127 Hours op DVD en Blu-ray Disc verkrijgbaar vanaf 20 juli

20th Century Fox

WAARGEBEURD SURVIVALAVONTUUR VAN TOPREGISSEUR DANNY BOYLE.

 

127 HOURS

Verkrijgbaar op Blu-ray Disc en DVD vanaf 20 juli


HET VERHAAL
covers127 Hours vertelt het waargebeurde verhaal van bergbeklimmer Aron Ralston (James Franco). Tijdens een tocht in de bergen komt zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem komt te zitten in een diepe kloof. Aron heeft niemand verteld dat hij de bergen in is gegaan, waardoor er weinig hoop lijkt op een redding. Voor zijn ongeval ontmoette hij nog wel twee vrouwelijke bergwandelaars. Zijn zij de laatste mensen die Aron ontmoette in zijn leven? Dit visueel verbluffende spektakel met schitterend camerawerk werd genomineerd voor zes Oscars.

DANNY BOYLE BLIJFT ARTHOUSE- EN BREED PUBLIEK BEKOREN
Regisseur Danny Boyle, die een Oscar® won voor de regie van Slumdog Millionaire en met 127 Hours twee Oscar®-nominaties in de wacht sleepte, heeft de zeldzame gave in alle genres te overtuigen. We kennen Boyle van arthouseklassiekers en kaskrakers als Shallow Grave, Trainspotting en The Beach. Maar hij tekende ook voor de adembenemende horror van 28 Days Later en de blockbuster Slumdog Millionaire. Begin jaren negentig regisseerde hij twee van de bekendste afleveringen van de iconische tv-serie Inspector Morse (Cherubim & Seraphim, Masonic Mysteries). Nu toont hij opnieuw zijn meesterlijk talent in dit biografisch drama.

coversGELAUWERDE IJZERSTERKE VERTOLKING VAN JAMES FRANCO
Voor zijn verbluffende vertolking kreeg James Franco een Oscar®-nominatie. Ralstons beproeving is het gevolg van zijn voorliefde voor risicovol avontuur. Maar de 'canyoneer' is evenzeer iemand met een zeer rationeel en koelbloedig karakter. James Franco slaagt erin op een geloofwaardige manier beide eigenschappen uit te beelden in zijn vertolking van Aron Ralston.

HET ONFILMBARE VERFILMD
127 Hours werd opgenomen in de uitgestrekte wildernis van Utah. De cameramensen - de bekroonde cinematografie is van de hand van Anthony Dod Mantle en Enrique Chediak - hebben zichzelf overtroffen in hun weergave van de absolute eenzaamheid van het hoofdpersonage.

AANGRIJPEND OVERLEVINGSDRAMA
127 Hours is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Aron Ralston, die zijn avontuur opschreef in de bestseller "Between a Rock and a Hard Place". Op 25 april 2003 ging Aron Ralston in canyons trekken en klimmen. Wanneer zijn arm onder een rotsblok komt vast te zitten, staat hij na 5 dagen voor een gruwelijke keuze.
Ralston zal gelukkig, zij het ternauwernood, zijn beproeving overleven. Toch is hij nu weer actief in de natuur, in de canyons. Zelf beschrijft hij de film als een treffende weergave van zijn belevenis in een gedramatiseerd verhaal. Tijdens zijn beproeving creëerde Ralston een videodagboek van zichzelf dat nu in een kluis wordt bewaard. Danny Boyle en James Franco mochten de tapes bekijken en haalden er veel inspiratie uit.

PRODUCTINFORMATIE

KOOP-BLU-RAY DISC/DVD COMBOPACK
RELEASEDATUM: 20 JULI 2011
GENRE: AVONTUUR, BIOGRAFIE, DRAMA
LEEFTIJD: 16
LENGTE: 93 MIN.
AUDIO: ENGELS 5.1 DTS HD MA
ASPECT RATIO: 16:9 (1.85:1)
MENU: NEDERLANDS, ENGELS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS
EXTRA'S:
•MET RUIM 100 MINUTEN AAN EXTRA’S,
WAARONDER EEN EXCLUSIEF ALTERNATIEF EINDE!
ADVIESPRIJS: 29,95 EURO

KOOP-DVD
RELEASEDATUM: 20 JULI 2011
GENRE: AVONTUUR, BIOGRAFIE, DRAMA
LEEFTIJD: 16
LENGTE: 89 MIN.
AUDIO: ENGELS 5.1 DOLBY DIGITAL
ASPECT RATIO: 16:9 (1.85:1)
MENU: NEDERLANDS, ENGELS
ONDERTITELING: NEDERLANDS, ENGELS
EXTRA'S: MET EXTRA VERWIJDERDE SCÈNES EN EEN EXCLUSIEF ALTERNATIEF EINDE!
ADVIESPRIJS: 21,95 EURO

HUURVERSIE VERKRIJGBAAR VANAF 19 JULI

Recente artikelen

Laatste reacties

McMurphy  |  01-07-2011

Pff idd wat een belachelijke cover :???:. Wel een geweldige film overigens!
Lees meer >

martijn0432  |  30-06-2011

Lelijke cover.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina