BBC First maakt de kerstdagen gezellig

BBC First maakt de kerstdagen gezellig

De première van Gold Digger, de kestspecial van Call the Midwife en seizoen 7 en 8 van Dalziel and Pascoe in december op BBC First. En de Midsomer Murders Top 20, met de beste aflevering op 27 december.

BBC First, de meest bekeken niet-Nederlandse zender in Nederland, start de countdown naar Kerstmis met de première Gold Digger, een emotioneel en karaktergedreven thriller. Gold Digger vertelt het verhaal van een welgestelde vrouw die verliefd wordt op een veel jongere man en het effect dat deze relatie heeft op haar reeds beschadigde familie. Dit 6-delig hedendaags drama, geschreven door Marnie Dickens (Thirteen) en geproduceerd door Tim Bradley (Unforgotten, Death in Paradise), heeft een fantastische cast die geleid wordt door de Emmy-winnende actrice Julia Ormond (Sabrina, Legends of The Fall), vergezeld door Ben Barnes (The Chronicles of Narnia, Westworld) en Alex Jennings (Unforgotten, The Crown). 

Fans van Call the Midwife zullen blij zijn om te horen dat de lang verwachte kerstspecial van de serie in december te zien zal zijn op BBC First. Moeder-overste Mildred neemt haar team mee naar het afgelegen maar toch idyllische Schotland, waar inwoners duidelijk nood hebben aan verpleegsters en vroedvrouwen. Met beperkte toegang tot water en elektriciteit moeten ze patiënten helpen in grauwe omstandigheden. Zullen ze op tijd terug in Poplar zijn om Kerstmis te vieren?

Verder kunnen fans van een spannend misdaaddrama uitkijken naar Dalziel and Pascoe, waarvan BBC First in december seizoenen 7 en 8 uitzendt. Warren Clarke keert terug als Detective Superintendent Andrew Dalziel, samen met zijn tegenpool Detective Peter Pascoe, om criminelen op te pakken via hun tegenstrijdige politiemethodes. Deze adaptatie van de award winnende romans van Reginald Hill heeft al miljoenen harten veroverd en zal dit verder blijven doen in december.

Midsomer Murders top 20

Om het 20e seizoen van Midsomer Murders te vieren is BBC First gestart met de countdown naar de favoriete Midsomer Murders-aflevering, waarna alle 20 afleveringen in volgorde van populariteit worden uitgezonden. Op 27 december 2019 ontdekken we uiteindelijk welke Midsomer Murder als meest populaire uit de bus komt.

Gold Digger
Gold Digger Still BBC First

Gold Digger vertelt het verhaal van Julia Day (Julia Ormond; Sabrina, Legends of The Fall), een welgestelde vrouw van 60 jaar die verliefd wordt op Benjamin Golding (Ben Barnes; The Chronicles of Narnia, Westworld), een veel jongere man met een geheimzinnig verleden. Terwijl het drama zich uiteenzet, test hun onconventionele relatie de banden van Julia’s reeds beschadigde familie. Wanneer verwoestende geheimen uit het verleden aan het licht komen, wordt de kloof tussen beide generaties alleen maar groter. Heeft Julia eindelijk haar geluk gevonden? Of is Benjamin echt de gold digger die die haar familie denkt dat hij is?

Call the Midwife Xmas Special
Call the Midwife XMas special

De kerstspecial van dit jaar leidt het team naar de Buiten-Hebriden. Moeder-overste Mildred neemt haar team mee naar het afgelegen maar toch idyllische Schotland, waar inwoners duidelijk nood hebben aan verpleegsters en vroedvrouwen. Met beperkte toegang tot water en elektriciteit, moeten ze patiënten helpen in grauwe omstandigheden. Komen ze op tijd terug in Poplar om Kerstmis te vieren?

Dalziel and Pascoe seizoenen 7 en 8 te zien van maandag tot vrijdag om 19:30 uur
BBC First Dalziel & Pascoe
Wanneer Peter Pascoe thuis is om getuige te zijn op het huwelijk van zijn beste vriend, bevindt hij zich plots middenin een moordonderzoek aangezien een gast van het koppel (en bovendien minnaar van de bruid) dood teruggevonden wordt. Omdat Peter ook een verdachte is in dit onderzoek, raadt Dalziel zijn partner aan om afstand te houden van de zaak. Wanneer nog twee andere moorden aan het licht komen, kan hij toch alle hulp gebruiken.

Warren Clark en Colin Buchanan keren terug naar hun geliefde rollen Dalziel en Pascoe. Maar winnen ze met hun controversiële politiemethodes ook deze seizoenen weer van de misdadigers?

Benieuwd wat er nog meer te zien is op BBC First? In december kan je volgende series blijven volgen:

 • World On Fire, elke zondag om 21:00 uur tot 8 december
 • Temple, elke zaterdag om 21:00 uur tot 21 december
 • MotherfatherSon, elke vrijdag om 22:00 uur tot 20 december
 • Guilt, elke woensdag om 22:00 uur tot 4 december

BBC First is in Nederland beschikbaar via:

 • Breedband Helmond – 16
 • CAI Harderwijk – 28
 • Caiway – 17
 • Delta – 20
 • Kabelnoord – 139
 • Kabeltex – 22
 • KPN & Telfort & XS4ALL – 25
 • Plinq – 65
 • SKV – 22
 • Stichting Kabeltelevisie Pijnacker – 22
 • T-Mobile Thuis – 110
 • Tele2 – 31
 • TriNed – 130
 • Youfone  –  20
 • Ziggo – 22

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

martwout  |  09-12-2019

Ik dacht dat BBC First altijd nieuwe serie's had, maar Dalziel & Pascoe zijn herhalingen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina