Contact Film brengt op 23 oktober AGA en DESDE ALLA uit op DVD

Contact Film brengt op 23 oktober twee titels uit op DVD via Remain in Light

De Bulgaarse film ÁGA en het Venezolaanse DESDE ALLA

Op 23 oktober brengt Contact Film de films ÁGA van Milko Lazarov en DESDE ALLA van Lorenzo Vigas uit op DVD. Ága gaat over de rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna, die op de besneeuwde vlaktes van Siberië leven. In Desde Alla maakt een man kennis met een jonge gangster, waarbij een innige band ontstaat.

ÁGA

Aga DVDRendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden. Hun dagelijkse leven is hard, maar ze klagen nooit. In plaats daarvan vertellen ze elkaar de oude legendes en hun dromen. Die kunnen gaan over ingebeelde ontmoetingen met dieren, mensen – dood of levend – het heeft allemaal een betekenis. Sedna voelt zich niet goed, eigenlijk is ze ernstig ziek. Ondanks de huisgemaakte zalf die ze op haar pijnlijke buik smeert, weet ze dat ze stervende is. Ze zou zo graag praten over Ága, hun dochter, die jaren geleden de ouderlijke yurt verliet om te gaan werken in een diamantmijn. Maar Nanook weigert dit onderwerp aan te kaarten. Hij kan over alles praten met zijn vrouw, over geesten en goden, maar niet over zijn eigen kind. Hoe zal het de oude man vergaan als Sedna er niet meer is?

Ága is een bijzonder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de permafrost, de beelden zijn een lust voor het oog. Over sprakeloosheid en emotionele verharding die alleen kan worden verzacht in het aangezicht van de dood.

Regie: Milko Lazarov
Cast: Mikhail Aprosimov, Feodosia Ivanova, Galina Tikhonova, Sergey Egorov, Afanasiy Kylaev

Genre: Drama
Speelduur: 96 min
Taal: Yakut
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL

Te koop bij Bol.com

 

DESDE ALLA

Desde Alla DVDArmando is een man van middelbare leeftijd die in Caracas in een laboratorium voor gebitsprotheses werkt. Armando lokt jongetjes bij de bushalte en biedt hen geld aan om met hem naar zijn huis te gaan waar hij enkel van hun gezelschap geniet zonder hen aan te raken. Hij houdt zich verder bezig met het bespioneren van een oude man, waarmee hij blijkbaar een traumatische band heeft. Op een dag ontmoet Armando Elder, een jonge gangster en lid van een lokale bende. Elder wordt een regelmatige bezoeker van Armando’s huis, voornamelijk gedreven door economische belangen. Gaandeweg ontstaat er een onverwachte intimiteit tussen hen die hun beider levens voor altijd zal veranderen.

Regie: Lorenzo Vigas
Cast: Alfredo Casto, Luis Silva

Genre: Drama
Speelduur: 93 min
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 16

Te koop bij Bol.com

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina