AudioControl lanceert de Maestro M5 AV-processor

AudioControl heeft een schitterende nieuwe AV-processor gelanceerd, de Maestro M5. Deze AV-processor van Amerikaanse makelij, ondersteunt nagenoeg alle huidige surround geluidsformaten, zoals Dolby Atmos en DTS:X. Grote troef die AudioControl in handen heeft is de ondersteuning van Dirac Live Room Correction, zodat de voorversterker, akoestisch gezien, kan worden aangepast aan de ruimte waarin hij speelt. 

AudioControl Maestro M5 - 3D sound en Dirac

De Maestro M5 van AudioControl is een 7.1.4-kanaals 4K UltraHD AV-processor. De Maestro M5 ondersteunt vrijwel alle moderne surround geluidsformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X. Dat doen natuurlijk wel meer AV-receivers en AV-processors, maar USP voor AudioControl is de samenwerking met Dirac en hun Dirac Live Room Correction. Dirac's Live Room Correction past zowel de frequentiecurve als het impulsgedrag van afzonderlijke luidsprekers in een bepaalde ruimte aan. De geluidskwaliteit en filmbeleving worden met Dirac in een grote mate verbeterd, aldus AudioControl. We weten zelf natuurlijk ook goed dat een goede Room Correction voor een mooi homogeen geluidsbeeld kan zorgen en met Dirac werkt AudioControl samen met een mooie partij.

AudioControl Maestro M5 - aansluitmogelijkheden

De Maestro M5 is goed bedeeld qua in- en uitgangen. Alle kanalen, inclusief de subwoofer, hebben een XLR-uitgang. Verder is de Maestro M5 voorzien van zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen waarvan er eentje ARC-compatible is en eentje is bedoeld voor een 2e zone. Ondersteuning van Ultra HD 4K, upsampling en HDR is de Maestro M5 ook niet vreemd gelukkig.

Wie overigens niet beschikt over een versterker met XLR-ingangen, hoeft de Maestro M5 niet te laten staan. Voor elk kanaal is namelijk ook een standaard cinch-uitgang voorhanden. Er is een usb-aansluiting aanwezig zodat de firmware eventueel kan worden bijgewerkt. Via de aanwezige LAN-aansluiting en/of de RS232-aansluiting kan de Maestro M5 worden geïntegreerd in een smarthome oplossing. Ook optische en coaxiale digitale ingangen zijn aanwezig, evenals analoge stereo cinch-ingangen en een XLR-ingang.

Uiteraard betekent een voorversterker dat je nog, afhankelijk van het aantal kanalen wat je wilt aansturen, een aantal eindversterkers nodig hebt. AudioControl levert zelf vijfkanaals of zevenkanaals AV-eindversterkers zoals de Savoy G3 en de Pantages G3, maar een eindversterker van een ander merk kan natuurlijk ook.

AudioControl Maestro M5: prijs en beschikbaarheid

De Maestro M5 is vanaf september in de VS leverbaar voor 5.900 dollar. Het is nog niet bekend wanneer de Maestro M5 in Europa verkrijgbaar zal zijn en voor welke prijs. Dimex BV in Den Haag is importeur van het Amerikaanse merk en zodra er meer bekend is over de prijs en beschikbaarheid in Nederland zullen we dit artikel updaten.

 

Meer informatie over AudioControl

Meer informatie over Dirac

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina