De 6e editie van Lumière Crime Festival is zaterdag 26 november in Kino in Rotterdam

Lumiere crime festival banner

CRIME FESTIVAL: Scandinavische misdaad komt naar Rotterdam

Een hele dag lang krijg je de nieuwste fictie uit het hoge noorden op het grote doek

Op zondag 26 november organiseert Lumière de 6e editie van het Crime Festival in de bioscoop KINO in Rotterdam. Liefhebbers van Scandinavische series kunnen een hele dag genieten van een nieuwe lading aan ‘Nordic Noir’ op het grote doek. Je kan je onder meer verwachten aan afleveringen van ALEX, HASSEL, MONSTER, OCCUPIED 2, STELLA BLOMKVIST, MODUS 2 en RIDE UPON THE STORM. Naast de vele vertoningen is deze dag ook gevuld met Q&A-sessies met topacteurs, regisseurs en producenten. Bovendien trakteren wij u graag op een heerlijke kop koffie aan ons doorlopend buffet én een leuke goodiebag.

De presentatie van het Crime Festival is dit jaar opnieuw in handen van Stine Jensen. De veelzijdig cultureel journalist werd geboren in Denemarken en woont sinds jonge leeftijd in Nederland. Ze is schrijver van filosofische boeken, romans, columns, essaybundels, maar ook programmamaker.

Zondag 26 november van 9:30u tot 21:30u, inloop 9:00 uur.

Lumiere Crime Festival - Alex screenshot
Alex - met Dragomir Mrsic en Rakel Wärmländer

DEZE GASTEN HEBBEN HUN KOMST AL BEVESTIGD:

ALEX: Dragomir Mrsic (acteur), Rakel Wärmländer (actrice), Nicklas Wikström Nicastro (producent) & Alain Darborg (regisseur)
MONSTER: Lasse Greve Alsos (producent) & Ingvild Holthe Bygdnes (actrice)
OCCUPIED 2: Henrik Mestad (acteur) & Erik Skjoldbjaerg (creator)

Alex
Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) en Rakel Wärmländer spelen de hoofdrollen in de miniserie Alex. De keiharde en corrupte agent Alex besluit de onderwereld vaarwel te zeggen nadat hij per ongeluk zijn partner neerschoot. Maar zijn oude connecties blijven aan hem trekken en al snel verkeren Alex en zijn familie in levensgevaar. Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Frida, die als geheime opdracht heeft om hem in de val te lokken.

Hassel
Hassel is een realistische, genuanceerde en compromisloze serie rond detective Roland Hassel, het hoofdpersonage in 29 boeken van Olov Svedelid. De serie volgt Hassel en zijn collega’s in de strijd tegen de groeiende stroom van criminaliteit in Stockholm. Wanneer zijn baas en mentor op klaarlichte dag op brute wijze wordt vermoord, raakt Hassel verzeild in een meedogenloze wereld van macht, geld en corruptie – een grijze zone waarin alles verband houdt met elkaar en waar niets is wat het lijkt. Met Ola Rapace (Skyfall, Wallander) en Aliette Opheim (Thicker than Water).

Monster
Het nieuwe paradepaartdje uit de familie ‘Nordic Noir’, met Ingvild Holthe Bygdnes en Jakob Oftebro (Lilyhammer). De serie is genomineerd voor de Prix Europa en werd al bekroond met de prestigieuze European Script Award. In een religieuze gemeenschap in het noorden van Noorwegen wordt een reeks gruwelijke moorden gepleegd. De lokale politieagent Hedda Gilbert krijgt de zaak toegewezen, samen met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo. Hun verschillende karakters en methoden zorgen echter voor irritaties en belemmeren het onderzoek naar de seriemoordenaar.

Occupied 2
Het tweede seizoen van Occupied – naar een idee van Jo Nesbø – begint met een gewapend conflict tussen de Noorse kustwacht en een Russisch beveiligingsteam dat in het noorden een olie-installatie bewaakt. De crisissituatie zorgt voor een reeks politieke en persoonlijke confrontaties. De vraag die iedereen zich voortdurend moet stellen is: wie kun je nog vertrouwen?

Stella Blómkvist
De pientere, IJslandse advocate Stella Blómkvist staat erom bekend het gevaar niet uit de weg te gaan en af en toe een loopje te nemen met de regels. Die combinatie staat garant voor een elegante neo-noirserie die even sexy als dreigend is. Door haar duistere verleden, haar morele buigzaamheid en haar sympathie voor de underdog, blijkt ze altijd de juiste persoon op de foute plek op het slechtst mogelijke moment te zijn. Stella Blómkvist dompelt je helemaal onder in de troebele wateren van de IJslandse politiek.

Modus 2
In het tweede seizoen van Modus keren we terug naar het personage Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman), dat in het vorige seizoen op jacht was naar de moordenaar van de bisschop Elisabeth Lindgren. Nu moet de FBI-profiler geen moordenaar maar een kidnapper weten te vinden, aangezien de eerste vrouwelijke Amerikaanse president tijdens een staatbezoek aan Zweden ontvoerd wordt. De FBI en de Zweedse politie slaan de handen in elkaar maar zelfs zo staan ze voor een vijand die nog veel machtiger is dan ze aanvankelijk voor mogelijk hielden.

Ride upon the storm
De Deense serie Ride upon the storm (van de makers van Borgen) toont ons het complexe bestaan van de familie Krogh. De pater familias Johannes (Lars Mikkelsen – House of Cards, Borgen) is een vooraanstaande priester in de gemeenschap en is in vele opzichten als een god voor zijn twee zonen, August en Christian. Toch is hij allesbehalve perfect: hij verkiest duidelijk August boven Christian en behandelt zijn vrouw Elisabeth ook niet altijd naar behoren. De familiespanningen leiden helemaal naar oorlogen in het Midden-Oosten en veroorzaken vurige botsingen tussen de personages en de levensvisies die ze vertegenwoordigen.

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou zeker https://www.facebook.com/LumiereCrimeSeries/ in de gaten voor de laatste info.

Lunch- en diner arrangementen zijn vooraf te reserveren via deze link.

Lumière logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina