Cinemarathon: Stand van zaken [update 22:00]

Dag twee van de Cinemarathon is inmiddels in volle gang en wij belden met de organisatie voor een statusupdate. Na 35 uur filmkijken zijn er nog altijd 50 deelnemers overgebleven die de moed er goed inhouden door op actieve wijze mee te leven met de films die getoond worden. Zo ging het dak eraf tijdens de film ABBA: The Movie waarbij luidkeels werd meegezongen met nummers als Thank You For The Music. Er bleken helaas ook wat films in de programmering te zitten die moeilijker door te komen waren, naast het eerder genoemde \'The Killing\' viel ook \'24 Hour Party People\' zwaar bij de deelnemers. Deze laatste film zorgde in zijn eentje voor vijf uitvallers aldus de organisatie.

Overigens is bij natelling gebleken dat er geen 104 maar 96-98 mensen aan de marathon zijn begonnen, een aantal ingeschreven deelnemers is niet op komen dagen. Dat er nu nog 50 deelnemers over zijn betekent dus dat meer dan 50% van de startende deelnemers nog in competitie is, en dat is na 35 uur zeer positief. De organisatie had naar eigen zeggen gerekend dat men na 24 uur al geconfronteerd zou worden met 50% uitvallers, het ziet er dus goed uit voor de recordpoging!

UPDATE: 17:30

Zojuist hadden wij weer contact met de organisatie en nu de lijst met deelnemers geheel is doorgenomen, blijken uiteindelijk 92 personen aan de marathon begonnen te zijn. Op dit moment, na 41.5 uur filmkijken zijn er van de 92 deelnemers 45 uitgevallen, wat betekent dat er nog 47 over zijn. De laatste uren zijn er weinig mensen uitgevallen, in de loop van de avond en de nacht wordt verwacht dat er wederom een relatief grote groep zal uitvallen, dit als gevolg van het menselijke bioritme. Wie de komende nacht doorkomt heeft een redelijke kans om er morgenavond als de 70 uur gehaald wordt ook nog bij te zijn.

UPDATE: 22:00

Met nog precies 24 uur te gaan voordat de magische 70 uur wordt bereikt spraken wij opnieuw met de organisatie. Er zijn op dit moment nog 38 deelnemers in competitie en de sfeer zit er nog altijd goed in. Om de deelnemers scherp en alert te houden worden inmiddels ook natte washandjes rondgedeelt die enige verfrissing bieden.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rolf  |  16-12-2003

Ja, heel erg zwaar. 35 deelnemers na 53 uur. Ga nu snel een update doen. Marcel De laatste 12u zijn ingegaan, ik ben erg benieuwd hoeveel deelnemers er ov...
Lees meer >

Reinbo  |  16-12-2003

Heb je nog wat leuke foto's van die 'filmzombies' in de zaal?
Lees meer >

Marcel van Driel  |  16-12-2003

Ja, heel erg zwaar. 35 deelnemers na 53 uur. Ga nu snel een update doen. Marcel
Lees meer >

Surya  |  15-12-2003

Leuke reportage :D Hoop ook eens mee te kunnen doen. Maar 70u is echt wel heel lang!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina