Criterion lanceert vanaf april eigen streaming kanaal

Criterion lanceert eigen streaming kanaal: The Criterion Channel

Een van de grootste en mooiste filmbibliotheken ter wereld opent op 8 april een streaming kanaal voor eigen content: The Criterion Channel. Het kanaal is beschikbaar op desktop, Roku, Amazon Fire, Apple TV, iOS, en Android appraten. Wie zich voor 8 april aanmeldt betaalt in Amerika voor een maandabonnement $9.99 of jaarlijks $89.99. In Nederland is de service nog niet beschikbaar, maar de website accepteert wel Nederlandse credit cards. Dan wordt er wel een toeslag van 21% (BTW) berekend, waardoor een maandabonnement $12,09 of een jaarabonnement $108,89 gaat kosten. Wanneer je pas na 8 april een abonnement neemt wordt het maandtarief $10,99/$99,99, respectievelijk $13,30/$120,98 voor Nederland. Als je je nu aanmeldt, krijg je de eerste maand gratis (ingaand vanaf 8 april).

Movie of the Week

Wie zich nu al aanmeldt krijgt interessante extra's, zoals de korting op het maand/jaartarief en op elke woensdag voor de lancering een Movie of the Week, met om te beginnen de nieuwste release van Criterion; Mikey and Nicky, met Peter Falk en John Cassavetes, waarbij de restauratie onder supervisie stond van regisseuse Elaine May.

Bonus features

Het unieke aan de Criterion streaming service is de constante update van nieuw materiaal, plus de toegang tot Criterion's eigen bibliotheek met meer dan 1.000 interessante en klassieke films van over de hele wereld. Criterion staat bekend om z'n hoge kwaliteit en z'n vele eigen exclusieve content, welke in Sunday Spotlight aan bod gaat komen. Elke week kan men een filmmarathon met de focus op telkens een andere regisseur, filmster, genre of thema verwachten. Daarnaast zijn er nog meer leuke en interessante features beschikbaar op het kanaal, zoals daar zijn Tuesday’s Short + Feature, Friday Double Feature, Meet the Filmmakers, Art-House America en Observations on Film Art, voor liefhebbers van de Criterion collectie geen onbekende begrippen.

Of en wanneer The Criterion Channel ook in Nederland en België beschikbaar zal komen is nog niet bekend. Je kunt op de website wel een emailadres achterlaten om je op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen.

Criterion Channel logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina