De Russische Oscarkandidaat LOVELESS is vanaf 7 februari te koop op DVD en VOD

winnaar Juryprijs Cannes en Oscarkandidaat

LOVELESS

Loveless DVD
vanaf 7 februari op DVD en VOD

Lumière brengt Loveless woensdag 7 februari a.s. uit op DVD en Video-On-Demand. Het familiedrama van Andrey Zvyagintsev (The Return) is genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Loveless won al vele prijzen op internationale festivals, onder meer de Juryprijs in Cannes.

Mariana Spivak, Alexei Rozin, Matvei Novokov, Marina Vasilieva, Andris Keishs en Alexei Fateev spelen de hoofdrollen in Loveless van Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return). Het cinematografisch meesterwerk – vijf sterren in NRC en de Volkskrant, vier sterren in Het Parool, De Telegraaf en Trouw – werd in Cannes bekroond met de Juryprijs en bij de European Film Awards met twee prijzen (beste fotografie en muziek) en is genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Synopsis
Boris en Zhenia gaan scheiden. Ze willen zo snel mogelijk van elkaar en van hun appartement af en maken over het hoofd van hun enige zoon voortdurend ruzie. Ze hebben beiden al een nieuwe toekomst voor ogen. Zhenia heeft een relatie met een rijke man en Boris met een jonge vrouw, die zwanger is van hem. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen beslommeringen en hebben geen aandacht meer voor hun twaalfjarige zoon Aliosha. Totdat hij verdwijnt.

Cast: Mariana Spivak, Alexei Rozin, Matvei Novokov, Marina Vasilieva, Andris Keishs, Alexei Fateev
Regie: Andrey Zvyagintsev
Genre: Drama

Specificaties:
Land: Rus/Fra/Dui/Bel, 2017
Taal: Russisch
Audio: Dolby Digital 5.1
Beeld: DVD: | 16:9/1.85 kleur
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur 127 min.
Adviesprijs: 9,99 euro

Lumière Crime Films logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina