Audio Show iEar' 2017 in Tilburg was een groot succes!

Als het op een goed uitgevoerde en toegankelijke audio show aankomt, moet je bij Freek van Ham van iEar' in Tilburg zijn. Het Willem II stadion in Tilburg was het decor van deze leuke en laagdrempelige audio show die met ruim 50 deelnemers verspreid over 30 luisterruimtes een meer dan regionaal karakter heeft. En ook wij waren erbij. Luisteren, kijken en vooral genieten.

Audio Show iEar' 2017

Voordat we gingen hadden we al het mooie en gratis show magazine aangevraagd. Daarin was al veel aandacht voor diverse producten die op de show te vinden waren. Wij hebben ons wat meer gefocust op de homecinema-geörienteerde producten. En daar was ook genoeg van aanwezig. Van de welbekende Yamaha YSP-5600 soundprojector tot aan een volledige high-end Dolby Atmos-opstelling van het Duitse Canton. Van de blikvanger van Rotel, de RAP-1580 geïntegreerde surround-versterker, tot aan de Monitor Audio Silver-serie die ook mikt op het filmkijkend publiek met diverse kleinere speakers en surround-speakers. En ook nog een paar leuke nieuwe producten gezien zoals de Dynaudio Music-serie en hele indrukwekkend klinkende, maar wel zeer smalle speakers van, Audio Innovations. Wij zagen gelijk vele mogelijkheden voor deze speakers in een Dolby Atmos opstelling!

Audio Innovations - AI-120

Wij waren zo onder de indruk van deze demonstratie, dat we er toch even apart aandacht aan willen besteden. Audio Innovations is een Nederlands bedrijf die, in samenwerking met ELAC, een bijzondere speaker introduceert. Het zijn zeer smalle en lange speakers die op dit moment alleen nog in zwart en wit verkrijgbaar zijn, maar Chris de Gier van Audio Innovations vertelde ons dat er plannen zijn om sleeves voor de smalle speakers beschikbaar te stellen die gewoon te bedrukken zijn met een afbeelding of motief. Zo kun je de speakers dus geheel een eigen ontworpen smoel geven. Buiten de kleine footprint klonken ze ook nog eens erg goed. Je kunt haast niet geloven dat ze dat uit zo'n kleine behuizing krijgen.

Goed, wat is het dan? Horen we jullie vragen. Het zijn speakers van 120 (of 100) cm lang. Dat is nog niet zo bijzonder. De breedte is echter slechts 3,7 cm en de diepte maar 2 cm. Wij verwachtten er een wat mager geluid uit, maar het frequentiebereik is al even verbazingwekkend. De speakers gaan van 120 Hz tot 20 kHz. En dat is een zeer uitgebreid bereik die sommige satelliet-systemen met toch flink grotere behuizingen niet weten te behalen. Natuurlijk heb je een subwoofer nodig voor het laag. Je kunt de speakers van Audio Innovations daarvoor combineren met allerlei subwoofers. Zolang je de subwoofer en speakers maar goed op elkaar kunt afstemmen met een crossover in een receiver.

Door het redelijk onopvallende uiterlijk vertoon van deze speakers en het geringe gewicht van maar zo'n kilo, zien wij ze als zeer geschikt voor surround-kanalen en vooral hoogtekanalen in een Dolby Atmos- of DTS:X-opstelling. En door hun zeer brede afstraling van het geluid, maakt het een stuk minder lastig om ze te plaatsen. Chris draaide op een gegeven moment zelfs de linkerspeaker naar de muur en liet de rechter gewoon op ons gericht. En heel veel verschil maakte dat niet in het stereobeeld tijdens de demo. Erg cool! We hebben Chris gevraagd om review-samples en we hopen daar dan ook snel mee aan de slag te kunnen.

Veel, heel veel moois

Er stond veel op de Audio Show iEar' 2017. Heel veel. En vooral heel veel moois. En als het aan ons ligt zijn we er volgend jaar gewoon weer bij. En voor Freek en zijn team hopen we op een nog beter bezochte show dan dit jaar. Aan het enthousiasme en de toewijding zal het niet liggen. Alle importeurs en fabrikanten waren zeer te spreken over de organisatie en de hoeveelheid bezoekers. En ook de sfeer. Een groter compliment kan Freek niet krijgen.

Bekijk hier nog een kleine sfeerimpressie

Lijst van deelnemers en fabrikanten:

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina