B-Motion: Toon Hermans - De kleuren van een clown

B-motion presenteert op DVD:

Een ontroerend en spraakmakend portret over het leven en werk van Toon Hermans.

Inclusief talrijke fragmenten uit het privé-archief en One Man Shows.
Nog niet eerder op DVD uitgebracht.

Tevens een selectie van hoogtepunten uit de One Man Shows van 1958-1997.

TOON HERMANS - De kleuren van een clown

Verkrijgbaar op DVD vanaf 26 april 2007
Een waardevolle toevoeging aan uw Toon Hermans collectie.

Vijf jaar na het overlijden van Toon Hermans (17 december 1916 – 22 april 2000) maakte documentairemaker Coen Verbraak voor de VARA het portret De kleuren van een clown. Het programma was een hommage aan Toon Hermans, de Artiest van de Eeuw, en werd prime time op zaterdagavond uitgezonden.

Intimi, waaronder zijn zoons Michael, Gaby en Maurice, collega’s als Youp van ’t Hek, Paul de Leeuw en Herman van Veen, zijn uitgever Wim Hazeu, toneelmeester John van Elk en enkele musici waaronder Benny Ludemann, Coen van Orsouw jr., Hugh den Ouden en Hans Koppes, schetsen een ontroerend en spraakmakend beeld van het leven en het werk van Toon Hermans.
Naast talrijke fragmenten uit de One Man Shows bevat het portret bijzondere beelden uit het privé-archief van de familie Hermans.

26 april 2007 verschijnt deze bijzondere en zeer gewaardeerde documentaire voor het allereerst op de DVD TOON HERMANS – De kleuren van een clown.

Tevens bevat de DVD een selectie van hoogtepunten uit de One Man Shows van 1958-1997. Hier ziet u de legendarische conferencier, zoals u hem zich waarschijnlijk het beste herinnert; als een rasartiest.

Met dank aan: Coen Verbraak, Jacques Klöters, Lisa Wade, C. Van Liempt, Universal Pictures.

Coen Verbraak (Amsterdam, 14 augustus 1965) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studie begon hij met journalistieke werkzaamheden. In december 1986 maakte hij zijn eerste radioprogramma voor de VARA (over Godfried Bomans), het jaar daarna publiceerde hij zijn eerste stukken in Vrij Nederland. In 1993 studeerde hij af in het tijdvak Eigentijdse Geschiedenis (overigens op een radiodocumentaire over Joop den Uyl, die door de NOS werd uitgezonden.) Sinds 1993 is hij verbonden aan Vrij Nederland. Lange interviews maakt hij voor de Volkskrant, voornamelijk voor het Magazine.
Verbraak maakte tussen 1986 en 2004 radiodocumentaires en interviews voor onder meer VARA, VPRO, NOS, NCRV en RVU. Daarnaast werkt hij sinds 1997 voor de televisie. In 1997 maakte hij voor de NCRV de vierdelige documentaireserie Achter de lach. In 2001 volgden Ko van Dijk – spelen met hartstocht (samen met Paul Haenen) en Godfried Bomans – heimwee van een sprookjesschrijver, beide voor het NPS-programma Het uur van de wolf.
In april 2004 zond de KRO Theo Koomen – woekeren met de waarheid uit (herhaald in juli 2004). Op 30 augustus 2004 volgde Freek, op de hielen gezeten, bij de RVU. In 2005 zond de VARA Toon Hermans - de kleuren van een clown en Ivo de Wijs; 60! uit, en waren in KRO's Profiel portretten te zien van Gerrie Knetemann en Dries van Agt. In 2006 maakte Verbraak voor de VARA Guus Hiddink; Trainer zonder Grenzen en voor de KRO De Methode Michels, over Rinus Michels (met onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten, Hans van Breukelen en Wim Kieft).
 

Recente artikelen

Laatste reacties

DVD Watcher  |  25-04-2007

Zat deze documentaire niet al in de Toon Hermans Box bij de extra's? Deze prachtige documantaire zat niet bijgesloten als extra in de DVD Box van Toon Herma...
Lees meer >

jeanreno  |  25-04-2007

Zat deze documentaire niet al in de Toon Hermans Box bij de extra's?
Lees meer >

Werner  |  17-04-2007

:shock: Deze dvd-release verbaast mij lichtelijk, want ik dacht dat alle rechten van Toon Hermans-materiaal bij Universal berustten.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina