CNR Entertainment: Snip & Snap - Uit het plakboek van de revue

CNR ENTERTAINMENT BRENGT DVD ‘SNIP&SNAP’ UIT.

Uit het plakboek van de revue compleet” is een uitgave die een schitterend beeld geeft van het roemrijke verleden van het meest legendarische duo uit de rijke historie van het Nederlandse amusement van de 20e eeuw. De 3 DVD’s bevatten niet alleen de complete 6 afleveringen van de gelijknamige AVRO serie, maar ook uniek bonusmateriaal. Tezamen geven ze een boeiend beeld van de onvergetelijke SNIP&SNAP Revue waarvan Willy Walden en Piet Muyselaar 40 jaar lang het middelpunt vormden. Met geestige sketches, fraaie balletten en opvallend zang-acteerwerk.

Maar natuurlijk gaat “Uit het plakboek van de revue compleet” vooral over de dames Snip&Snap. Beide dames werden bij toeval in 1937 geboren in het AVRO-radio programma “De bonte dinsdagavondtrein”, hét wekelijkse pretprogramma van het toenmalige etherbestel. Walden en Muyselaar speelden in de uitzending enkele sketches, maar tijdens de repetities bleek dat er nog een tiental minuten over waren. Er werd besloten om deze minuten op te vullen met een voornamelijk geïmproviseerde dialoog tussen twee kwebbelende burgerjuffrouwen, de dames Snip&Snap. Wat niemand had verwacht gebeurde: het debuut van de in geleende jurken gehulde, kwetterende dames veroorzaakte zo’n sensatie, dat heel radioluisterend Nederland Snip&Snap meteen in zijn hart sloot. En naar zou blijken: voor heel lang!

ANDRE VAN DUIN NEEMT EERSTE DVD SNIP EN SNAP IN ONTVANGST
Tijdens een feestelijke presentatie donderdagochtend 31 mei in de bar van het Americain Hotel te Amsterdam, heeft André van Duin het eerste exemplaar van de dvd SNIP & SNAP mogen ontvangen. De 3-dvd box werd uitgereikt aan van Duin door Karen en Jacqueline, de kleindochters van revue koning René Sleeswijk.

André heeft zelf ook onderdeel uitgemaakt van de revue van Snip & Snap, in 1969 stond hij samen met Walden en Muyselaar op de planken in theater Carré. Op 22 jarige leeftijd mocht hij samen met Willy en Piet een Supremes act opvoeren, in de revue die 5 maanden lang te zien was in het Amsterdamse theater.
Nadat André de dvd-box in ontvangst had genomen, wist hij de aanwezigen nog op een aantal leuke anekdotes te trakteren. Onder andere hoe een onfortuinlijke beweging van André’s arm ervoor zorgde dat Willy Walden 3 maanden lang met gips om zijn borstkast heeft moeten optreden.

Met het verschijnen van de 3-delige dvd box Snip en Snap: Uit het Plakboek van de Revue gaat voor de fans van Snip & Snap een lang gekoesterde wens in vervulling.
Het is een bijzondere collectie geworden, waarop niet alleen de complete 6 afleveringen te zien zijn van de gelijknamige AVRO televisieserie, maar ook een groot aantal extra verrassingen. De 3 schijven geven tezamen een boeiend beeld van de onvergetelijke SNIP & SNAP REVUE, waarvan Willy Walden & Piet Muyselaar 40 jaar lang het middelpunt vormden. Met geestige sketches, fraaie balletten, opvallend zang- en acteerwerk én natuurlijk de geestige belevenissen van de dames Snip & Snap.

Recente artikelen

Laatste reacties

Herman ter Lingen  |  12-06-2007

leuk om het nog eens 1 x terug te zien; waarvan je vroeger pijn in je buik kreeg van het lachen; goedgekeurd voor boven de 60.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina