Yamaha R-N803D combineert HiFi-traditie met innovatie

Als eerste stereonetwerkreceiver met YPAO R.S.C. automatische inmeting laat de Yamaha R-N803D zich met één druk op de knop perfect inpassen in de aanwezige luisteromgeving. Zo komt de uitmuntende versterking, die op een Yamaha HiFi-traditie van tientallen jaren is gebaseerd, volledig tot zijn recht. Geselecteerde componenten, een hoogwaardig schakeldesign en hi-res-weergave zorgen voor een audiofiele muziekbeleving van topklasse. Daarnaast biedt de receiver ondersteuning voor alle gangbare streamingdiensten, internetradio en DAB+ digitale radio. Met Yamaha MusicCast speelt de R-N803D muziek af uit alle bronnen in het Multiroom-ensemble en stelt het zijn randapparatuur ter beschikking aan alle andere MusicCast-componenten. Dankzij de phono-ingang klinken zelfs vinyl-pareltjes in iedere ruimte van het huis.

Eerste stereonetwerkreceiver met YPAO R.S.C. automatische inmeting

De R-N803D is de eerste stereonetwerkreceiver die door Yamaha is uitgerust met de YPAO automatische inmeting. Met één druk op de knop onderzoekt de meegeleverde meetmicrofoon de akoestische eigenschappen van de ruimte – van de positie van de luidsprekers, de grootte van de ruimte tot de reflectie-eigenschap van de wanden. Aan de hand van deze gegevens worden de optimale instellingen automatisch bepaald om het allerbeste geluid te bereiken. De extra YPAO R.S.C.-functie corrigeert storende reflecties. YPAO-volume zorgt met een uiterst precieze 192 kHz / 64 bits equalising voor het perfecte geluid bij iedere geluidssterkte.

De allerbeste klank dankzij geselecteerde componenten

Yamaha blijft bij de R-N803D de eigen langjarige HiFi-traditie trouw en kiest voor geselecteerde componenten voor audiofiel geluid zonder compromissen. Van het speciale netdeel tot de hoogwaardige ESS Sabre DAC met 192 kHz / 24 bits is ieder afzonderlijk component bij uitstek geschikt voor een unieke luisterervaring. Voor een weergave op hoge resolutie met een maximale kwaliteit uit het netwerk wordt een zelf ontwikkelde netwerkmodule gebruikt. Zo wordt het beste geluid uit iedere bron gegarandeerd.

Hifidelity design voor schakelingen en constructie

Ook bij het schakeldesign heeft Yamaha de hoogste maatstaven aangehouden. Daarom wordt bij de R-N803D het ToP-ART-concept (Total Purity Audio Reproduction Technology) gebruikt. De achterliggende filosofie is de absoluut onvervalste weergave van het audiosignaal. Hiervoor is de R-N803D met een links-rechts-symmetrische opbouw en zeer korte signaalwegen uitgerust. Ook de constructiewijze van de behuizing zelf is gebaseerd op geluidsoverwegingen: dankzij een hoge rigiditeit en de speciale „Art Base“ voor het verminderen van ongewenste vibraties blijft de muziek glashelder en wordt hij afgespeeld zoals deze door de artiest is bedoeld.

Phono-ingang, analoge en digitale aansluitingen

Met de R-N803D komen ook vinyl-pareltjes perfect tot hun recht, via de phono-ingang kan een platenspeler worden aangesloten. Bovendien zijn er vier analoge ingangen beschikbaar voor het aansluiten van bronnen zoals bijvoorbeeld een cd-speler. Voor het tv-geluid of Blu-ray-speler zijn ook steeds twee optische en coaxiale digitale ingangen beschikbaar. Door de volledig digitale signaalweg is zo een dynamisch, zuiver geluid gegarandeerd. Naast twee analoge uitgangen en een koptelefoonaansluiting is er ook een subwoofer-out. Zo kunnen de aangesloten stereoluidsprekers naar wens met een volle bas worden ondersteund.

Weergave via Airplay, Bluetooth, netwerk, streamingdiensten

De R-N803D biedt daarnaast alle momenteel gebruikelijke weergaveopties, bijvoorbeeld Apple AirPlay voor draadloos muziekgenot vanaf Mac, iPhone of iPad. Muziek is ook via het netwerk vanaf pc, Mac of NAS beschikbaar, via de kabel of draadloos. Ook de hi-res-weergave in de formaten DSD 5,6 MHz, AIFF/FLAC/WAV met 192 kHz / 24 bits en Apple Lossless 96 kHz / 24 bits wordt ondersteund. Met streamingdiensten als Spotify, Napster, Deezer en Juke kunnen ontelbare songs uit alle stijlen worden afgespeeld. De R-N803D is ook compatibel met de audiofiele streamingservices Tidal en Qobuz. Via Bluetooth kan muziek draadloos worden weergegeven vanaf mobiele apparaten. Daarnaast is er een DAB+ module voor een digitale radio-ontvangst van geweldige kwaliteit aanwezig, evenals een FM-tuner voor analoge radio.

Multiroom-audio dankzij Yamaha MusicCast

Met het Multiroom-systeem MusicCast worden alle netwerkcompatibele Yamaha-audio-elementen in een handomdraai tot één groot systeem - inclusief de R-N803D. Alle bronnen die zijn aangesloten op een MusicCast-apparaat zijn ook beschikbaar voor alle andere onderdelen van het MusicCast-netwerk - van receivers, soundbars en design-audiosystemen tot streamingluidsprekers. Zo is uw eigen lievelingsmuziek altijd daar waar deze gewenst is en kan de muziek met ieder apparaat in iedere ruimte van het huis worden afgespeeld. Zelfs een op de R-N803D aangesloten platenspeler brengt zo zijn signaal over aan alle MusicCast-componenten.

Comfortabele bediening via een app

Voor de comfortabele bediening van MusicCast stelt Yamaha de gratis MusicCast CONTROLLER-app voor iOS en Android beschikbaar. Zo kunnen bronnen intuïtief worden geselecteerd en apparaten worden gekoppeld. Ook zijn de basisfuncties van de R-N803D zo gemakkelijk via smartphone of tablet te regelen. In de leveringsomvang is ook een overzichtelijke afstandsbediening aanwezig. 

Prijs en beschikbaarheid

De stereonetwerkreceiver Yamaha R-N803D komt in september 2017 in de handel. De elegante behuizing is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De adviesverkoopprijs bedraagt 899,00 euro inclusief btw.


Gerelateerde artikelen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina