Bridge: televisieseries met de cabaratiers achter Monty Python

BRIDGE ENTERTAINMENT GROUP presenteert

Alle tv-serie afleveringen van de legendarische cabaretiers achter Monty Python. Voor het eerst op DVD – Meer dan 7.5 uur absurde humor!

AT LAST THE 1948 SHOW (1967) – 2 DVD Digipack
JOHN CLEESE – GRAHAM CHAPMAN – TIM BROOKE-TAYLOR - MARTY FELDMAN
AIMI MACDONALD en DAVID FROST (EXECUTIVE PRODUCER)
The Classic Series that preceded and inspired Monty Python - Featuring the Original Classic 4 Yorkshiremen Sketch

DO NOT ADJUST YOUR SET (1967-1969) – 2 DVD Digipack
ERIC IDLE – TERRY JONES – MICHAEL PALIN – DAVID JASON – DENISE COFFEY
NEIL INNES – VIVIAN STANSHALL
The Classic Series that lead to the creation of Monty Python - Featuring Original Animation by Terry Gilliam

Vanaf 15 augustus 2006 voor het eerst verkrijgbaar op DVD

In 1967 kwamen voor het eerst twee nieuwe series op de Engelse televisie: AT LAST THE 1948 SHOW en DO NOT ADJUST YOUR SET. Beide programma’s zaten vol met satirische, surrealistische en zelfs macabere sketches met daartussen absurde liedjes. Ze waren duidelijk de inspiratiebron voor Monty Python’s Flying Circus.

15 augustus 2006 brengt Bridge Entertainment Group 2 unieke DVD’s uit met 4 Discs waarop alle afleveringen van deze televisieseries van de legendarische cabaretiers achter Monty Python.

AT LAST THE 1948 SHOW was het werk van de geniale schrijvers, acteurs en latere grondleggers van Monty Python John Cleese en Graham Chapman. En van Tim Brooke-Taylor, bekend van de latere The Goodies en Marty Feldman. Het programma werd geproduceerd door David Frost, die al eerder met Cleese had samengewerkt bij The Frost Report. Het was een goed voorbeeld van de unieke stijl van comedy van de makers en er zat zelfs een vroege versie in van ‘The Four Yorkshiremen’-sketch, die een vast onderdeel zou worden van Monty Python.

DO NOT ADJUST YOUR SET was in 1967 en 1968 op televisie. De titel van het programma was de mededeling die op de Engelse televisie kwam als er een storing was, vergelijkbaar met ‘Even geduld aub’ op de Nederlandse televisie. Het programma kwam tot stand toen Humphrey Barclay gevraagd werd om een geestig programma voor kinderen te produceren. Hij stelde zich ten doel om een zo grappig mogelijke comedy te produceren en zich niet te beperken tot kinderen als doelgroep. Het programma werd al snel ook bijzonder populair bij volwassenen. De komische talenten van de schrijvers en acteurs vormden een essentiële bijdrage aan het succes van het programma. Dit waren de toen nog vrijwel onbekende leden van het latere Monty Python Eric Idle, Michael Palin en Terry Jones, alsmede de jonge David Jason en de comédienne Denise Coffey.
In DO NOT ADJUST YOUR SET zat iedere keer een aflevering van Captain Fantastic en een bijzonder memorabele muzikale bijdrage van de Bonzo Dog Doo-Dah Band. Vijf maanden na de laatste aflevering kwam Monty Python’s Flying Circus voor het eerst op televisie. De leden van de cast zouden later erg succesvol worden in hun verdere carrières.

In beide DVD’s zit een boekje van vier pagina’s met achtergrondinformatie en een Komedie Stamboom.

TECHNISCHE GEGEVENS
Genre: Cabaret/Komedie. Speelduur: At Last the 1948 Show: 172 min.; Do Not Adjust Your Set: 280 min.; - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands - Beeldformaat: 4:3 – Regio Code: 2 (pal) – Audio: Dolby Digital 2.0 - Consumentenadviesprijs per 2 DVD Digipack: € 19,95

Recente artikelen

Laatste reacties

intexor  |  07-08-2006

als ze vergelijkbaar zijn met flying circus wil ik deze series ook wel kopen, al wacht ik zelf ook meer op een R2NL release van flying circus.
Lees meer >

Albert van de Werfhorst  |  30-07-2006

zover ik heb kunnen vinden, is alleen de filmversie van sketches van mpfc ("and now for something completely different") met NL ondertitels te bestellen oa bij...
Lees meer >

Roland Robinson  |  24-07-2006

zover ik heb kunnen vinden, is alleen de filmversie van sketches van mpfc ("and now for something completely different") met NL ondertitels te bestellen oa bij...
Lees meer >

Albert van de Werfhorst  |  19-07-2006

Geweldig. Die ga ik zeker kopen. Maar weet iemand of Monty Python's Flying Circus ook met NL ondertitels te koop is?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina