Columbia: Tears of the Sun en Wild Things 2 op DVD

Tears of the Sun

Filmgegevens:

Cast:
Bruce Willis (The Sixth Sense, The Siege, Die Hard)
Monica Bellucci (The Matrix Reloaded, Irréversible, Asterix & Obelix: Mission Cleopatra)
Cole Hauser (2 Fast 2 Furious, Pitch Black, Good Will Hunting)

Regie:
Antoine Fuqua (Training Day, The Replacement Killers)

Producent:
Joe Roth (Mona Lisa Smile, Hollywood Homicide, Daddy Day Care)

Genre:
Actie Drama

Releasedatum: 9 maart te huur op video en DVD en 11 maart te koop op video en DVD

Orders of gevoel?

De democratie in Nigeria wordt omvergeworpen door een militaire coup. Alle buitenlanders worden door hun leiders zo snel mogelijk het land uitgehaald omdat de situatie niet langer veilig is. Ook de VS probeert al haar landgenoten te evacueren, voor deze missie worden alle middelen ingezet. Het Navy Seal team onder leiding van luitenant A.K. Walters (Willis) krijgt de opdracht om dokter Lena Kendricks (Bellucci) te evacueren uit de Nigeriaanse jungle.

Als het Seal team dokter Kendricks eenmaal heeft gevonden, weigert zij mee te gaan. Ze heeft haar lot verbonden aan de vluchtelingen die zij verzorgt in de kliniek. De Seals kunnen Kendricks alleen in veiligheid brengen als zij ook de 70 voortvluchtige Nigerianen onder hun hoede nemen. Dit staat lijnrecht tegenover alle orders die luitenant Walker heeft gekregen. Hij wordt gedwongen om een afweging te maken. De gruweldaden van het rebellenleger zijn zo schokkend dat Walker besluit de bevelen naast zich neer te leggen en ook de vluchtelingen in veiligheid te brengen. De groep vluchtelingen herbergt echter een groot geheim dat nog meer gevaar met zich meebrengt.

Met bekende sterren als Bruce Willis en Monica Bellucci in de hoofdrol heeft Tears of the Sun een uitstekende cast. De film werd geregisseerd door Antoine Fuqua, de succesvolle regisseur scoorde in 2002 een enorme hit met de film Training Day. Deze film werd overladen met prijzen waaronder een Oscar voor Denzel Washington in de categorie beste mannelijke hoofdrol.

Ondanks de sterke cast ligt het zwaartepunt van de Tears of the Sun juist in het verhaal. De twijfel van een groep soldaten om hun orders wel of niet op te volgen en daarmee tientallen levens in gevaar te brengen of juist te redden. Na Rules of Engagement en Black Hawk Down laat Tears of the Sun de minder glorieuze kanten van het Amerikaanse leger zien.

Specificaties DVD

  • Beeld: 2.40:1 anamorf
  • Geluid: Dolby Digital 5.1
  • DVD-9
  • Speelduur 115 minuten

Extra’s
Naast de film bevat de DVD nog enkele extra’s:
- Audiocommentaar van regisseur Antoine Fuqua
- Observaties van de schrijvers
- Verwijderde scènes
- Trivia-track met informatie over Afrika
- Making Of “Tears of the Sun”
- Documentaire: “Voices of Africa”
- Interactieve kaart van Afrika
- Bioscooptrailer
- Promotietrailers: “Bad Boys II”, “Black Hawk Down”, “Once Upon a Time in Mexico”, Terminator 3”, “The Missing” en “Welcome to the Jungle”.

Wild Things 2

Filmgegevens:

Cast:
Susan Ward (Shallow Hall, The In Crowd)
Leila Arcieri (Daddy Day Care, xXx)
Isaiah Washington (Hollywood Homicide, Ghost Ship, Romeo must Die)
Linden Ashby (Sniper 2, Wyatt Earp)

Regie:
Jack Perez (La Cucaracha, The Big Empty)

Genre:
Thriller

Releasedatum: vanaf 9 maart te huur en vanaf 11 maart te koop op DVD en VHS

Looks and brains a deadly combination

Columbia TriStar Home Entertainment brengt begin maart de film Wild things 2 uit en tegelijkertijd een verzamelbox met de beide Wild Things-films. Twee films vol intriges waarbij niets is wat het lijkt.

In Wild Things 2 worden de hoofdrollen vertolkt door twee sexy vrouwen, Zij spelen in de film twee zelfbewuste femmes fatales en proberen op een listige manier in het bezit te komen van een enorme erfenis. Een verzekeringsagent wil hun plan doorkruisen. Maar ook hij wordt meegezogen in een stroom van leugens, hebzucht, intriges en moord.

In 1998 trok het eerste deel, Wild Things, al veel aandacht. De erotische thriller viel vooral op door het optreden van de beide hoofdrolspeelsters. De twee beeldschone vrouwen proberen met een ingewikkeld plan een grote som geld te krijgen. Hierbij worden sex, chantage en zelfs moord niet uit de weg gegaan. Naarmate het onderzoek van de recherche dieper ingaat op de zaak blijkt dat de aantijgingen en verklaringen van de meisjes niet of nauwelijks op de waarheid gebaseerd zijn. De vraag is of de rechercheurs voldoende bewijs kunnen aandragen om de zaak te ondermijnen.

Wild Things 2 is zowel los als in een voordeelpack met de eerste film verkrijgbaar.

Recente artikelen

Laatste reacties

carnesir  |  29-03-2004

ik vond tears of the sun een goeie oorlogfilm die soms shockerend beeld laat zien van wat er in afrika gebeurd
Lees meer >

Fokkeyou  |  26-03-2004

Tears of the Sun reeds aangeschaft. Aardige film, maar een must voor de Hans Zimmer-fans (componist van de film). De making of die erbij zit is van de meest vre...
Lees meer >

HarryCallehan  |  25-03-2004

Tears of the sun ga ik zeker kopen. Erg mooie oorlogsfilm. Jammer dat ie geen dts heeft, maar je kan niet alles hebben natuurlijk. Wild things laat ik lekker...
Lees meer >

bommetje  |  09-02-2004

Tears of the Sun een goede oorlogsfilm?? Alsjeblieft zeg. Deze film is een en al cliché bijvoorbeeld varken door het gras laten rennen om daarna door een sniper...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina