DCI Banks is vanaf 22 september terug op BBC First met het 5e seizoen

DCI Banks keert terug met vijfde seizoen

Vanaf donderdag 22 september 21:00 uur op BBC First

Detective Alan Banks (Stephen Tompkinson) komt terug in de populaire misdaad serie DCI Banks met een origineel verhaal dat dat zich afspeelt in de opvallende omgeving van Yorkshire. In de zes afleveringen van ieder 60 minuten, geproduceerd door het gerenommeerde Left Bank Pictures, wordt Alan Banks geconfronteerd met zijn zwaarste onderzoek ooit. De nieuwe serie, die gebaseerd is op de bestseller boeken van Peter Robinson, is vanaf donderdag 22 september 21:00 uur te zien op BBC First.

DCI Banks - Seizoen 5

De hoofdrol wordt wederom bekleed door Stephen Tompkinson met daarnaast Andrea Lowe (Love Life, Monroe) die Annie Cabbot speelt en Caroline Catz (Doc Martin) als Helen Morton. Maar in dit vijfde seizoen worden ook nieuwe castleden geïntroduceerd. Shaun Dingwall (Silent Witness) speelt Chief Superintendent Anderson, Samuel Anderson (Doctor Who) neemt de rol op van Vince en Shaun Dooley (Ordinary Lies) vertolkt de crimineel Steve Richards.

Aflevering 1: To Burn in Every Drop of Blood (2 delen van 60 minuten)
Wanneer het slachtoffer van een waanzinnige aanval gevonden wordt in een bos, vraagt het hele team van Alan Banks zich af of dit feit gerelateerd is aan de zelfmoord van een meisje uit de buurt op dezelfde plaats. Wanneer het slachtoffer geïdentificeerd wordt en Banks een link vindt met de crimineel Steve Richards, formuleert Banks een theorie: de tot nu toe onaantastbare Richards speelde een rol in de moord. Terwijl hij worstelt om een bewijs te vinden, raakt Banks geobsedeerd door Richards. Wanneer de rest van het team meer te weten komt over het slachtoffer, komen er plots nieuwe verdachten aan het licht. Stilaan vraagt het team zich af of de onfeilbare Banks het mis heeft. Banks is eindelijk gerechtvaardigd wanneer het alibi van Richards voor de nacht van de moord vals blijkt te zijn, totdat de gebeurtenissen een tragische wending nemen.

Aflevering 2: A Little Bit of Heart (2 delen van 60 minuten)
Een zaak start als een zoektocht naar een vermist persoon, maar verandert al snel in een ontvoering voor losgeld. Wanneer de daders de politie steeds weer te slim af zijn, wordt al snel duidelijk dat het geen gewone criminelen zijn. De zaak wordt nog moeilijker door het feit dat het slachtoffer, een rijke zakenman, naar Leeds vluchtte na vervolging in zijn geboorteland China. Banks vraagt zich af of de motieven met zijn verleden te maken hebben. Door instinctief speurwerk kan het slachtoffer gered worden en lijkt de zaak gesloten, tot een onverwachte wending escaleert in een volledig moordonderzoek. En er doet zich een nieuw drama voor dat nog dichter bij huis is. 

Aflevering 3: Undertow (2 delen van 60 minuten)
Banks en het team moeten een recent drama uitzoeken. Na vastberaden speurwerk, stuiten ze op een verdachte. Terwijl de onlangs benoemde Chief Superintendent Anderson druk zet op Helen om Banks te verplichten de zaak te sluiten, is Banks er steeds meer van overtuigd dat dit allemaal met één man te maken heeft, de misdadiger Steve Richards. Maar telkens wanneer hij Richards op het spoor is, vervagen de bewijzen en verdwijnen de getuigen. Door Banks’ obsessie voor Richards wordt hij door Anderson van de zaak gehaald en wordt Helen aangesteld om de zaak te leiden. Wanneer Helen wordt gedwongen om tussen haar eigen carrière en haar team te kiezen, wordt Banks in een nieuwe positie geduwd om ervoor te zorgen te dat het goede het kwade overwint.

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  14-09-2016

Joepie! Grote fan van Thompkinson hier...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina