Bridge: Fort Alpha - het tweede complete seizoen

Bridge Entertainment: Fort Alpha - het complete tweede seizoen

Na het verrassende grote succes van het eerste seizoen (meer dan 10.000 verkochte exemplaren) van FORT ALPHA is het complete tweede seizoen verkrijgbaar vanaf 14 augustus 2007 op 3 DVD’s.

In 1996 verraste de TROS televisie de kijkers met een zeer bijzondere TV-serie, FORT ALPHA. De serie is vernoemd naar het Alpha College, een scholengemeenschap die na een fusie tussen het voormalige, beetje alternatieve en vrije Spiegel College en de veel kleinere elitaire Rijksscholengemeenschap ontstaan is, en zo’n 1500 leerlingen en 50 leraren telt.  Centraal in de serie staat een HAVO 4 klas, waarin het er soms hevig aan toe gaat. Leerlingen die van het Spiegel College komen gaan over hun nek van de kakkers en ballen van de Rijks. De leerlingen afkomstig van de elitaire Rijks kijken neer op de alternatieve, zogenaamd vrije types van het Spiegel. Niet alleen de leerlingen hebben moeite met de fusie. Ook de tot elkaar veroordeelde leraren houden er zulke verschillende ideeën op na, dat conflicten onvermijdelijk zijn.
Voor een aantal BNers was FORT ALPHA de start van een glansrijke toneel- en filmcarrière. Talent als Daan Schuurmans, Tatum Dagelet, Tygo Gernandt, Jennifer de Jong, Casper Jansen, Marcel Faber en Mads Wittermans maakten in FORT ALPHA een glansrijk debuut.

Vanaf 14 augustus is het complete tweede seizoen van FORT ALPHA verkrijgbaar op 3 DVD in een Digipack. Maar liefst 10 afleveringen – 8 uur kijkplezier.
Distributie: Bridge Entertainment Group, onderdeel van Foreign Media Group.
 Eerder dit jaar is het complete eerste seizoen van FORT ALPHA met zeer veel succes uitgebracht. Maar liefst 10.000 werden ervan verkocht.

Scenario: Marieke van der Pol, Barbara Jurgens, Paul-Jan Nelissen, Diego Pos.
Regie: Eric Blom (1 t/m 5), Frank Jan Kat (6 t/m 10) – Spelregie: Peter Gorissen.
Uitvoerend producent: Ingrid Lochem – Locatie: Nieuwe Eemland College in Amersfoort.

Technische gegevens
Speelduur: 480 minuten - Taal: Nederlands – Beeldformaat: 4:3 – Regio Code: 2 (pal) – Audio: Dolby Digital 2.0
3 DVD in een Digipack - Consumentenadviesprijs: € 19,95

Recente artikelen

Laatste reacties

dino007  |  05-09-2007

Bridge: Fort Alpha - het tweede complete seizoen Lees dit artikel volgens imdb zijn er 13 delen van seizoen 2 ????????? http://www.imdb.com/title/tt0...
Lees meer >

Chiel!  |  29-07-2007

Heb het zelf nooit op tv gezien, maar erg leuk. Beetje gedateerd, maar ach... (y)
Lees meer >

Joost van Hoek  |  27-07-2007

Goede zaak, maar waarom pas op 14 augustus :-)
Lees meer >

Quido  |  27-07-2007

Ben benieuwd, het eerste seizoen werd steeds beter naar het einde toe. Hopelijk heeft men die lijn door kunnen trekken in dit tweede seizoen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina