DFW: Cube Trilogie Boxset

Release datum: 26 april

The Walls Are Closing in

PERSBERICHT DUTCH FILMWORKS RELEAST CUBE TRILOGY BOX

Op 26 april verschijnt de Cube Trilogy box, een 4 DVD Special Edition met daarin Cube, de sequel Hypercube, de prequel Cube Zero en een speciaal voor de Benelux vervaardigde bonusdisc met exclusieve features. De box is verpakt in een speciale, luxe zilverfolie verpakking, waarin de 4 DVD’s te gebruiken zijn in combinatie met het unieke Double Push Tray systeem.

Cube

Vincenzo Natali maakte zijn verpletterende debuut met Cube (1997), de science fiction thriller over zeven mensen die wakker werden binnenin een serie kubussen vol met sadistische boobytraps. Eén voor één sneuvelen de gevangen terwijl ze proberen de puzzel achter de moordende kubus op te lossen.

Vincenzo Natali won in 1999 de Silver Raven voor Cube tijdens het Internationale Festival voor de Fantastische film in Brussel. Cube won de prijs voor beste film en beste scenario op het Catalonian International Film Festival in Spanje, de publieksprijs op het Europe’s Fantasporto Festival én op het Gérardmer Film Festival (waar de film ook de Grand Prize en de International Critics Award binnensleepte) en de Best Canadian First Feature Film tijdens het Toronto Film Festival in 1997.

Hypercube

Andrzej Sekula nam het stokje over van Natali voor het tweede deel in de Cube-trilogie, Cube 2: Hypercube (2002). Hoewel Sekula al eerder zijn regiedebuut had gemaakt met de thriller Fait Accompli (2000) met Michael Madsen en Rosanna Arquette in de hoofdrollen, was hij met name bekend geworden door de verbluffende cinematografie van Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs en Pulp Fiction.

In Hypercube worden deze keer acht personen wakker in een geëvolueerde versie van de eerste kubus, de Hypercube. Deze keer zijn niet alleen de vallen nog moeilijker te omzeilen, maar blijkt ook dat de kubus op een wiskundig niveau opereert. Sekula won in 2003 de Critics’ Award op het Europe’s Fantasporto Festival voor Cube 2: Hypercube, en kreeg een nominatie voor Beste Internationale Fantasy Film.

Cube Zero

Cube Zero speelt zich af vóór de eerste twee Cubefilms. Een groep willekeurige vreemdelingen wordt wakker in een constructie van geschakelde kubussen. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Van binnen is de Cube een dodelijke valstrik, maar wat zich aan de buitenkant bevindt, is misschien nog velen malen erger.

Cube Zero werd geregisseerd door Ernie Barbarash, die niet alleen Cube 2: Hypercube produceerde en schreef, maar ook verantwoordelijk was voor American Psycho 2: All American Girl.

FEATURES CUBE:

4:3 Full Frame (1.33:1)
Dolby Digital 2.0
Skippable Features
Subtitles On/Off
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
GENRE: Sci-fi
SPEELDUUR: 90 minuten
LEEFTIJD: 16, angst en geweld

FEATURES HYPERCUBE:

16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Dolby Digital & Dts
Chapter Selection
Subtitles On/Off
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
GENRE: Sci-fi
SPEELDUUR: 90 minuten
LEEFTIJD: 16, angst en geweld

FEATURES CUBE ZERO:

16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1]
Dolby Digital 5.1 & DTS
Chapter Selection
Subtitles On/Off
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
GENRE: Sci-fi
SPEELDUUR: 94 minuten
LEEFTIJD: 16, angst en geweld

Extra’s bonusdisc

Interview with Andrzej Sekula
Biographies of Andrzej Sekula & Vincenzo Natali
The short film "elevated" by Vincenzo Natali
Trivia Cube
Storyboards Cube & Hypercube
Deleted scenes from Cube & Hypercube
Photo galleries Cube, Hypercube and Cube Zero
Making of Hypercube
The Cube phenomenon explained
Trailer gallery
Also available

Totale speelduur: ruim 120 minuten

Recente artikelen

Laatste reacties

Chris W  |  21-04-2005

Heb de box ook. Apart systeem trouwens van dvd's opbergen. Voor het eerst dat ik dat zo zie. Die vent van de FRS wist niet hoe die ze er in moest krijgen :roll:...
Lees meer >

Sneaker  |  19-04-2005

Heb hem ook net gekocht. Leuke box van DFW alleen jammer van die eerste DVD. Maar ja, die is dan ook de oude van RCV. Wat doet die dan in vredesnaam in een DFW ...
Lees meer >

Seth__Gekko  |  18-04-2005

Ha, ik was op zoek naar Cube Zero, 14,99, zag ik deze boxset voor 19,99 - 10% kan em niet laten liggen voor 18 euro :roll:
Lees meer >

SchumiFan  |  16-04-2005

Ik heb hem deze week al zien liggen bij de FRS. Dacht dat ie 24,99 kost. Maar ik schrok me kapot dat ik die specs zag van Cube 1. Waarom in vredesnaam. Leek ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina