De meest gruwelijke film van het jaar: Der Goldene Handschuh - vanaf 25 oktober op DVD

Van de regisseur van GEGEN DIE WAND en AUS DEM NICHTS komt

DER GOLDENE HANDSCHUH

een film van Fatih Akin

Goldene Handschuh DVD

Vanaf 25 oktober verkrijgbaar op DVD

De schokkende film DER GOLDENE HANDSCHUH is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de gelijknamige bestseller over de gruweldaden van de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka. In de jaren zeventig maakte hij Hamburg onveilig en vermoordde meerdere vrouwen.

Synopsis:
Dronkaards en prostituees verzamelen zich avond na avond in de buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’. Zo ook Fritz Honka. Schnapps, schlagers en sigaretten… Het café lijkt een afvoerput van het Hamburgse nachtleven, maar zelfs daar kan het publiek het aanzien van Honka bijna niet verdragen. Wat zijn kroeggenoten niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt.

Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke film van het jaar.

Regisseur Fatih Akin brak in 2004 internationaal door met zijn film GEGEN DIE WAND. Met AUS DEM NICHTS (2018) won hij een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en haalde hij de shortlist voor de Oscars. DER GOLDENE HANDSCHUH ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien met zijn nieuwste film. “The kind of movie you may end up wishing you’d never seen”, aldus TIME.

Regie:Fatih Akin
Cast: Jonas Dassler, Margarete Tiesel
Genre: Drama, Thriller

Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 110 minuten
Land: Duitsland
Kijkwijzer: 16

Te koop bij Bol.com

Cinéart Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina