De documentaireserie FILOSOFIE IN DE PRAKTIJK is binnenkort verkrijgbaar

B-Motion


B-Motion presenteert:

Drie programma’s van de bekende filosoof, bestsellerschrijver en programmamaker Alain de Botton (1969)


The Perfect Home – Status Anxiety – The Art of Travel

Vanaf 22 mei 2012 verkrijgbaar op 3 DVD (Docuseries – 7 x 48 minuten)

In een maatschappij waar marktwerking en geld verdienen de boventoon voeren, groeit ook sterk de belangstelling voor filosofie. De bekende filsosoof Alain de Botton neemt met de drie programma’s in Filosofie in de praktijk de kijker mee op een even boeiende als uitdagende kijkervaring.

coverThe Perfect Home
Dit is een driedelige serie over architectuur en design. Vragen als: ‘Wat is een mooi huis?’ en ‘Welke kleur moet de bank hebben?’ vormen het startpunt voor een diepgaande en boeiende reis door de filosofie en psychologie van Westerse en Oosterse architectuur en design.

Status Anxiety.
We zijn rijker dan ooit, we leven langer en bezitten meer. Waarom zijn we niet gelukkiger? En waarom liggen we wakker van status? Alain de Botton onderzoekt in deze driedelige serie waarom wat we doen, waar we wonen en wat we bezitten steeds meer onze status en ons geluk is gaan bepalen. En hij deelt bijzondere manieren om deze trend te doorbreken...

The Art of Travel.
Veel mensen gaan op vakantie en associëren vakantie met geluk. Maar wat is vakantie echt? In dit boeiende programma staat Alain de Botton niet stil bij waar we op vakantie gaan, maar hoe en waarom.

Alain de Botton (1969) is een filosoof, bestsellerschrijver en programmamaker van Zwitserse afkomst die in West-Europa inmiddels een populair denker is. Hij studeerde filosofie in Londen, schrijft boeken en maakt programma’s waarin hij de westerse cultuur en menselijke dilemma’s onderzoekt. In 2003 won hij de prestigieuze essayprijs Prix Européen de l’Essai Charles Veillon. Zijn TED Talk ‘A kinder, gentler philosophy of success’ is inmiddels meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Releasedatum: 22 mei 2012
Beeld: 16:9
Geluid: Stereo
Kijkwijzer AL
Speelduur ca. 336 minuten
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Consumentenadviesprijs: 29,99 Euro

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina