'Baantjer' komt met bioscoopfilm

\'Baantjer\' komt met bioscoopfilm

Baantjer op het witte doek, het lijkt nu echt te gaan gebeuren. Endemol Nederland en RTL Nederland gaan een samenwerking aan voor de productie van een eenmalige speelfim van de tv-serie. De film, die dit najaar wordt opgenomen, is de kroon op tien jaar Baantjer. Voor de film wordt een nieuw script geschreven. Vanzelfsprekend maken de vertrouwde karakters hun opwachting op het witte doek.

Een droom die uitkomt
Met dit initiatief bekronen RTL Nederland en Endemol Nederland hun jarenlange succesvolle samenwerking rond Baantjer. Willem Zijlstra, Producent Drama van Endemol Nederland, is verheugd over de samenwerking met RTL Nederland. "Baantjer is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een instituut op de Nederlandse tv. Een programma van dat kaliber kan een speelfilm aan en ik ben blij dat RTL Nederland ons daarin steunt. Het is een droom die uitkomt voor de acteurs en de makers".

Springplank
Bert Habets, Chief Financial Officer van RTL Nederland: "Voor RTL Nederland past de ‘Baantjer’-film in het recent aangekondigde beleid om meer in Nederlandse films te investeren. Het succes van ‘Baantjer’ op televisie zien wij als een belangrijke springplank om tevens ‘Baantjer’ de speelfilm te realiseren."

Financiering
Nu de samenwerking tussen Endemol en RTL Nederland is bekrachtigd, zal als eerste worden gewerkt aan de afronding van de financiering van het project. Het is nog niet bekend wanneer de film precies in de bioscoop zal gaan draaien.

Recente artikelen

Laatste reacties

Jordy van Buel  |  30-03-2006

http://teletekst.nos.nl/gif/images/404-02.gif
Lees meer >

Don Vito Corleone  |  14-04-2005

Ik kan niet wachten.
Lees meer >

Webby  |  13-04-2005

Beste bekeken tv-serie in Nederland misschien, verder is het ook weer niet een hype ofzo, dat is wat overdreven vind ik. Dit persberichtje op dvd.nl heeft me w...
Lees meer >

steven van dijk  |  13-04-2005

Klopt, het is geen oud persbericht. Het is meer gewoon iets dat al eerder bekend is gemaakt. Niet door rtl zelf, maar Romer e.a. hebben zelf al gezegt dat ze er...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina