De horrorklassieker THE SHINING is vanaf 1 oktober voor het eerst verkrijgbaar op 4K UHD

De horrorklassieker van Stanley Kubrick

THE SHINING

The Shining UHD

vanaf 1 oktober voor het eerst verkrijgbaar op 4K UHD

Stanley Kubrick’s meesterwerk The Shining (1980), met in de hoofdrol Jack Nicholson, is geremasterd op 4K Blu-ray en vanaf 1 oktober voor het eerst in Nederland te verkrijgen op UHD. De film werd tijdens een speciale screening vertoond op het Cannes filmfestival in het ‘Cannes Classics’ programma.

The Shining still

De 4K remastering is van de originele extended edition van 146 minuten van Kubrick zoals deze op 23 maart 1980 in Amerika in première ging. De remastering is gedaan van een nieuwe 4K-scan van het originele 35mm-negatief. De begeleiding van het masteringproces bij Warner Bros werd gedaan door filmmaker Steven Spielberg en Leon Vitali, voormalig assistent van Kubrick. De 4K UHD-uitgave bevat de film in 4K met HDR op de UHD-disc en een Blu-ray Disc met de film en de extra's in high defenition. Deze Blu-ray Disc bevat meer dan drie uur materiaal, dat al eerder is verschenen. De UHD van The Shining zal vanaf 1 oktober beschikbaar zijn, maar is vanaf nu al te reserveren op Bol.com.

The Shining wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit. Kubrick regisseerde en produceerde de film, naar het scenario van Diane Johnson. The Shining was gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. In de hoofdrol speelt Jack Nicholson de iconische rol van Jack Torrance, daarnaast spelen mee: Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

The Shining still

Ultra HD Blu-ray Extra's
The Shining Blu-ray Disc-schijf bevat de volgende, reeds eerder uitgebrachte, extra's:

  • Audiocommentaar door de uitvinder van de Steadicam Garrett Brown en Stanley Kubrick biograaf John Baxter. 
  • Video van de Overlook: Crafting The Shining.
  • De Visies van Stanley Kubrick.
  • The Making of The Shining.
  • Wendy Carlos, Componist. Componist Wendy Carlos vertelt over werken met de complexe cineast Stanley Kubrick en de ontwikkeling van de soundtrack voor The Shining en A Clockwork Orange.

Warner Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina