Cinemarathon: Persbericht na afloop

WERELDRECORD FILM KIJKEN IN NEDERLANDSE HANDEN

ROTTERDAM – 19 mannen en 3 vrouwen hebben dinsdagavond 16 december, om klokslag tien uur, het wereldrecord film kijken op exact 70 uur gezet, tijdens de Pringles Cinemarathon 2003. Eerder, om half vier ’s middags, verbraken de deelnemers het officiële Guinness record uit Australië van 63 uur en 27 minuten en om half zeven ’s avonds sneuvelde het vorige week in New York neergezette officieuze record van 66 uur en 30 minuten.

De recordpoging startte in de nacht van zaterdag op zondag met 93 deelnemers en de premièrefilm Underworld. Na het zien van 34 films werd tijdens het kijken van de verrassingsfilm Cabin Fever het Australische record verbroken door de 23 overgebleven deelnemers, waarvan er eentje helaas de eindstreep niet meer haalde. Onder de andere afvallers waren twee meisjes te vinden van respectievelijk 15 en 16, en een dame van 49. De gemiddelde leeftijd van de recordbrekers was 22 jaar.

Het programma van de Pringles Cinemarathon was een dwarsdoorsnede van 50 jaar filmgeschiedenis. Naast cultfavorieten Donnie Darko en Re-Animitor, werden er klassiekers gedraaid als Stanley Kubricks The Killing, Billy Wilders The Apartment en de zeer toepasselijke (dans-)marathonfilm They Shoot Horses, Don’t They? Daarnaast waren er negen premières te zien, waaronder de remake van The Texas Chainsaw Massacre, de romantische komedies Mambo Italiano en Alex & Emma en de nieuwe film van Danny DeVito, Duplex. Om het programma compleet te maken, werd er de slechtste film aller tijden Plan 9 from Outer Space uit de kast gehaald.

Van de deelnemers werd verwacht dat ze hun ogen continue op het scherm hielden, met uitzondering van de pauzes. Onafhankelijke waarnemers hielden streng in de gaten of er niemand in slaap viel. Wanneer een deelnemer langer dan enkele seconden de ogen sloot, werd deze uitgesloten van de recordpoging. Veel van de deelnemers stopten uit eigen beweging, omdat ze bijvoorbeeld dringend naar het toilet moesten, of werden door één van de altijd aanwezige artsen uit de recordpoging gehaald, omdat hij of zij te moe werd, of last kreeg van lichte hallucinatieverschijnselen.

De deelnemers lieten zich per wakker gebleven film sponsoren door familieleden en vrienden en haalden hiermee in 70 uur meer dan € 5.000 op voor de Stichting Bio-Kinderrevalidatie. De 22 deelnemers die de recordpoging op hun naam hebben gezet, gingen niet alleen naar huis met een speciale Pringles filmkoker, maar ook met de wetenschap voldoende geld te hebben ingezameld voor een videocamera waarmee de gehandicapte jongeren van Bio hun eigen film kunnen gaan maken, tijdens de door Bio georganiseerde multimedia weekenden.

De organisatie overweegt serieus om van de Pringles Cinemarathon een terugkerend evenement te maken.

Recente artikelen

Laatste reacties

CaseBay  |  22-12-2003

Allereerst van harte proficiat een hele prestatie. Ik las gisteren ergens op internet dat een Duitser het record alweer verbroken zou hebben door heel flauw ...
Lees meer >

R. Schaap  |  21-12-2003

Allereerst van harte proficiat een hele prestatie. Ik las gisteren ergens op internet dat een Duitser het record alweer verbroken zou hebben door heel flauw ...
Lees meer >

Richard68  |  21-12-2003

Allereerst van harte proficiat een hele prestatie. Ik las gisteren ergens op internet dat een Duitser het record alweer verbroken zou hebben door heel flauw ...
Lees meer >

Niels Simons  |  18-12-2003

vertel t ons!! speed,amfetamines??sponsoring door red bull? mazzel,niels
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina