De DVD's voor 2008 van Walt Disney Studios Home Entertainment

All The Right Ingredients
voor een magisch en succesvol jaar

Ook in 2008 lanceert Walt Disney Studios Home Entertainment de mooiste films en TV-series op DVD. Nu al kunnen we een aantal belangrijke releasedata noemen van DVD’s die in de komende maanden worden uitgebracht. Bij deze in het kort op rij de familiefilms, komedies, actiefilms, thrillers..., zowel animatie als live action, die met het mooiste bonusmateriaal zullen verschijnen. Bovendien een aantal geliefde TV-series.

Sinds kort verkrijgbaar

SNOW BUDDIES
Een komisch en hartverwarmend nieuw non-stop Disney avontuur waarin vijf schattige pratende puppy’s de vrieskou trotseren om mee te doen aan een spannende hondensleerace door Alaska. Met bloopers, een gloednieuwe videoclip en nog veel meer plezier voor de hele familie. Een film van Robert Vince.
MEET THE ROBINSONS
Beleef de “tijd” van je leven met deze vermakelijke Disney komedie. Een flitsend 3-D computeranimatieavontuur met het briljante wonderkind Lewis, de maffe familie Robinson, hip-hoppende kikkers, brildragende honden en sprekende dinosaurussen. Stephen J. Anderson deed de regie van de film die gebaseerd is op het boek A Day with Wilbur Robinson van William Joyce. Met originele stemmen van o.a. Angela Basset, Tom Selleck, Laurie Metcalf en Adam West. De muziek is van Danny Elfman en singer/songwriter Rufus Wainwright. Als bonusmateriaal onder andere een gloednieuw spel en verwijderde scènes.
101 DALMATIËRS – 2 Disc DVD Special Edition – Disney’s 17e Classic
De Dalmatiër-honden Perdita en Pongo zijn de trotse ouders van maar liefst vijftien slimme puppies. Hun geluk wordt bedreigd als de afschuwelijke Cruella de Vil haar zinnen zet op een zwart-witte bontmantel. Daarvoor heeft ze heel veel Dalmatiërsbont nodig.
Deze 17e Disney Classic is één van de allerleukste Walt Disney films. Na lange tijd weer verkrijgbaar op DVD en voor de allereerste keer als 2 Disc Special Edition. De film is op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd. Bovendien met supergeluid (Disney Enhanced Home Theatre Mix 5.1 Dolby Digital) en Fastplay. Met veel splinternieuw bonusmateriaal zoals het spel “Virtuele Dalmatiërs” en 101 Pop-Up Trivia weetjes. Een film van Wolf Reitherman, Clyde Geronimi en Hamilton Luske.

Verkrijgbaar vanaf 16 april

DE ARISTOKATTEN – 2 Disc DVD Special Edition – Disney’s 20e Classic
Weergaloze animatie, vertederende karakters en vrolijke muziek zorgen voor een swingende belevenis. Het avontuur begint als de lieve, bejaarde Madame Bonnefamille besluit om al haar bezittingen na te laten aan haar lievelingen; Poes Duchess en haar drie jonge poesjes Marie, Toulouse en Berlioz. Na jaren eindelijk weer verkrijgbaar en voor het allereerst als Special Edition op DVD. Met veel uniek bonusmateriaal. Op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital). Nu met zangeres / musicalster Maaike Widdershoven als Poes Duchess. Een film van Wolfgang Reitherman.
UGLY BETTY SEIZOEN 1
De succesvolle met twee Golden Globes en een Emmy bekroonde hitserie van Net5 waarin de Latina Betty Suarez haar entree maakt in de keiharde en oppervlakkige modewereld van New York. Betty is slim, lief en heeft een hart van goud. Het enige wat haar in de weg staat is tegelijkertijd het belangrijkste in de modewereld: haar uiterlijk. Hoe kan een gewoon meisje zich redden in de harde wereld van high fashion waar uiterlijk allesbepalend is? Hoe ver moet ze gaan om er bij te horen?
CRIMINAL MINDS SEIZOEN 2
Deze succesvolle misdaadserie (Veronica) draait om een eliteteam van de FBI dat  misdaden oplost door zich in te leven in de belevingswereld  van de betreffende crimineel. Bij elke verbluffende zaak zet het zeskoppige rechercheteam hun leven op het spel als ze het opnemen tegen ‘s werelds meest meedogenloze criminelen.
GHOST WHISPERER SEIZOEN 2
In deze opzienbarende en spannende hitserie (SBS6) heeft de jonge Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) de unieke gave om met de geesten van overleden mensen te kunnen communiceren. Deze geesten vragen haar hulp omdat ze door hun plotselinge dood geen gelegenheid hebben gehad afscheid te nemen van hun dierbaren…

Verkrijgbaar vanaf 7 mei

ENCHANTED
Een van de meest verrassende en sprookjesachtige films die recentelijk in de bioscoop volle zalen trok. In deze komedie met animatie en live action beelden draait het allemaal om sprookjesprinses Giselle (Amy Adams). Net als zij haar grote liefde heeft gevonden wordt ze door een boze koningin (Susan Sarandon) ruw uit haar animatie sprookjesland verbannen naar de werkelijkheid van de straten van Manhattan / New York. Eenmaal bijgekomen van deze vreemde nieuwe omgeving, die zo intens verschilt van waar ze is opgegroeid, gaat de ontwapenende Giselle naarstig op zoek naar warmte en betovering die ze zo nodig heeft. Met Amy Adams, Patrick Dempsey, Susan Sarandon, James Mersden, Timothy Spall en Julie Andrews. Met muziek van Oscar-winnaar Alan Menken. Regie: Kevin Lima.
MIJN VRIENDJES TEIGETJE EN POOH: VRIENDELIJKE VERHALEN
In Mijn vriendjes Teigetje & Poeh: Vriendelijke Verhalen ga je samen met Poeh, Teigetje, Tessa en de rest te lachen, spelen en nieuwe leuke mysteries ontdekken midden in het Honderd Bunderbos! Als er een probleem of raadsel opgelost moet worden, zijn de Super Speurneuzen van de partij. Of ze nou op zoek zijn naar een piratenschat, een vermiste puppy opsporen of Teigetje’s hik genezen, alles is mogelijk wanneer ze samen met jou het avontuur opzoeken..
MICKEY MOUSE CLUBHUIS: VROLIJKE VERHALENBOEK
Met Mickey Mouse Clubhuis: Vrolijke Verhalenboek kun je je fantasie de vrije loop laten. Met drie vrolijke verhalen over Mickey en zijn clubhuisvriendjes Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy heb je een hele middag gegarandeerd plezier. Beleef samen sprookjesachtigeavonturen barstensvol plezier, onvergetelijke muziek en verbluffende Mouse-magic. In de geheel nieuwe 3D/CGI animatie stijl van MICKEY MOUSE CLUHHUIS. Bekend van Z@ppelin op Nederland 3.

Verkrijgbaar vanaf 28 mei

NATIONAL TREASURE 2: BOOK OF SECRETS
In dit spannende vervolg op de filmhit National Treasure, gaat schatzoeker Ben Gates (Nicolas Cage) wederom op pad om een opwindende en avontuurlijke reis vol actie te beleven. De schatzoeker is op zoek naar het antwoord op een nieuwe wereldomvattende vraag én op zoek naar onaards verscholen historie en schatten. Met naast Oscar-winnaar Nicolas Cage ook Diane Krueger, Justin Bartha, Oscar-winnaar Jon Voight, Oscar-winnares Helen Mirren en Harvey Keitel. Regie: Jon Turteltaub. Productie Jerry Bruckheimer en Jon Turteltaub.

Verkrijgbaar in augustus

UNDERDOG
Een fantastische actie/ avontuur/ komedie/ SciFi film voor de hele familie van de Belgische regisseur Frederik Du Chau. Een Beagle-jachthond met de naam Shoeshine krijgt na een ongeluk in het geheimzinnige laboratorium van de tikkie gestoorde wetenschapper Dr. Simon BarSinister, opeens superkrachten. Hij wordt heel slim en kan opeens spreken. Alleen zijn baas en vriendje, de 12-jarige jongen Jack, kent zijn geheim. Samen zijn ze er helemaal klaar voor om de prachtige spaniël Polly Purebread en de burgers van Capitol City te beschermen tegen de gestoorde wetenschapper die niet veel goeds van plan is. Met Peter Dinklage, James Belushi en de stemmen van Jason Lee, Amy Adams en Brad Garrett.

Verkrijgbaar in september

GONE BABY GONE
Een prachtig regiedebuut van acteur Ben Affleck, die samen met Aaron Stockard ook het scenario schreef, gebaseerd op een verhaal van Dennis Lehane (Mystic River). Wanneer in een van de achterbuurten van Boston het vierjarige meisje Amanda McCready verdwijnt, staat de politie voor een raadsel. Het onderzoek vlot niet echt,waarna de tante van Amanda twee privédetectives inhuurt. Ben Afflecks jongere broer Casey Affleck speelt de hoofdrol. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris en Amy Madigan.
THERE WILL BE BLOOD
Van de acht Oscarnominaties die deze bijzondere film van Paul Thomas Anderson (Punch-Drunk Love, Magnolia) kreeg, werden er uiteindelijk twee verzilverd. Daniel Day-Lewis mocht er een in ontvangst nemen voor zijn magistrale rol als meedogenloze oliemagnaat Daniel Plainview. De ander kreeg de film voor het imponerende camerawerk. Een film over hebzucht, macht en religie die bejubeld is door de critici. Tijdens de opkomst van de olie-industrie in Californië aan het eind van de 19e eeuw lukt het de sluwe Daniel Plainview uit te groeien tot een van de machtigste oliebaronnen van de streek. Alles is geoorloofd om zijn doel te bereiken. Gebaseerd op het boek Oil! (1927) van Upton Sinclair. Met een soundtrack van Radiohead gitarist Jonny Greenwood. Met naast Daniel Day-Lewis ook Paul Dano, Kevin J. O’Connor en Ciaran Hinds.

Verkrijgbaar in oktober

DOORNROOSJE / SLEEPING BEAUTY Special Edition – Disney’s 16e Classic
Na jaren is deze magische 16e Disney Classic eindelijk weer verkrijgbaar. Als Special Edition, met veel uniek bonusmateriaal. Op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd en met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital). Daarnaast is Sleeping Beauty de eerste Disney Classic die op Blu- ay Disc verschijnt. In dit zeer geliefde sprookje prikt de beeldschone prinses Doornroosje zich met haar vinger aan het spinnewiel en valt zij, zoals de duivelse tovenares Malafide had voorspeld, in een eeuwig durende slaap. Maar de drie Goede Feeën Fauna, Flora en Mooiweertje hebben een manier ontdekt om de betovering te verbreken. Een kus van de dappere Prins Filip kan de slapende prinses wakker maken... Naar Charles Perrault’s beroemde sprookje uit de 17e eeuw. Van de makers Frank Thomas, Ollie Johnston, Marc Davis, Milt Kahl en Wolfgang Reitherman. Regie: Clyde Geronimi.
THE GAME PLAN
Een heel grappige familie/sportfilm waarin alles draait om de eeuwige vrijgezel Joe Kingman (The Rock) die zijn brood verdient als american footballspeler in de NFL. Als hij opeens een 7-jarige dochter blijkt te bezitten is het uit met de pret. Zijn losbandige leven van snelle auto’s, feesten en veel vriendinnen moet hij nu deels inruilen voor interesse in balletlessen en poppen. Het wordt de grootste uitdaging vanzijn leven. Met Dwayne The Rock Johnson, Madison Pettis, Kyra Sedgwick, Roselyn Sanchez en Morris Chestnut. Regie: Andy Fickman

Verkrijgbaar in november

TINKERBELL
We kunnen er nog niet veel over verklappen. Maar in deze magische nieuwe Disney film is de absolute hoofdrol weggelegd voor Tinkerbell, het bijzonder lieve, ondeugende maar soms ook jaloerse elfje, dat met haar flonkerende elfenstof er in de film Peter Pan voor zorgt dat iedereen kan vliegen. Nu in geheel nieuwe 3D/CGI animatie stijl.

Seizoen 4 van Lost, Grey’s Anatomy en Desperate Housewives
Onlangs weer gestartop Net 5 zijn de seizoenen 4 van de hit TV-series Lost, Grey’s Anatomy en Desperate Housewives. Dit najaar reeds verkrijgbaar op DVD. De verslavende TV-serie Lost kenmerkt zich door een origineel plot, onverwachte wendingen en intrigerende personages. In Grey’s Anatomy  orden 5 jonge artsen gevolgd. Operaties, relaties en complicaties vullen de dagen van deze artsen in Seattle Grace Hospital. Desperate Housewives biedt een verfrissende en satirische kijk op het dagelijks leven van vijf vriendinnen, wonend in een chique buitenwijk van Los Angeles.
Dirt Seizoen 1
Deze nieuwe TV-serie is op 1 januari gestart op Net 5 en wist elke week veel kijkers te trekken. Lucy Spiller (Courteney Cox) is hoofdredacteur van het bekende en gevreesde roddelmagazine Dirt. Ze gaat letterlijk over lijken om de meest smeuïge details over de privé- evens van de sterren te weten te komen. Ze chanteert, manipuleert en overschrijdt alle ethische grenzen, maar komt wel als eerste met ‘breaking news’.Hiermee ontregelt ze vele levens van sterren die afhankelijk zijn van wat de bladen over hen schrijven.
WALL-E
De grote nieuwe Disney / Pixar titel die deze zomer ongetwijfeld weer alle records in de bioscopen gaat verbreken. Een familiefilm met Sc-Fi trekjes en natuurlijk de nodige actie en humor. Een film van Andrew Stanton (scenario en regie) die eerder al tekende voor Finding Nemo en ABug’s Life (co-regie). Een film met een geweldige persoonlijkheid in de hoofdrol: WALL-E Nadat robot Wall-E 700 jaar lang eenzaam datgene gedaan heeft waarvoor hij gebouwd is, gaat de wereld voor hem open als hij robot EVE ontmoet en ontdekt waarvoor hij bedoeld is.

Verkrijgbaar in december

THE CHRONICLES OF NARNIA 2: Prince Caspian
De Pevensie kinderen terug naar het verre wonderlijke koninkrijk Narnia. Ze ontdekken daar dat er in de tussentijd al 1300 jaren zijn verstreken en dat het land nu wordt bezet door de gemene Koning Miraz die het land regeert zonder genade. De kinderen ontmoeten de jonge Prins Caspian, die zich verschuilt voor zijn oom Miraz omdat die hem wil vermoorden. Zijn oom heeft liever dat zijn eigen zoon op de troon komt te zitten. Met hulp van de vriendelijke dwerg, “Reepicheep” (een schattig pratend muisje), de das “Trufflehunter” en de donkere dwerg Nikabrik” lukt het hem zijn oom te ontlopen. Samen met Prins Caspian begeven de kinderen zich in een opmerkelijke reis om Aslan te vinden en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz. Ook zullen ze de magie en glorie moeten proberen te herstellen van het land van Narnia.

BLU-RAY disc
In 2008 breidt Walt Disney Studios Home Entertainment de catalogus uit met bekende en nieuwe films op Blu-ray Disc, het nieuwe high definition format. Disney/Pixar’s Cars en Ratatouille, Starsky & Hutch, The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe, The Sixth Sense… dit is slechts een selectie van de films die op Bluraydisc in 2008 zullen verschijnen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Peter Neefs  |  24-04-2008

Vind ik nou juist een pluspunt :grin:Ik ook, ik ga niet zo heel dikwijls naar de bioscoop en vind het daarom juist goed dat we niet zo lang moeten wachten op de...
Lees meer >

Hugo R  |  23-04-2008

Er zitten leuke titels tussen, maar ik vind het jammer dat bepaalde films die praktisch net in de bioscoop zijn (of daar tegen de tijd van de release net uit zi...
Lees meer >

deweb  |  22-04-2008

Er zitten leuke titels tussen, maar ik vind het jammer dat bepaalde films die praktisch net in de bioscoop zijn (of daar tegen de tijd van de release net uit zi...
Lees meer >

Peter Neefs  |  21-04-2008

Komen er zeker in: 101 Dalmatiërs De Aristokatten Enchanted National Treasure 2 Wall-E The Chronicles of Narnia 2 Doornroosje There Will Be Blood
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina