De ideale (thuis)bioscoop

De ideale (thuis)bioscoop

Houd je van films, maar heb je weinig tijd om naar de bioscoop te gaan? Of kijk je simpelweg liever thuis naar de nieuwste blockbusters en de sterren op het witte doek? Wanneer je het liefst thuis naar films kijkt, kan het leuk zijn om een goede thuisbioscoop in te richten. In welke kamer doe je dat het best, en hoe kun je met een lager budget op een perfecte manier kijken naar de films waar je het liefst naar kijkt? Ook zonder kasten vol dvd's en de (oude) videobanden kun jij met vrienden of met jouw gezin genieten van de nieuwste en de leukste films.

Ideale Thuisbioscoop

Jouw thuisbioscoop inrichten
In welke ruimte in huis wil jij een thuisbioscoop realiseren? Heb je voldoende ruimte voor meerdere mensen? Bepaal dan voor hoeveel personen je een zitplaats wilt realiseren. Uiteraard kun je (bijvoorbeeld op Marktplaats) oude bioscoopstoelen op de kop tikken. Je kunt zelf ook een zitmeubel creëren met heerlijke kussens. Zorg ervoor dat de zittingen niet te hoog zijn (vanwege de akoestiek in de ruimte) en zorg voor een ideale kijkafstand van zo'n 2,5 tot 3 meter van het scherm. Plaats een groot televisiescherm of een wit doek op de ideale kijkafstand en zorg voor een leuke tweedehands (of een nieuwe) surround-sound-setup.

Onderweg films kijken?
Is kamperen jouw favoriete optie tijdens de vakantie? Het is mogelijk om een wit rolgordijn op te hangen in de open lucht. Beschik je over een camper of over een caravan? Dan is het leuk om een scherm mee te nemen op vakantie. Na een gezellige barbecue zet je jouw favoriete film op met een beamer in klein formaat. Wanneer je kostbare zaken als een beamer mee wilt nemen op reis is het handig om te weten dat je hiervoor geen autoverzekering vergelijken hoeft, want losse spullen worden niet meeverzekerd. Daarvoor heb je bijvoorbeeld een buitenhuisdekking van de inboedelverzekering nodig. Zo heb je tenminste recht op een vergoeding wanneer er onderweg ingebroken wordt in jouw voertuig. Berg de kostbare zaken uiteraard altijd zo goed mogelijk (en niet zichtbaar) op.

Thuis films streamen
Hoewel de videorecorder bij een kleine groep mensen weer lijkt te winnen aan populariteit, zijn de meeste mensen blij dat je geen dozen vol videobanden meer nodig hebt om een leuke film te kunnen kijken. Streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en de dienst van Videoland, bieden de mogelijkheid om je te abonneren en de leukste series, films en documentaires te bekijken zonder dvd-speler of videorecorder. Wel heb je een ontvanger nodig, indien je geen smart-televisie hebt. Onderweg kijken naar bijvoorbeeld Netflix? Ook in dit geval zorg je bij het autoverzekering vergelijking weer voor een goede dekking voor de spullen in jouw bagage of in de auto.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina