Avengers: Endgame breekt alle omzetrecords

Avengers: Endgame breekt alle omzetrecords

De verwachtingen vooraf voor Avengers: Endgame werden hoog gelegd door media en filmliefhebbers. Maar dat de film het zo goed zou doen op financieel vlak kon niemand op voorhand zeggen.

Na de première op woensdag 24 april kondigde Disney op de volgende zondagochtend aan dat Avengers: Endgame wereldwijd een geschatte omzet van 1,209 miljard dollar binnenbracht in het openingsweekend, waardoor het record van 640,5 miljoen dollar dat voorganger Avengers: Infinity War heel recentelijk had gezet gemakkelijk werd overtroffen. Het indrukwekkende cijfer maakt Avengers: Endgame de eerste film in de geschiedenis die tijdens het weekend van zijn debuut meer dan 1 miljard dollar binnenhaalt aan kaartinkomsten.

In het persbericht van Disney claimde het entertainmentbedrijf enkele eerste plaatsen in filmstatistieken voor Avengers: Endgame:

  • Binnenlandse (USA) omzet: 350 miljoen dollar (Met een inhaalbeweging op de Avengers: Infinity War uit 2018 met 257,6 miljoen dollar).
  • Wereldwijde omzet: 859 miljoen dollar (Waarmee het uit de opbrengst uit 2017 van The Fate of the Furious, dat 443,1 miljoen dollar verdiende, verpulvert).
  • Binnenlandse omzet op één dag: 156,7 miljoen dollar, op vrijdag 26 april.
  • Binnenlandse omzet op zaterdag: 109 miljoen dollar (de eerste 100 miljoen dollar dag zonder voorvertoningen).
  • Binnenlandse omzet op zondag: 84,3 miljoen dollar.
  • Openingsdag in China: 107,8 miljoen dollar.
  • Openingsweekend in China: 330,5 miljoen dollar.
  • Snelste film tot 1 miljard dollar (wereldwijd): vijf dagen.
  • Grootste IMAX-werelddebuut: 91,5 miljoen dollar.
  • Achtste film van Marvel Studios om $ 1 miljard te verdienen (Captain Marvel was dit jaar de zevende).

Deze cijfers verpulveren de verwachtingen van 300 miljoen dollar die journalisten en experts verwachtten voordat de film in de zalen terecht kwam.

Met de twee grootste filmmarkten (de VS en China) die samen records binnenhalen, meldde Deadline op zaterdag dat analisten verwachten dat Avengers: Endgame datzelfde weekend al break-even gaat draaien. Dit betekent dat Disney op één weekend alle kosten die aan de film werden gemaakt terugverdiende door de kaartjesverkoop. Dit zijn duizelingwekkende statistieken als je weet hoeveel mogelijkheden er nog zijn op het vlak van merchandising en hoeveel de film nog gaat binnenbrengen via DVD/Blu-ray Disc-verkopen en streamingdiensten.

Als we alles in 1 woord moeten zeggen zou het fenomenaal zijn. Zowel de film als de statistieken zijn kan je niet met eerdere series van het internet en tv vergelijken.

Als we dan toch internet en tv vergelijken maken de experts een opvallende verwachting, namelijk dat de nieuwe Avengers deze keer voor meer inkomsten gaat zorgen op het internet via streamingdiensten en online verkoop.

Alles in 1, als je de nieuwe Avengers nog niet gezien hebt ga je dit best zo snel mogelijk doen. Het zou namelijk jammer zijn moest je spoilers te horen krijgen voor je dit spektakel te zien krijgt.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina