D-Day, Normandy 1944 vanaf 10 februari te zien op IMAX in het Omniversum in Den Haag

IMAX-vertoning van

D-Day, Normandy 1944

vanaf 10 februari in Omniversum

Vanaf dinsdag 10 februari vertoont Omniversum exclusief de IMAX-film D-Day, Normandy 1944. De prijswinnende grootbeeldfilm van Pascal Vuong brengt de strategie achter het begin van de Europese bevrijding in beeld. D-Day, Normandy 1944 wordt ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding minimaal een half jaar lang in Omniversum vertoond. Veteranen krijgen op vertoon van de veteranenpas gratis toegang tot de film. 

D-Day, Normandy 1944 Poster

D-Day, Normandy 1944 van regisseur, scenarioschrijver en producent Pascal Vuong is een indrukwekkende grootbeeldfilm, geschikt voor kijkers vanaf acht jaar. Bij de GSCA Achievement Awards 2014 werd de film bekroond met vier prijzen, onder meer voor Best Film for Lifelong Learning. In het jaar dat Nederland zeventig jaar bevrijding viert, draait D-Day, Normandy 1944 vanaf 10 februari exclusief in Omniversum.

Op 6 juni 1944 begint de grootste geallieerde operatie van de Tweede Wereldoorlog. Toch weten weinigen in detail waarom en hoe Normandië van eind 1943 tot augustus 1944 de belangrijkste plek op de wereld werd. Met diverse technieken, onder meer animatie, 3D computer graphics en spectaculaire actiescènes, brengt D-Day, Normandy 1944 de historische gebeurtenissen voor het eerst naar een 840 m² grote koepelscherm. Kijkers van alle leeftijden, inclusief jongere generaties, ontdekken vanuit een nieuw perspectief hoe de invasie de wereld veranderde. Een fascinerende film over geschiedenis, militaire strategie, wetenschap, technologie en menselijke waarden. D-Day, Normandy 1944 is een eerbetoon aan allen die hun leven gaven voor onze vrijheid.

D-Day, Normandy 1944 ScreenshotD-Day, Normandy 1944 ScreenshotD-Day, Normandy 1944 Screenshot

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp na het zien van D-Day, Normandy 1944: “Ondanks dat iedereen D-Day kent, weten maar weinigen wat er precies is gebeurd. Iets wat nooit vergeten mag worden. Voor ons is vrijheid iets normaals geworden, maar bijna 70 jaar geleden gaven vele duizenden militairen van de andere kant van de wereld er hun leven voor. Zoals een veteraan zei: je kunt maar beter investeren in het behoud van vrijheid, dat voorkomt dat je het moet bevechten.

Bekijk de trailer:

Regie: Pascal Vuong
Genre: Documentaire
Speelduur: 45 minuten

Te zien vanaf 11 februari.
Omniversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag

Omniversum

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina