Bridge Entertainment: De Hel van '63 vanaf 13 april op 2DVD en Blu-ray Disc

Bridge Entertainment

Bridge Entertainment presenteert:

De Hel van '63

ONTBERING, WILSKRACHT EN LIEFDE

De film over de meest legendarische elfstedentocht in de Nederlandse geschiedenis.

Vanaf 13 april 2010 verkrijgbaar op 2 Disc DVD en Blu-ray Disc.

Met 253.000 bezoekers was de film DE HEL VAN ’63 van Steven de Jong met in de hoofdrollen Chris Zegers, Cas Jansen, Chava voor in ’t Holt en Lourens van den Akker, een groot succes in de bioscoop. Ondanks het soms barre winterweer in sommige delen van Nederland, waardoor mensen hun huis amper uit konden komen, ging het publiek massaal naar deze speelfilm, waarin tijdens de elfstedentocht van 1963 dramatische, hilarische en heroïsche gebeurtenissen elkaar afwisselen. Voor al diegenen die de film nogmaals willen zien of hem hoog op de verlanglijst hebben staan, kunnne we melden dat de film vanaf 13 april 2010 verkrijgbaar is op 2 Disc DVD en Blu-ray Disc.

Met op zowel de 2 Disc DVD als de Blu-ray Disc de volgende extra’s:
The Making Of
The Making Of van de Special Effects
Videoclip titelsong 'De Hel Foarby' van De Kast met Syb van der Ploeg
Trailer
Teaser trailer
TV-commercials
Fotogallerij met stills

cover

Korte inhoud
Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die aan de start verschijnen bevinden zich soldaat Henk Brenninkmeier (Cas Jansen), boerenzoon Sjoerd Lelkama (Lourens van den Akker), arbeider Kees Bartels (Chris Zegers) en verpleegkundige Annemiek (Chava voor in ’t Holt). Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Cast
De hoofdrollen worden vertolkt door Chava voor in ’t Holt (verpleegkundige Annemiek; De Storm, Happy End), Chris Zegers (arbeider Kees Bartels, Liever Verliefd, Kameleon 2, De Scheepsjongens van Bontekoe), Lourens van den Akker (boerenzoon Sjoerd Lelkama; geboren en getogen Fries, zeer goede schaatser, Dankert en Dankert) en Cas Jansen (soldaat Henk Brenninkmeier; Vet hard, Lek). Chantal Janzen speelt de hoogzwangere Dieuwke, de vrouw van Kees (Chris Zegers). Daarnaast brengt Willeke van Ammelrooy Will, de moeder van Dieuwke, tot leven. Dirk Zeelenberg speelt een journalist van een groot dagblad. Onder druk van de media ging de tocht der tochten alsnog door hoewel het onverantwoord was. Rense Westra is voorzitter Ritsma van de Vereniging De Friesche Elf Steden, terwijl ... En zijn rollen weggelegd voor Tim Douwsma (Melle; bekend van So you Wannabe a popstar), Cees Geel (sergeant korporaal Hoeks), Lottie Hellingman, Peggy Vrijens, Pierre Bokma en Peter Tuinman. Tevens maken de helden van toen hun opwachting : Reinier Paping, die de Elfstedentocht in 1963 won, Jan Uitham die als tweede over de eindstreep kwam, en Jeen van den Berg die als nummer drie geschiedenis zou schrijven.

De makers
Regisseur / producent Steven de Jong is actief als producent, regisseur, acteur en scenarioschrijver. Hij boekte successen met diverse films waaronder de Kameleonfilms, die in 2003 en in 2005 de bestbezochte Nederlandse bioscoopfilms waren, De Scheepsjongens van Bontekoe, de films met Snuf de Hond in de hoofdrol en de voor twee Gouden Kalveren genomineerde film De Fûke. Maar ook was hij regisseur van o.a. het succesvolle Westenwind en van afleveringen van GTST, Onderweg naar Morgen en de advocatenserie Dankert & Dankert. Als acteur was hij o.a. te zien in diverse afleveringen van de TV-serie Spijkerhoek. Producent Klaas de Jong is al jarenlang werkzaam in de entertainmentbranche. Tal van projecten van grote artiesten heeft hij commercieel begeleid. Samen met Steven de Jong was hij producent van beide Kameleon-films en van de film De Scheepsjongens van Bontekoe.

Het scenario, dat mede is gebaseerd op de ervaringen van schaatscoach Henk Gemser, die in 1963 als een van de weinigen de tocht volbracht, is van Jean Ummels, Maarten Lebens en Steven de Jong. Achter de camera stond François Perrier, bekend van o.a. Spion van Oranje, Simon, Flirt en de De Schippers van de Kameleon en in de US als steadicam operator van The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, Outlander en The Covenant.

Technische gegevens 2 Disc DVD
Speelduur: ca. 107 minuten
Taal: Nederlands en Fries
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Regio code: All
Genre: Speelfilm
Kijkwijzer: 12 jaar, angst
Consumentenadviesprijs: € 19.99

Technische gegevens Blu-ray Disc

Speelduur: ca. 107 minuten
Taal: Nederlands en Fries
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeld: 1080P High Definition 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1, PCM Uncompressed 5.1
Regio code: All
Genre: Speelfilm
Kijkwijzer: 12 jaar, angst
Consumentenadviesprijs: € 24.99

Recente artikelen

Laatste reacties

crocs  |  09-03-2010

Oei oei oei. Zelf heeft mijn familie in 1663 overigens de start nog gezien. Dat is lang geleden.:)
Lees meer >

Pleun  |  07-03-2010

Ik waarschuw je, deze film is zo Hollands als klompen, incl. zeer direct geschreeuw e.d. :mrgreen: Oei oei oei. Iets typisch Fries als Hollands "uitschelden" li...
Lees meer >

Quido  |  22-02-2010

Deze film rammelt aan alle kanten, maar ik vond 'm erg leuk, de BD komt er zeker in!(y) Helemaal mee eens, rammelt echt aan alle kanten, maar is juist daardoor ...
Lees meer >

crocs  |  22-02-2010

Bridge Entertainment: De Hel van '63 vanaf 25 maart op 2DVD en Blu-ray Disc Beste Ludo volgens mij komt deze film iets later uit dan 25 maart. Vanaf 13 april...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina