Black Gold, de duurste Arabische productie ooit, is vanaf 15 augustus verkrijgbaar

Video Film Express


BFD Home Entertainment presenteert:

Tahar Rahim, Antonio Banderas, Mark Strong en Frieda Pinto in de epische avonturenfilm van Jean-Jacques Annaud, met muziek van James Horner (Titanic, Avatar).

BLACK GOLD

…Lawrence of Arabia meets There Will Be Blood…

Vanaf 15 augustus verkrijgbaar op DVD, Blu-ray Disc en VOD

Black Gold

Met de meeslepende ruim 2 uur durende avonturenfilm Black Gold levert Jean- Jacques Annaud, die eerder furore maakte met Seven Years in Tibet en The Name of the Rose, weer een film van formaat af. De hoofdrollen worden vertolkt door een sterrencast en de score is gecomponeerd door James Horner (Titanic, Avatar). Met een budget van 55 miljoen dollar is Black Gold, dat herinnert aan de klassieker Lawrence of Arabia, een van de duurste Arabische filmproducties ooit! De productie was in handen van Tarak Ben Ammar, en is op locatie opgenomen in Qatar en Tunesië.

Synopsis
Het Arabische schiereiland, de jaren dertig. Na jarenlange strijd om het woestijngebied de Gouden Gordel sluiten Emir Nesib (Antonio Banderas) en Sultan Amar (Mark Strong) een akkoord: de Gouden Gordel wordt neutraal gebied waar geen van beiden aanspraak op kan maken. Om er zeker van te zijn dat Amar zich aan de afspraak houdt, ‘adopteert’ Nesib twee van Amars zonen, Auda (Tahar Rahim) en Saleh (Akin Gazi).
Jaren later ontdekken Amerikaanse geologen dat er olie in de Gouden Gordel zit. Nesib ruikt geld en wil de Amerikanen naar olie laten boren, maar Amar wil daar niets van weten. Het is het begin van een epische strijd waarin Auda en Saleh moeten kiezen tussen hun afkomst en hun toekomst...

Screenshots

Technische gegevens DVD
TAAL: Engels/Frans
AUDIO: Dolby Digital 5.1
BEELD: 2.35:1
SPEELDUUR: ca 125 minuten
GENRE: Avontuur
KIJKWIJZER: 16 jaar, geweld
Consumentenadviesprijs: € 24,99

Technische gegevens Blu-ray Disc
TAAL: Engels/Frans
AUDIO: DTS HD 5.1
BEELD: 1080P HD 2.35:1
SPEELDUUR: ca. 130 minuten
GENRE: Avontuur
KIJKWIJZER: 16 jaar, geweld
Consumentenadviesprijs: € 29,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina