Buena Vista: GOAL! Kick Off

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

Eén van de meest realistische voetbalfilms ooit gemaakt

GOAL! Kick Off
The Impossible Dream

Elke droom heeft een begin
Een jonge Mexicaan krijgt de kans van zijn leven als hij wordt ontdekt en
een contract kan tekenen bij de Engelse voetbalclub Newcastle United.
Met échte wedstrijden in échte stadions!

Met Kuno Becker, Stephen Dillane, Anna Friel, Alessandro Nivola
En met voetbalhelden als David Beckham, Rafael Benitez, Raul Gonzalez Blanco, Kieron Dyer, Patrick Kluivert, Alan Shearer, Zinedine Zidane

Met veel bonusmateriaal waaronder Gouden Momenten uit de FIFA World Cup en een vooruitblik ... 2006 FIFA World Cup Duitsland

Te koop op DVD vanaf 12 april 2006
Te huur vanaf 14 maart

In de aanloop naar de Wereldkampioenschappen Voetbal (Duitsland, 9 juni t/m 9 juli 2006) verschijnt 12 april op DVD de film GOAL! Kick Off – The Impossible Dream. Het is één van de meest realistische voetbalfilms ooit gemaakt. Een intrigerend verhaal vol flitsende voetbalactie met echte voetbalsterren zoals David Beckham, Raul Gonzalez Blanco, Kieron Dyer, Patrick Kluivert, Alan Shearer en Zinedine Zidane, met echte wedstrijden in echte stadions, met echte coaches zoals Liverpool-coach Rafael Benitez en met unieke beelden van de Engelse topvoetbalclub Newcastle United. Een film over zware beproevingen, liefde, humor en overwinning.

De hoofdrol wordt gespeeld door het aanstormende Latino-talent, de in Mexico razend populaire acteur Kuno Becker, die als Santiago Munoz door talentscouts ontdekt wordt en in Engeland een contract kan tekenen bij Newcastle United. Naast hem schitteren Stephen Dillane, Anna Friel en Alessandro Nivola. De regie was in handen van Danny Cannon (Judge Dredd, I Still Know What You Did Last Summmer, Afleveringen TV-serie CSI). De film is totstandgekomen met medewerking van de FIFA. Er zijn twee geplande vervolgfilms, waarvan de laatste gaat over de Wereldbekerfinale die in juli 2006 in Duitsland gespeeld wordt.

De distributie is in handen van Buena Vista Home Entertainment.
Vanaf 14 maart is de film GOAL! Kick Off reeds te huur.

HET VERHAAL
Van kindsbeen af is Santiago Munez gek van voetbal. Altijd is hij met een bal in de weer. Als hij op tienjarige leeftijd met zijn familie dan ook de Mexicaans grens oversteekt om zich illegaal in Los Angeles te vestigen heeft hij slechts twee dingen bij zich; zijn voetbal en een verfrommeld plaatje van de wereldbeker. Hij droomt van het spel en wil het liefst profvoetballer worden. Maar in Los Angeles zijn ze kansarm. De buurt is ruig en het leven hard. Ze kunnen nauwelijks rondkomen. Bovendien is zijn vader heel duidelijk over Santioga’s droom. Er zijn twee soorten mensen op deze aarde; mensen in grote huizen, en mensen zoals wij die voor anderen het gras maaien en andermans auto’s wassen. Toch blijft Santiago zijn droom najagen.

Zijn leven neemt een prachtige wending als hij bij een plaatselijke wedstrijd ontdekt wordt door de vriendelijke voormalige sterspeler Glen Foy. Deze herkent in Santiago een snelle, behendige en doortastende voetballer, een ruwe diamant, het soort talent waar de Engelse Premier League Club Newcastle United om zit te springen.

9.500 kilometer van huis krijgt Santiago in Engeland de kans om zich in de schijnwerpers te spelen. Maar het vervullen van zijn droom gaat niet zo gemakkelijk als hij gehoopt had. Hij heeft moeite om zich aan te passen in dit vreemde land, waar voetbal een geloof is, het stadion een kathedraal lijkt, en de verwachtingen zeer hooggespannen zijn.
Het veld lijkt altijd modderig en onbespeelbaar. Waar hij vandaan komt regent het nauwelijks. Voor iedere meter op het voetbalveld moet hij knokken. Koude wind, rake klappen van zijn medespelers, persoonlijke problemen, blessures en verleidingen van het voetballeven zijn slechts enkele hindernissen die Santiago moet overwinnen. Gelukkig vindt hij steun bij Roz Harmison, een jonge verpleegster die zijn vriendin wordt en die met beide benen op de grond staat. Maar iedere dag moet hij bewijzen dat hij het talent is waar de geldschieters in geloofden. Hij moet risico’s nemen om zijn droom te verwezenlijken.

BONUSMATERIAAL
• Buiten het veld
• De prachtige wedstrijd
• Gesproken toelichting - De film bekijken met optionele gesproken toelichting van regissseur Danny Cannon
• Happy Mondays muziekvideo: Playground Superstar
• Munez +10
• Gouden momenten uit de FIFA World Cup
• Binnenkort... 2006 FIFA World Cup Duitsland
• Goal! II Trailer

DE ACTEURS
Santiago Munez – gespeeld door Kuno Becker
Zoals elk kind heeft Santiago Munez een grote droom. Maar niet zoals ieder kind krijgt hij de mogelijkheid om zijn droom werkelijkheid te maken – wanneer hij bereid is om zijn angsten opzij te zetten, duizenden kilometers van huis te reizen en zich moet meten met de beste voetballers ter wereld. De zware druk en persoonlijke opoffering vallen Santiago niet mee.
Santiago Munez wordt gespeeld door de Mexicaan Kuno Becker. Als opkomend acteur is hij een van de meest gevraagde sterren in de Spaanstalige landen. Voor de 27 jarige acteur kwam met deze film een droom uit. Eerder was hij te zien in o.a. de film Imagining Argentina.

Glen Foy – gespeeld door Stephen Dilane
Glen Foy, de ex-voetballer uit Schotland die jaren geleden voor Newcastle speelde, leed onder een blessure en werd toen talentscout. Stephen Dilane speelt deze rol. Als hij naar zijn voetbalspelende kleinzoon kijkt ziet hij de jonge Mexicaan Santiago, en dat bevalt hem wel. Hij is erg onder de indruk van zijn manier van spelen, dus neemt hij contact op met Newcastle United en laat Santiago overkomen voor een training. Hij neemt de jongen in huis, volgt hem een tijdlang, neemt hem uiteindelijk onder zijn hoede en wordt zelfs zijn agent.

Gavin Harris – gespeeld door Alessandro Nivola
Alessandro Nivola speelt Gavin Harris, de nieuwe aankoop. Een erg dure speler met een dure smaak en met een nogal wilde houding tegenover zijn carrière en zijn privé-leven. Hij bezit een combinatie van gladde charme en kan zelfs wegkomen met moord. Ondanks dat vinden mensen hem nog steeds leuk. Hij deugt eigenlijk niet, maar je hebt toch een zwak voor hem.

Roz Harmison – gespeeld door Anna Friel
Volgens eigen zeggen was Anna Friel nog nooit naar een voetbalwedstrijd geweest. In de film speelt ze het vriendinnetje van Santiago. Ze was meteen geboeid door het script. Roz en Santiago ontmoeten elkaar in het ziekenhuis, waar zij als verpleegster bij hem zijn bloeddruk op moet meten. Ze lijkt totaal niet op de doorsnee ‘voetbalvrouw’. Ze staat met beide benen op de grond en is totaal niet onder de indruk van roem en sterrendom, wat waarschijnlijk de reden is waarom Santiago op haar valt.

Herman Munez – gespeeld door Tony Plana
Tony Plana speelt Herman Munez, de vader van Santiago. In eerste instantie wil Herman niets weten van Santiago’s droom om profvoetballer te worden en meer te bereiken dan zijn vader. Hij kan het niet hebben dat zijn zoon droomt van onwerkelijke doelen.

Barry Rankin – gespeeld door Sean Pertwee
Sean Pertwee nam de rol van voetbalagent Barry Rankin op zich. Barry is een sluwe onderhandelaar en neemt niets van anderen aan. Hij weet precies hoe hij zich moet presenteren. Hij heeft altijd de juiste pakken aan, is omringd door de juiste meisjes en rijdt in de juiste auto’s. Drank en drugs spelen een belangrijke rol in zijn leven. Toch is hij voor de carrière van Santiago belangrijk.

Hughie McGowen – gespeeld door Kieran O’Brien
De voetbalveteraan die Santiago een zware tijd bezorgt, Hughie McGowen, wordt gespeeld door Kieran O’Brien. De voetbalcarrière van Hughie loopt af en dat kan hij maar moeilijk verkroppen. Hij vraagt zich af of Santiago wel alles wil geven voor het team.

Christina – gespeeld door Cassandra Bell
Cassandra Bell, die toegeeft niets van voetbal af te weten, speelt Christina, de vriendin van Gavin Harris. Ze weet precies wat ze wil.

DE VOETBALSTERREN
Heel wat bekende voetbalsterren hebben hun medewerking aan de film verleend zoals...:
David Beckham – 30 jaar – Engelsman
Speelt na Manchester United momenteel bij het Spaanse Real Madrid. Een absolute topvoetballer. Specialist in het nemen van vrije trappen. Getrouwd met Victoria Adams (Posh Spice) en samen met haar en de kinderen uitgegroeid tot een miljoenenmerk.

Raul Gonzalez Blanco – 28 jaar – Spanjaard
Een echte doelpuntenmaker waar zijn club Real Madrid en natuurlijk het Spaanse Nationale elftal de vruchten van plukken. Zowel in 1998, 2000 als 2002 won hij met Real Madrid de Champions League.

Kieron Dyer – 27 jaar – Engelsman
Na Ipswich speelt hij momenteel bij Newcastle United. Een nuttige, degelijke middenvelder. Een echte teamspeler. Zowel een kei in het verdedigen als sterk bij de opbouw.

Patrick Kluivert – 30 jaar – Nederlander
Behoeft nauwelijks introductie. Na Ajax, AC Milaan, Barcelona en Newcastle United speelt hij momenteel bij Valencia. Een echte spits die helaas zal ontbreken bij de Wereldkampioenschappen in Duitsland. Een van zijn hoogtepunten was ongetwijfeld met Ajax het winnen op 20 jarige leeftijd van de Champions League

Alan Shearer – 35 jaar – Engelsman
Legendarische voetballer. Na Southampton en Blackburn Rovers speelt hij nu alweer tien jaar bij Newcastle United. Maakte in 548 wedstrijden 278 competitiedoelpunten. Als international trof hij 30 keer doel.

Zinedine Zidane – 33 jaar – Fransman met Algerijnse roots
AS Cannes, Bordeaux, Juventus, Real Madrid. Zie hier de clubs van Zinedine Zidane. Een weergaloze voetballer met een fenomenaal spelinzicht en een bijzondere traptechniek. Scoorde bij de Wereldkampioenschappen van 1998 in de finale tegen Brazilie twee keer.

Rafael Benitez – 45 jaar – Spanjaard
Na de topclubs Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife en Valencia momenteel werkzaam als coach bij Liverpool. Won vorig jaar verrassend de Champions Leaque met zijn club door AC Milaan uiteindelijk met strafschoppen te verslaan

Touchstone Home Entertainment.
Genre: Actie. Speelduur: 114’ (exclusief bonusmateriaal). Kijkwijzer: Alle leeftijden.
Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Italiaans / Spaans – Dolby Surround 2.0: Engels Audio Descriptive. Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Italiaans / Spaans / Portugees / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Grieks / Bulgaars / Arabisch. 2.40:1 / 16 x 9.

Te KOOP op DVD vanaf 12 april 2006 - Te HUUR vanaf 14 maart

Recente artikelen

Laatste reacties

MrEd  |  08-03-2006

Ben wel benieuwd naar deze film. Toch leuk dat Kluivert toch nog iets tastbaars aan zijn avontuur bij Newcastle heeft overgehouden. :) Ja, alleen jammer dat ...
Lees meer >

SpaaiK  |  08-03-2006

Ben hem enkele maanden geleden in avant premiere gaan zien, ik had er meer van verwacht maar hij kon er best mee door. Voor de voetbalfans wel een must have i...
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  08-03-2006

Ben wel benieuwd naar deze film. Toch leuk dat Kluivert toch nog iets tastbaars aan zijn avontuur bij Newcastle heeft overgehouden. :) Ja, alleen jammer dat ...
Lees meer >

Wim S.  |  08-03-2006

Lijkt me een erg leuke film, ga deze dan ook zekers kopen...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina