Detectiveseries Chasing Shadows & Falco vanaf 25 augustus op DVD & VOD

De beste series van de KRO Detectivemaand 2015.

CHASING SHADOWS (Seizoen 1) en FALCO (Seizoen 2)

vanaf 25 augustus verkrijgbaar op DVD & VOD

 

Chasing Shadows & Falco

CHASING SHADOWS Seizoen 1

Chasing Shadows is een Britse tv-miniserie van ITV die wordt uitgezonden op de KRO. Rob Williams, die onder andere Inspector Banks heeft geschreven, schreef ook deze spannende detectiveserie. De eerste 2 afleveringen van de serie zijn geregisseerd door Christopher Menaul, die maar liefst 2 BAFTA Awards won voor 'Beste Dramaserie'. Hoofdrollen worden vertolkt door Reece Shearsmith, BAFTAgenomineerde Alex Kingston en BAFTA-winnaar Noel Clarke. Het eerste seizoen werd in 2014 in Engeland uitgezonden, werd met veel lof ontvangen en trok gemiddeld 3,5 miljoen kijkers. In Nederland is de serie dit jaar een van de paradepaardjes van de jaarlijks terugkerende KRO Detectivemaand.

Het verhaal:
Politie-inspecteur Sean Stone (Reece Shearsmith) is een kei in het herkennen en voorspellen van patronen in menselijk gedrag. Hij weet hoe mensen werken, maar begrijpen doet hij ze niet. Sean is altijd volledig gefocust op zijn werk. Hij trekt zich niets aan van regels, procedures of de gevoelens van zijn collega’s. Door zijn onaangepaste gedrag is er bij Vermiste Personen uiteindelijk niemand meer die met hem wil werken. Zodoende wordt Sean overgeplaatst naar een nieuwe eenheid binnen de afdeling. Daar moet hij gaan samenwerken met analiste Ruth Hattersley (Alex Kingston). Ruth beschikt over de tact en het empathisch vermogen waaraan Sean zo’n gebrek heeft. Hun tegengestelde karakters leiden regelmatig tot conflicten en frustraties, maar samen vormen ze een ijzersterk team. Dat moet ook, want Sean en Ruth zijn de enigen die de kwetsbaarste mensen in de samenleving kunnen beschermen tegen het kwaad dat altijd op de loer ligt...

Speelduur: 180 minuten (4 x 45 minuten)
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12

 

FALCO Seizoen 2

Na het succes van het eerste seizoen, die in november 2014 werd uitgebracht, is er nu het tweede seizoen van de Franse crimeserie Falco. Het eerste seizoen van Falco is deze maand te zien tijdens de Detectivemaand van KRO en het tweede seizoen belooft veel goeds. De serie werd bedacht en geschreven door Clothilde Jamin, die daarvoor genomineerd werd voor een Globe de Cristal Award. De titelrol is voor Sagamore Stévin, andere rollen worden vertolkt door o.a. Clément Manuel, Alexia Barlier en Arno Chevrier.

Het verhaal:
In seizoen 1 zagen we hoe de 24-jarige detective Alexandre Falco het in eerste instantie allemaal goed voor elkaar had; een droombaan, een liefhebbende vrouw en een pasgeboren dochter. Tot hij op een dag door zijn hoofd wordt geschoten. Falco raakt in een coma en opent zijn ogen pas weer na 22 jaar, waarin niets meer is zoals het was.
In seizoen 2 van deze Franse hitserie komt Falco terug in actie. Hij komt oog in oog te staan met een reeks criminelen, waaronder een religieuze fanaat, een gemaskerde bende en een Servische oorlogsmisdadiger. Daarnaast is Falco vastbesloten om achter het mysterie van zijn 22 jaar durende coma te komen. Falco spoort commissaris Ménard op om hem te helpen bij zijn zoektocht.

Speelduur: 270 minuten (6 x 45 minuten)
Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12

Just Entertainment Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina