De ROZE FILMDAGEN van 9 t/m 19 maart in Amsterdam

20e Roze Filmdagen extra gevarieerd

Roze Filmdagen

De Roze Filmdagen beleeft van 9 t/m 19 maart de 20-ste editie. Het LGBTQ Film Festival viert het jubileum met een extra gevarieerd programma.

Festivaldirecteur Werner Borkes: “We hebben dit jaar meer vertoningen dan ooit tevoren. Naast het brede programma ben ik blij dat het ons gelukt is om het filmaanbod ook te verdiepen. Zo vertonen we dit jaar voor het eerst een ‘intersekse’ film, hebben we een ‘transgender’ film uit Armenië en screenen we een queer animatie roadmovie. Daarnaast zijn we buitengewoon trots dat er diverse films van eigen bodem op ons festival in première gaan.”

In de week voorafgaand aan het festival (op zaterdag 4 maart) presentereert het festival ‘Het beste uit 20 edities Roze Filmdagen’ in Filmhuis Cavia, de plek waar het festival in 1996 voor het eerst plaatsvond.

De Roze Filmdagen opent dit jaar op 9 maart in Het Ketelhuis op het Westergasterrein met de Ierse film ‘Handsome Devil’ van John Butler.

Handsome Devil
Handsome Devil

De start van het festival wordt dit jaar groots gevierd. Naast Het Ketelhuis vormt het tegenovergelegen Westergastheater namelijk ook het decor van de aftrap. Op deze manier kunnen maar liefst meer dan 400 mensen genieten van de ontroerende openingsfilm ‘Handsome Devil’.

Tickets zijn ook online verkrijgbaar via de speciale webshop van Het Ketelhuis.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

WaymannDirector  |  02-03-2017

Hebben we eigenlijk ook zo'n filmfestival in België ?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina