De Belgische psychologische thriller DUELLES gaat 16 juli in première

De derde langspeelfilm van Olivier Masset-Depasse

DUELLES

Duelles poster
vanaf 16 juli te zien in de bioscoop

Op 16 juli brengt Gusto Entertainment de psychologische thriller Duelles uit in de bioscopen. De film gaat over twee hartsvriendinnen die lief en leed met elkaar delen. Na een tragisch ongeval wordt hun relatie verstoord en komen de verhoudingen op scherp te staan. Duelles is onderdeel van Eye Previously Unreleased.

Duelles ging in première op het Toronto International Film Festival en werd in eigen land bekroond met 9 Magrittes du Cinéma (de Belgische Oscars), een recordaantal. Er is een Hollywood-remake in de maak met Jessica Chastain en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

Duelles still

Het verhaal
Een nette buitenwijk in de jaren zestig. Alice (Veerle Baetens) en Céline (Anne Coesens) zijn goede buren én hechte vriendinnen. Ze leiden een perfect gestileerd leven in hun twee-onder-een-kap, waarvan de gazons even zorgvuldig gemanicuurd zijn als zijzelf. Hun gezinnen zijn haast een grote familie. Ze vieren alle belangrijke gebeurtenissen samen en delen de zorg voor hun zoontjes. Tot er door een tragisch ongeval barsten in hun onberispelijke bestaan komen. In plaats van elkaar onvoorwaardelijk te steunen slaat de paranoia toe en stapelen verdenkingen en verdachtmakingen elkaar op

Genre: Psychologische thriller
Regie: Olivier Masset-Depasse
Cast: Veerle Baetens, Anne Coesen, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter

Speelduur: 97 min.
Land: België, Frankrijk
Taal: Frans
Releasedatum: 16 juli 2020

Gusto Entertainment logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina