad een moeilijke periode voor de videotheken, maar ik denk dat het huren van films aantrekkelijker zal worden met de komst van blue-ray en HD-DVD, gezien de koopprijs in begin hoog zal zijn.

    De omzet van de videotheek was 120.000 euro in 2005, de videotheek ziet er goed uit, is gevestigd in een winkelcentrum, in de stad waar de videotheek is gevestigd met 42000 inwoners, zijn er ook 2 andere videotheken, een movieMax en een Videoland, 2 grote concurrenten dus, alleen die zitten aan de andere kant van de stad!

    Gezien de cijfers , wat zouden jullie me aanraden? sterk afraden of toch proberen , als niet lukt iets anders van maken,
    Ik zit te denken om naast verhuur ook verkoop games en films op de rekening te nemen, en verhuur van XBOX360 spellen wat heel veel videotheken niet doen, mag je games eigenlijk kopen en verhuren of moet je daar ook speciale versies van kopen die bestemd zijn voor verhuur.

    Ik ben zelf al een onderneming, dit wordt mijn 2e onderneming, ik word niet afhankelijk van de inkomsten maar toch wil ik niet dat het me geld gaat kosten,

    graag hoor ik jullie advies

    Alvast bedankt jongens.

  2. #2

    Standaard

    Verhuur van films mag dan richting zijn dieptepunt lopen, maar volgens mij ligt er nog steeds een gouden markt voor verkoop van films.
    DVD's zijn (nu al) goedkoper dat koopvideo's ooit zijn geweest. Ik denk dat er nog (steeds) een potentieel koop-publiek aan te boren valt.
    Als ik naar mijzelf reken: ik ga alleen nog maar naar de bioscoop of ik koop DVD's. Ik heb al ik geen twee jaar meer een film gehuurd, terwijl ik voor die tijd altijd huurfilms thuis had liggen.
    En daarnaast komen films gelijktijdig in de verhuur én in de verkoop, dus waarom zou je nog een film huren? En niet te vergeten dat de nieuwste (en op dat moment nog vrij dure) films al binnen een paar maanden voor de helft van de oorspronkelijke prijs in de bakken liggen.

    Een film in optima forma (dus in de bios) zien blijft het allermooiste, maar daarnaast is de film zelf bezitten (met alle extra's!) het hoogst haalbare goed. En je hoeft slechts een paar maandjes geduld te hebben voordat een film op DVD verschijnt!
    Waarom zou je nog huren? Kopen is the name of the game, als je het mij vraagt.

  3. #3

    Standaard

    Houdt er rekening mee dat verkoop hele andere eisen stelt, niet alleen wettelijk maar soms kan zelfs een bestemmingsplan de boel in de war schoppen. Diefstal is ook een gevoelig punt bij verkoop en je inkoop zul je ook anders moeten gaan regelen dan bij alleen verhuur.
    Voor verkoop gaat men meestal toch niet naar de videotheek omdat veelal de films/spellen massaal via de grote ketens worden ingekocht en met kleine marge verkocht. Daar kom je als kleine zelfstandige moeilijk tussen of je moet gespecialiseerd zijn.

    Daarnaast denk ik dat je sowieso het eerste jaar niet meteen winst zal draaien, maar dat hoef ik jou als ondernemer denk ik niet te vertellen :wink:.

    Ik zou het proberen en inderdaad ook spellen voor nintendo/PS2 en XBOX (en XBOX360) gaan verhuren.

  4. #4

    Standaard

    Ik denk dat er al heel veel pro's en con's genoemd zijn in de 2 posts boven mij, maar ik zal dan ook alleen voor mezelf spreken.

    Ik ga OF naar de bioscoop, of ik koop een film als hij uitkomt. De laatste keer dat ik een film heb gehuurd moet begin vorig jaar zijn geweest. Waarom niet huren?

    Omdat voor jou 30 anderen dat schijfje in hun speler hebben gedaan. Omdat een dvd huren soms maar 50% is van de nieuwprijs van die dvd. Omdat ik zelf graag de dvd in mijn bezit wil hebben.
    Omdat ik dusdanig goed geinformeerd ben over de film die ik koop dat het ook niet noodzakelijk is om te huren.
    Omdat ik de films die in de videotheek komen vaak toch al in de bioscoop heb gezien.

    Zijn zomaar een paar redenen. En natuurlijk zit je hier ook op een dvd forum waarvan een groot gedeelte een enorme verzameling hebben en het niet over hun hart kunnen verkrijgen om 'gebruikte' schijfjes in hun speler te doen :wink:

    Als je het geld en de mogelijkheid hebt om het te doen, en jij denkt dat je kunt concurreren met die 2 andere videotheken, moet je het zeker doen. Uitbreiden met het gamen is inderdaad hip tegenwoordig en wie weet lukt het. Ik persoonlijk zou de gok niet durven wagen.

    Succes in ieder geval.

  5. #5

    Standaard

    Je moet tegenwoordig wel eerst eens kijken of de markt er nog altijd voor te vinden is.

    De eerste paar jaar denk ik dat videotheken nog wel kunnen overleven, maar als de digitale TV meer en meer ingeburgerd geraakt denk ik dat het huren van films via digitale TV meer en meer mensen zal aantrekken en het huren in videotheken zal afnemen.

    Persoonlijk denk ik dus wel dat we de weg zullen inslaan dat films via deze nieuwe technieken de huiskamers zullen bereiken. Zelf heb ik sinds kort ook een box voor digitale TV en ik moet zeggen dat het beeld heel scherp is, het beeld is op dit moment evenredig met een DVD. De service die ik heb biedt momenteel nog geen mogelijkheid van het huren van films, maar Telenet en Belgacom bieden deze mogelijkheid wel al aan en naar wat ik hier en daar verneem vindt men hiervoor toch al redelijk veel publiek.

  6. #6

    Standaard

    Zelf een business plan schrijven en ermee naar de bank gaan. Goed onderzoek doen naar markt trends. En, inderdaad, alternatieve opbrengsten in kaart brengen.

    Mijn advies vwb een videotheek opzetten: zeker niet doen. Ik verwacht dat de markt verder gaat kelderen...

  7. #7

    Standaard

    Ik zie dat er 2 grote videotheken in de buurt zitten,je kan veel klanten houden door goede service,vriendelijk personeel en een goed aanbod van nieuwe aanbieding.Daarnaast zou ik proberen het koopgedeelte van games/dvd uit te bouwen.Is het trouwens niet verstandig om dit samen met een compagnon te doen,mocht het mis gaan dan sta je niet alleen.
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  8. #8

    Standaard

    Ik heb gekozen voor "beter niet doen"....ik ga af en toe naar de bioscoop, koop soms dvd's als ze flink zijn afgeprijsd, maar naar de videotheek..pfff..da's lang geleden...
    Volgens mij is iedereen zich suf aan 't downloaden..
    Wat ook je beslissing uiteindelijk wordt: heel veel succes!!

  9. #9

    Standaard

    Zeker niet doen zou ik zeggen. Omzet 120k lijkt veel maar is dat imo zeker niet. Welke kosten maak je om zo'n omzet te halen?? Huur pand, personeel wat de verhuur doet, want gezien je omschrijving kan je dat niet (volledig) zelf. Aanschaf DVD's is ook fors. Is niet de prijs van de Media markt ofzo. Al gauw 40 of 50€ voor een eenvoudige dvd.
    De blu-ray en HD-DVD waar je op mikt nog veel duurder w.s. En zoveel omzet haal je daar niet mee in het begin want lang niet iedereen heeft een speler laat staan een TV die het volledig aan kan dus verhuur je nauwelijks.

    Zo'n poll is er overigens ook al eens geweest; http://www.dvd.nl/forum/showthread.p...ght=videotheek
    Marantz SR6300, Sony DVP-NS930, Panasonic DMR-EH67k, Philips CD-650, 4 x Monitor Audio Silver 8i, Monitor Audio SLCR, Panasonic TH-42PV70

  10. #10

    Standaard

    Bedankt voor jullie reakties jongens,
    ik zelf huur ook nooit films en begrijp jullie volledig, alleen vergeet niet dat er genoeg mensen zijn die amper iets op internet kunnen vinden, laat staan downloaden, en dan heb je nog mensen die geen breedband aansluiting hebben, ik heb inderdaad begrepen dat de films die je moet kopen veel duurder zijn dan de dvds die je bij de mediamarkt koopt, maarja ik heb een ruwe berekening gemaakt,

    Stel de Omzet is inderdaad 10000 euro per maand ongeveer

    2000 euro ben je kwijt aan huur, verzekeringen , electra en dergelijke.(huur is 1200 euro vrij van btw)
    1000 euro voor personeel, momenteel werkt 1 meisje als personeel.
    gemiddeld per maand 100 dvds kopen (schatting) * 35 euro (gemiddelde prijs) = 3500 euro

    dat is dus 10000 - 6500 euro = 3500 winst per maand het is wel een ruwe schatting,
    Stel omzet gaat in 2006 met 20% dalen. omdat het inderdaad allemaal slecht gaat met de huurmarkt dan zit ik op 8000 - 6500 = 1500 euro winst per maand.

    Kan iemand me vertellen of mijn schattingen ongeveer kloppen of het gewoon onzin is?

    Ik ben dus blij als ik een vaste inkomen kan creeeren van ongeveer 1500 euro per maand.
    Dan hoef ik hem als het ware ongeveer 1,5 draaiend te houden om quite te draaien.

  11. #11

    Standaard

    Huur is te laag ingeschat
    Personeelskosten zijn veels te laag ingeschat (moet zeker 3x zoveel zijn, premies etc. moet je ook afdragen)
    Omzet is te hoog ingeschat (moet je maar eens rekenen hoeveel je moer verhuren)

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door rkrijger
    Huur is te laag ingeschat
    Personeelskosten zijn veels te laag ingeschat (moet zeker 3x zoveel zijn, premies etc. moet je ook afdragen)
    Omzet is te hoog ingeschat (moet je maar eens rekenen hoeveel je moer verhuren)
    waarom is huur laag ingeschat dan, de eigenaar heeft gezegd dat de huur 1142 vrij van btw was?

    personeelskosten 3x zo hoog? ik heb begrepen dat het meisje dat nu werkt slechts 750 euro bruto krijgt per maand voor 6 dagen werk(van 12:00 tot 18:00), stel ik neem nog iemand bij, dan zit ik op 1500 euro bruto , meer als 2000 euro kom ik toch niet inc de premies of wel?

  13. #13

    Standaard

    Ik denk dat 'rkrijger' inderdaad gelijk heeft.

    Ik zat mij dus ook al bedenkingen te maken ivm je opgegeven personeelskosten. Buiten het loon moet je ook een hoop bijtellen aan wat je ook nog eens aan de staat moet betalen als werkgever. (Zelf heb ik nog geen personeel maar ik weet dat je het loon gemakkelijk maal 2 kunt doen aan wat je werkelijk betaald voor een werknemer.)

    De omzet zou wel kunnen kloppen hoor. Ik heb een dikke 15 jaar geleden een studentenjob gehad in een videotheek en als ik daar de omzet van toen neem dan kom ik ergens rond de 9000 EUR/maand uit (excl. BTW). Dit was wel een zaak waar er continu volk was.

    De klanten waren zo wat van overal in België omdat ze in Hasselt werkte en het voor hun dus gemakkelijk was om even binnen en buiten te lopen ipv een videotheek bij hun in de buurt op te zoeken. Zo had je rond 17u een spitsuur en rond 19u ook nog eens, voor de rest van de dag was er altijd 2 à 3 mensen in de videotheek om hun keuze te maken.

  14. #14

    Standaard

    Je moet ook begrijpen dat je je winst niet zonder meer naar je eigen portemonee kan doorsluizen. Ook al heb je een eigen zaak, dan is jouw inkomen niet de winst van je bedrijf, maar gewoon een eigen salaris.

    Een winstgevend bedrijf is mooi, maar de winst van het geld komt pas vrij als je bv je bedrijf verkoopt. Natuurlijk kun je wel zelf je eigen salaris bepalen maar, geloof me, dat kun je maar beter "marktconform" doen...

    Naast de huur heb je ook "gas/water/licht" en allerlei heffingen omdat je in een pandje zit (vuilnis, riool, noem maar op)...

    Als het meisje van 12:00-18:00u werkt... Piektijden zijn na die tijd... En dan ben jij gesloten?!?

    Hoop dat je er wat aan hebt hoor. Ik probeer alleen een realistisch beeld te schetsen en niet je af te zeiken of zo...

  15. #15

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door rkrijger
    Je moet ook begrijpen dat je je winst niet zonder meer naar je eigen portemonee kan doorsluizen. Ook al heb je een eigen zaak, dan is jouw inkomen niet de winst van je bedrijf, maar gewoon een eigen salaris.

    Een winstgevend bedrijf is mooi, maar de winst van het geld komt pas vrij als je bv je bedrijf verkoopt. Natuurlijk kun je wel zelf je eigen salaris bepalen maar, geloof me, dat kun je maar beter "marktconform" doen...

    Naast de huur heb je ook "gas/water/licht" en allerlei heffingen omdat je in een pandje zit (vuilnis, riool, noem maar op)...

    Als het meisje van 12:00-18:00u werkt... Piektijden zijn na die tijd... En dan ben jij gesloten?!?

    Hoop dat je er wat aan hebt hoor. Ik probeer alleen een realistisch beeld te schetsen en niet je af te zeiken of zo...
    daarom had ik dus 2000 euro geschat foor huur en al die overige kosten,
    dus 800 euro voor electra, water, riool, dat is toch zeker realistisch of denk je dat het daarboven uitkomt,

    OK, personeel is misschien laag ingeschat
    maar 100 DVDs per maand, kan dat kloppen of heb ik gauw meer nodig?
    Persoonlijk denk ik dat 25 DVDs per week reeel ingeschat is.

    Ik ga zoweerzo in de boekhouding duiken van de eigenaar, want wil niet straks dat dit me alleen geld gaat kosten, daar heb ik echt geen zin in
    Ik had nog een idee om film trailers op een beamer te draaien? mag dat of moet je daar ook maandelijks voor betalen?

  16. #16

    Standaard

    Trailers krijg je meestal aangeboden door de verschillende producenten en die mag je zonder extra kosten gewoon in de videotheek laten draaien.

    De producent zelf geeft je namelijk de toestemming om ze gratis te gebruiken en daar hoef je dan natuurlijk geen rechten op te betalen.

  17. #17
    Johan van den D.
    Guest

    Standaard Re: Videotheek overnemen!

    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    De omzet van de videotheek was 120.000 euro in 2005, de videotheek ,in de stad waar de videotheek is gevestigd met 42000 inwoners, zijn er ook 2 andere videotheken, een movieMax en een Videoland, 2 grote concurrenten dus, alleen die zitten aan de andere kant van de stad!
    Aan de hand van deze gegevens zou ik het al niet doen.
    Lage omzet (neem aan dat dit de bruto omzet is), erg weinig inwoners en twee grote concurrenten......dat is in principe al genoeg om af te haken.

    Verders denk ik dat rkrijger best wel gelijk heeft met de punten die ie aanhaald.

  18. #18

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    daarom had ik dus 2000 euro geschat foor huur en al die overige kosten, dus 800 euro voor electra, water, riool, dat is toch zeker realistisch of denk je dat het daarboven uitkomt.
    Als je een fatsoenlijk pandje huurt zit je toch al snel op minimaal € 1000 aan huur per maand. Voor energiekosten kom je toch al snel op € 100 per maand. Ik vind jouw schatting, als deze per jaar is, dus veel te laag begroot. Daarbij moet je ook rekening houden dat je, vooral in het 1e jaar, veel geld kwijt bent aan reclamekosten om je bedrijf ene naamsbekendheid te geven. Hievoor kun je zeker ook wel een paar honderd euro per jaar rekenen. En dan nog iets. Je gaat een videotheek overnemen. Dat betekent dat er waarschijnlijk ook nog over de goodwill betaald moet worden (jij als ondernemer snapt wel wat ik bedoel :wink.

    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    De omzet van de videotheek was 120.000 euro in 2005.
    Jij als ondernemer zal toch moeten weten dat de omzet van een bedrijf vrij weinig zegt. Ik ken ook bedrijven die een paar miljoen aan omzet maken, maar onder aan de streep toch op een verlies uitkomen...

    Waarom laat je je accountant geen begroting maken. Hij heeft er waarschijnlijk een betere kijk op dan jijzelf. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan afschrijvingen, accountantskosten, kantoorbehoefte, schoonmaakkosten, etc etc...

  19. #19

    Standaard

    Als ik zo vrij mag zijn waarop is de 30.000 euro overname gebaseerd. Uitgaande van een stuk inventaris wat er aanwezig is, stellingen, counters, kassa, computers en niet te vergeten dvd's (uitgaande van jouw prijs van 35 euro inkoop per dvd maximaal iets meer dan 850 dvd's , of de dvd's allemaal compleet afgeschreven zijn heb even geen kijk op hoe dat werkt) lijkt mij dit een erg laag bedrag tenzij er geen sprake is van goodwill maar eerder het tegenovergestelde.

    Kijk goed naar wat de inkomsten en uitgaven zijn over een langere periode en huur tevens een (ervaren) accountant in. Dit kost een paar centen maar die investering lijkt het me dit risico wel waard.

  20. #20

    Standaard

    Juist omzet zegt niks, hoe hoog waren de kosten en hoe hoog de winst
    | Marantz SR-64004| Kef | SVS | Nordost Wyrewizard | Qed | Furutech-Lapp-Wattgate | G&W | Pioneer PDP-LX508D | PS3 | Wii | Cisco 8455DVB HD|

  21. #21

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door PaulH
    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    daarom had ik dus 2000 euro geschat foor huur en al die overige kosten, dus 800 euro voor electra, water, riool, dat is toch zeker realistisch of denk je dat het daarboven uitkomt.
    Als je een fatsoenlijk pandje huurt zit je toch al snel op minimaal € 1000 aan huur per maand. Voor energiekosten kom je toch al snel op € 100 per maand. Ik vind jouw schatting, als deze per jaar is, dus veel te laag begroot. Daarbij moet je ook rekening houden dat je, vooral in het 1e jaar, veel geld kwijt bent aan reclamekosten om je bedrijf ene naamsbekendheid te geven. Hievoor kun je zeker ook wel een paar honderd euro per jaar rekenen. En dan nog iets. Je gaat een videotheek overnemen. Dat betekent dat er waarschijnlijk ook nog over de goodwill betaald moet worden (jij als ondernemer snapt wel wat ik bedoel :wink.

    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    De omzet van de videotheek was 120.000 euro in 2005.
    Jij als ondernemer zal toch moeten weten dat de omzet van een bedrijf vrij weinig zegt. Ik ken ook bedrijven die een paar miljoen aan omzet maken, maar onder aan de streep toch op een verlies uitkomen...

    Waarom laat je je accountant geen begroting maken. Hij heeft er waarschijnlijk een betere kijk op dan jijzelf. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan afschrijvingen, accountantskosten, kantoorbehoefte, schoonmaakkosten, etc etc...
    Schatting is wel per maand he,
    Ik heb dus 2000 euro geschat voor de huur en overige kosten per maand, dat lijkt me toch zeker reeel.

  22. #22

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door piet superlight
    Als ik zo vrij mag zijn waarop is de 30.000 euro overname gebaseerd. Uitgaande van een stuk inventaris wat er aanwezig is, stellingen, counters, kassa, computers en niet te vergeten dvd's (uitgaande van jouw prijs van 35 euro inkoop per dvd maximaal iets meer dan 850 dvd's , of de dvd's allemaal compleet afgeschreven zijn heb even geen kijk op hoe dat werkt) lijkt mij dit een erg laag bedrag tenzij er geen sprake is van goodwill maar eerder het tegenovergestelde.

    Kijk goed naar wat de inkomsten en uitgaven zijn over een langere periode en huur tevens een (ervaren) accountant in. Dit kost een paar centen maar die investering lijkt het me dit risico wel waard.
    30.000 euro is dus om gewoon het zaakje over te nemen inc dvds, betaal en huur systeem, klantbestand, eigenlijk alles wat er bij hoort. er zijn iets van 2500 DVDs aanwezig heb ik begrepen.

  23. #23

    Standaard Re: Videotheek overnemen!

    Citaat Oorspronkelijk gepost door j.vandendool
    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    De omzet van de videotheek was 120.000 euro in 2005, de videotheek ,in de stad waar de videotheek is gevestigd met 42000 inwoners, zijn er ook 2 andere videotheken, een movieMax en een Videoland, 2 grote concurrenten dus, alleen die zitten aan de andere kant van de stad!
    Aan de hand van deze gegevens zou ik het al niet doen.
    Lage omzet (neem aan dat dit de bruto omzet is), erg weinig inwoners en twee grote concurrenten......dat is in principe al genoeg om af te haken.

    Verders denk ik dat rkrijger best wel gelijk heeft met de punten die ie aanhaald.
    Ok 120.000 euro is dus niks bijzonders voor een videotheek?
    Naar mijn idee was dit toch best aardig dacht ik, maar misschien zit ik er echt naast

  24. #24

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    Schatting is wel per maand he,
    Ik heb dus 2000 euro geschat voor de huur en overige kosten per maand, dat lijkt me toch zeker reeel.
    Ah, ok. Een klein begrotinkje (per maand)...

    € 10.000 netto omzet
    € 3.500 inkoopwaarde van de omzet
    € 6.500 bruto-marge

    € 1.500 personeelskosten
    € 1.500 huisvestingskosten
    € 750 kantoorkosten
    € 250 bankkosten (je moet waarschijnlijk een lening afsluiten..)
    € 100 afschrijvingen (kan meer zijn, ik weet niet welke inventaris aanwezig is)
    € 100 reclamekosten
    € 50 diverse algemen kosten
    € 2.250 netto winst

    12 x € 2.250 = € 27.000 winst op jaarbasis. Als je dit zo lukt zou ik adviseren om het wel te doen. Maar ik ben dat de omzet zal dalen, en dat de kosten toch hoger uit komen te vallen...

  25. #25
    Johan van den D.
    Guest

    Standaard Re: Videotheek overnemen!

    Citaat Oorspronkelijk gepost door K3ke
    Ok 120.000 euro is dus niks bijzonders voor een videotheek?
    Naar mijn idee was dit toch best aardig dacht ik, maar misschien zit ik er echt naast
    Of het voor een videotheek weinig of veel is weet ik niet maar gewoon in het algemeen als zaak zijnde is het in mijn ogen niet veel.
    Alle kosten moeten er immers nog af en je wilt er wel aan verdienen neem ik aan.
    Persoonlijk zou ik het niet doen als ik die andere gegevens mee laat wegen.
    Het lijkt veel die 120.000 maar je kosten zullen ook veel zijn.
    Je schrijf dat het pand in het centrum staat en hier in het centrum betaal je al gauw 2 a 3000 euro voor een gemiddeld pandje wat niet al te groot is.
    Ook de kosten voor het personeel zijn hoog, erg hoog en dus de vraag is hoeveel uur je ze wilt laten werken en 1 of 2 meiden (meiden zijn altijd leuker dan jongens )
    Reclame kosten lopen op in de duizende euro,s ipv een paar honderd zoals eerder ergens staat.
    Daarnaast zullen de verplichte lasten die je moet afdragen ook niet gering zijn.
    Hou ook rekening met de verzekeringen voor het pand maar ook voor jezelf, die zullen duur zijn als ondernemer.
    Ook voor je personeel en wat te denken wat het kost als deze onverhoopt ziek worden voor wat langere periode.
    Naast dit alles zal er ook belasting betaald moeten worden.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •