Academy nodigt 842 nieuwe leden uit, inclusief Nederlanders

Academy nodigt 842 nieuwe leden uit

Inclusief drie Nederlanders

Elk jaar worden professionals uit de filmindustrie door The Academy, de organisatie achter de Oscars, uitgenodigd om lid te worden van hun organisatie. Dat gaat van acteurs en actrices via producenten en regisseurs naar componisten en marketing & PR mensen. Leden krijgen toegang tot speciale evenementen van The Academy, waaronder filmvoorstellingen alleen toegankelijk voor leden. Onder de genodigden van dit jaar zitten bekende namen als Tom Holland (Spider-Man: Far from Home), Will Poulter (We're the Millers, Detroit), Lady Gaga (A Star is Born) en Adele. Ook de inmiddels 88-jarige Jean-Louis Trintignant (Amour) heeft een uitnodiging op zak. Tussen de regisseurs zitten bekende namen als Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) en Christopher Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse).

Drie Nederlanders krijgen een uitnodiging

Edgar Burcksen

Edgar Burcksen op IMDB

Dit jaar zijn ook twee Nederlandse professionals uitgenodigd. In de categorie Documentaire heeft Aliona van der Horst een uitnodiging ontvangen. Ze had vorig jaar internationaal succes met de film Liefde is Aardappelen, waarin ze op zoek gaat naar het Russische verleden van haar moeder als ze een klein huisje buiten Moskou erft. Ook een uitnodiging kreeg editor Edgar Burcksen. Burcksen woont en werkt al jaren in Amerika, maar incidenteel werkt hij ook nog op Nederlandse bodem (o.m. De Vriendschap). In de jaren '80, voordat hij naar Amerika vertrok, werkte hij mee aan grote Nederlandse successen als Een Vlucht Regenwulpen, Van de Koele Meren des Doods en Brandende Liefde. De derde Nederlander die een uitnodiging kreeg is producent Niels Swinkels. Ook hij woont en werkt al in Hollywood en is executive vicepresident van Universal Pictures International. Hij is mede verantwoordelijk voor het internationale distributiebeleid van Universal.

De nieuwe genodigden zijn overigens niet de eerste Nederlanders die al lid zijn van The Academy. Regisseurs Paul Verhoeven en Marleen Gorris (Antonia), cameraman Hoyte van Hoytema (Dunkirk, Interstellar), kledingontwerpster Jany Temime (Harry Potter) en de voor een Oscar genomineerde make-up artiest Arjen Tuiten (Wonder, Pan's Labyrint) zijn al lid van de organisatie.

Oscar

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina