9 pro tips voor het fotograferen met je iPhone

Om mooie foto’s te maken heb je geen dure camera’s of apparatuur nodig. De kans is groot dat jij al een professionele camera in je broekzak hebt zitten, namelijk je iPhone. Met deze 9 tips kan je met je iPhone het maken van foto’s naar compleet nieuw level brengen.

1. Belichting en focus

Zoek het licht op! Je hebt geen lampen nodig want je hebt de zon. Overdag heb je meer dan genoeg licht om een persoon mooi te belichten. En vooral ‘s ochtends en ‘s avonds tijdens golden hour heb je erg mooi zacht ‘gouden’ licht. Ga zo staan dat het licht op de zijkant van het onderwerp valt. Hierdoor krijg je mooi contrast in het gezicht van de persoon.

2.  Onderwerp en verhaal

Het onderwerp is het belangrijkste in de foto’s. Bedenk voordat je de foto neemt; waar moet degene die deze foto ziet naar kijken in de foto. De emotie en het verhaal kan op meerdere manieren overgebracht worden. Wat zijn de
kleuren in de foto, een zwart/wit foto is somberder dan een foto met felle kleuren. Ook waar en hoe het onderwerp in de foto is geplaatst kan een verhaal vertellen. Kijkt het onderwerp weg van de camera of zie je alleen het silhouet van het onderwerp.

3. Regel van Derden

In de instellingen van de camera op je iPhone kan je het raster aanzetten. Dit raster helpt je bij het plaatsen van het onderwerp in je foto. Waar het onderwerp staat in de foto noem je de compositie. Een van de basis composities is de regel van derden. Wanneer het onderwerp in de foto op 1 van de lijnen is geplaatst of waar de lijnen kruisen dan praten we over de regel van derden.

4. De perfecte hoek

Beweeg eens met je camera om het onderwerp heen. Ga dichtbij het onderwerp staan of juist verder af. Er zijn gigantisch veel mogelijkheden: ga door je hurken en richt je camera omhoog, je kunt zelfs op de grond liggen. Het fotograferen uit een aparte hoek maakt de foto vaak interessanter en daardoor ook professioneler (zeker in combinatie met een compositie).

5. Silhouetten

Bij het gebruiken van de zon als lichtbron heb je soms ook het licht achter het onderwerp waardoor de persoon erg donker wordt. Wanneer de persoon zo donker is dat je geen details meer ziet heb je het over een silhouette. Dit effect kan je op creatieve manier gebruiken!

6. Portret modus

De nieuwe iPhones zoals de refurbished iPhone X van FixjeiPhone hebben een feature: portretmodus. Met de portretmodus kan je precies bepalen hoe het licht op het gezicht van een persoon valt. Door deze manier heb je een mooi belicht onderwerp zonder dure lichten!

7. HDR fotos

In de instellingen van je camera zie je ook een optie om Smart HDR aan te zetten. Wat dit betekent is dat wanneer je een foto maakt er meer details zitten in de donkere en lichte gedeelten. Moderne camera’s hebben vaak moeite met grote verschillen tussen licht en donker, Smart HDR helpt hierbij met als resultaat betere kwaliteit foto’s.

8. Filters

Even een tip over filters op je iPhone. Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je een zwart/wit foto kunt omtoveren naar een foto met kleur. Er is een functie in je camera die heet filters: hiermee kan je zwart wit foto’s maken zonder dat je er later spijt van krijgt. Wanneer je met die filters een zwart/wit foto hebt gemaakt kan je na de tijd bij de foto op wijzig drukken en een andere filter selecteren. En de kleur is weer terug!

9. Let op de kwaliteit van je iPhone

De nieuwste refurbished iPhones hebben 2 camera’s. Dit zorgt ervoor dat je 2x kan inzoomen tijdens het maken van een foto. Bij voorgaande modellen (en geen plus varianten) merk je dan ook goed dat je drastisch kwaliteit verliest bij het verder inzoomen op de foto. We adviseren altijd om voor een plus model te kiezen of een van de nieuwste iPhones zodat je echt goed aan de slag kunt met het maken van fantastische foto’s!

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina