Bridge Entertainment presenteert: In het Vuur van de Storm (4 DVD)

Bridge Entertainment

Bridge Entertainment presenteert:

IN HET VUUR VAN DE STORM

Een unieke Nederlandse oorlogsserie geïnspireerd op waargebeurde feiten, vanaf 4 maart verkrijgbaar op 4 DVD box.

coverMet eigen geld, heel veel sponsoring en ruim duizend vrijwilligers realiseert filmmaker Raymond van Rijn het onmogelijke.

Toen filmmaker Raymond van Rijn (1971, idee, scenario, regie, productie) in 1998 voor een toelatingsexamen voor de filmacademie op Fort Ruygenhoek in Groenekan terecht kwam, raakte hij in de ban van een verzetsverhaal over een groep, die in het hol van de leeuw o.a. bonkaarten en proviant verstopten tijdens de bezetting. In deze verzetsgroep zat ook een volksduitse jongen, die na het vervullen van zijn dienstplicht bij de vijand, terug keert in het verzet. Het verhaal liet Raymond daarna niet meer los.

Een jaar later startte hij samen met Raymond van der Bas (1975, uitvoerend producent, camera) en honderden vrijwilligers, waaronder eigenaren van historische voertuigen, re-enactors en complete musea, met het verfilmen van het bijzondere verhaal IN HET VUUR VAN DE STORM.

Tegen 2005 hadden ze zoveel research gedaan dat de makers van ZWARTBOEK hen vroegen om op een aantal sets bij te springen met historisch advies en informatie over de diverse voertuigen te leveren. Alle opnamen vonden in het weekend en in de vakanties plaats. Verspreid over bijna 200 draaidagen werkten uiteindelijk duizenden vrijwilligers aan de productie mee. De gebruikte locaties zijn voornamelijk in Nederland, maar ook in Engeland, Tsjechië, Frankrijk en België zijn scènes opgenomen. In Genk (B) zijn complete gevechtsscènes opgenomen met originele voertuigen, waaronder tanks. Met dank aan het Special Effects team van Harry Wiessenhaan is hierbij ook met daadwerkelijke explosieven en vurende wapens gewerkt. Met giften, donaties en heel veel sponsoring van o.a. kledingverhuur, filmapparatuur en rekwisietenbedrijven zoals Gerritsen Theaterkostuums, AWP Rekwisieten, Workx Waddinveen, Holland Equipment en Egripment werd ruim tien jaar lang aan de film gewerkt. In 2007 besloot Bridge Entertainment Group het stoutmoedige project te ondersteunen en zo de makers een echte kans te geven voor de realisatie van het project.

Vanaf 4 maart zal het resultaat, de unieke tiendelige oorlogsserie IN HET VUUR VAN DE STORM, als 4 dvd box verkrijgbaar zijn. Ruim 7,5 uur. Een bijzonder verhaal gerealiseerd door bijzondere mensen, met name Raymond van Rijn en zijn rechterhand Raymond van der Bas samen vanuit Virogo Film Productions. Cast De twee hoofdrollen worden vertolkt door Joris van den Burg (Hans Hallerbach) en Sandra Dierx (Vera Weinberg). Daarnaast zijn belangrijke rollen weggelegd voor Harry Dzumhur, Caroline Nicolai, Fred van Kaam, Harrie Huys, Emile Jansen en Sebastian Street.

Korte inhoud
Twee jonge mensen, de Nederlandse Volksduitser Hans Hallerbach en de Joodse Vera Weinberg, spelen al twee jaar lang een gevaarlijk spel om hun verboden liefde in stand te houden. Beide families proberen de relatie een halt toe te roepen. Maar als de Duitsers die zomer de deportatie van alle Nederlandse joden in gang zetten, komt het gevaar steeds dichterbij. Als Hans ook nog wordt opgeroepen om de Duitse dienstplicht te vervullen en Vera's familie wordt bedreigd, krijgt het spel een steeds grimmiger karakter.

Specificaties:
Speelduur: 450 minuten
Taal: Nederlands / Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0 / DTS 5.1 surround
Kijkwijzer: 16 | angst | geweld | grof taalgebruik | discriminatie

Consumentenadviesprijs: € 49,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  13-04-2010

Hij is af, zaten/zitten nu alleen in een drukke periode qua planning. Mail me anders even, dan stuur ik hem je via mail.
Lees meer >

bigbadbello  |  30-03-2010

Zondag! He maestro, Waar blijf je nou? Zit met smart op een intelligente recensie te wachten. Er staat nog niets op jouw site. greetz!
Lees meer >

paul  |  16-03-2010

Kwam de serie/film vorige week op internet tegen en heb hem even meegernomen. De volgnede dag ben ik s'avonds gaan kijken en heb de hele avond zitten kijken. De...
Lees meer >

Quido  |  15-03-2010

Zondag!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina