DFW: John Woo's Bullet in the Head

DUTCH FILMWORKS PRESENTS JOHN WOO’S BULLET IN THE HEAD PLATINUM EDITION


Na de succesvolle release van de Iron Monkey Platinum Edition is het nu de beurt aan John Woo’s meesterwerk Bullet in the Head om de platinum behandeling te krijgen. Net als bij de Iron Monkey Special Edition is er voor Bullet in the Head meer dan vijf uur aan extra’s bij elkaar gezocht, waaronder exclusieve interviews met hoofdrolspelers Jackie Cheung, Simon Yam en Waise Lee, een retrospectief met John Woo en natuurlijk autocommentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan.

Omdat John Woo met actiefilms als Face/Off, Mission Impossible 2 en Paycheck inmiddels de status van superregisseur heeft bereikt, heeft HKL een unieke dubbeldvd gemaakt van Bullet in the Head, die voor zowel de liefhebber van Hong Kong Cinema als de mainstream fans van Woo een onmisbare aanvulling betekent op de collectie.

Bullet in the Head is John Woo’s Magnum Opus, het meesterwerk dat zijn status als superregisseur definitief bevestigde. In deze film worden Woo’s bekende thema’s als vriendschap, eergevoel en wraak uitgewerkt tegen de achtergrond van de Vietnamoorlog. Drie jeugdvrienden (Jacky Cheung - Once Upon a Time in China, A Chinese Ghost Story, Tony Leung – New Dragon Inn en Waise Lee (A Better Tomorrow) vluchten naar Saigon om uit de handen van de politie te blijven, nadat ze per ongeluk de leider van een rivaliserende bende om het leven hebben gebracht. Daar is de Vietnamoorlog inmiddels in alle hevigheid losgebarsten. Na een ontmoeting met een meedogenloze onderwereldfiguur en een ex-CIA agent worden de drie vrienden meegesleurd in een draaikolk van hebzucht, intrige en verraad.

Bullet in the Head is waarschijnlijk de meest gewelddadige en duistere film van John Woo. De film wordt regelmatig vergeleken met Sergio Leone\'s Once Upon a Time in America en Michael Cimino\'s The Deer Hunter, vanwege het epische karakter en de vergelijkbare thema’s als verlies van onschuld, corruptie en oorlog. De film is in Amerika verkort en nagesynchroniseerd uitgebracht. Deze HKL-release bevat uiteraard de volledige Kantonese versie, met optionele Engelse dub.

Woo werd bekend met zijn films A Better Tomorrow, The Killer, Face/Off, Windtalkers, Mission Impossible 2 en recentelijk Paycheck.

Specificaties Bullet in the Head Platinum Edition


Disc 1

Speelduur: 126 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored – hi-bit versie
Dolby Digital 5.1
Brand new DTS audio track
Kantonees gesproken
Engelse Dub
Nederlands ondertiteld (SDH Subtitle option)

Genre: Actie
Vanaf 16 jaar

Disc 2

Exclusief audio commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan
Baptism of Fire: een exclusief interview met hoofdrolspeler en Chinese superster Jackie Cheung
Life Through a Lens: Video retrospectief met regisseur John Woo
Natural Selection: een fascinerende montage van anekdotes van de gerenommeerde editor David Wu
Biting the Bullet: exclusieve featurette met actiester Simon Yam
Paradise Lost: exclusief interview met hoofdrolspeler Waise Lee
Tempting Fate: een blik op de oorsprong van de film, met schrijver Patrick Leung
A Walk on the Wild Side: deconstructie van de wereldberoemde actiescènes met actie-regisseur Lau Chi-ho
Reflections on Bullet in the Head: een videoretrospectief met Hong Kong Cinema expert Bey Logan
Film Notes
Cast Biographies
Alternatief einde



De Bullet in the Head dubbeldvd is niet de enige nieuwe release van Hong Kong Legends. 16 augustus verschijnen Jackie Chan’s Winners and Sinners (met Sammo Hung) en Moon Warriors de voorloper van Crouching Tiger, Hidden Dragon op dvd.

Winners and Sinners

Jackie Chan speelt in Winners and Sinners een politieagent die op het spoor is geraakt van een gewetenloze bende valsemunters. Samen met een groep van ex-gedetineerden, onder leiding van Teapot (Sammo Hung – Around the World in 80 days, Knight Rider the movie). Deze actiekomedie bevat een geweldig gevecht in een fast food restaurant en een spectaculaire straatrace (met Jacky Chan die onder een truck hangt!). Winners and Sinners was een geweldige hit in China en Japan en is voor deze dvd volledig digitaal geremasterd en restored.



Specificaties Winners and Sinners

Speelduur: 104 minuten
16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Engelse Dub
Audio Commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan
Teapot Tango: exclusief interview met hoofdrolspeler en regisseur Sammo Hung
Trailer Gallery
Nederlands ondertiteld

Genre: Actie/Comedy
Vanaf 15 jaar

Moon Warriors

Dezelfde Sammo Hung was ook verantwoordelijk voor het prachtige en veel serieuzere Moon Warriors (alias Zhan Shen Chuan Shuo) uit 1993. Moon Warriors wordt wel gezien als de voorloper van de werldwijde Martial Arts hit Crouching Tiger, Hidden Dragon. De hoofdrollen worden vertolkt door Andy Lau (Shanghay Grand), Kenny Bee (Twinkle Twinkle Little Star, Project A part 2), Anita Mui (The Heroic Trio) en wereldster Maggie Cheung (Hero, In the Mood for Love, Crying Freeman: Dragon From Russia).

Moon Warriors gaat over Yen, de 13e prins van China die samen met zijn lijfwachten vlucht voor zijn slechte broer, de huidige heerser van China. Op zijn tocht redt Fei, een visser uit een klein dorp, zijn leven en ontfermd hij zich over de gewonde prins. Het is een meeslepend verhaal over moed, opoffering en allesoverstijgende liefde, waarin een verstoten prins op een queeste gaat om zijn verloren rijk terug te winnen.

Specificaties Moon Warrios

16:9 Anamorphic Widescreen – digitally re-mastered en restored
Dolby Digital 5.1
Kantonees gesproken
Engelse Dub
Audio Commentaar van Hong Kong Cinema expert Bey Logan, producent Mabel Cheung en schrijver Alex Law
The Colour of Thruth: exclusief interview met cinematographer Arthur Wong
Dynamic Duo: exclusief interview met producent Mabel Cheun en schrijver Alex Law
A Tribute to Anita Mui met protégé Helen Ma en Bey Logan
Trailer Gallery
Nederlands ondertiteld

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel van Driel  |  17-08-2004

Eh.... ff voor de duidelijkheid... Hong Kong Legends is een label VAN Dutch Film Works.... :) Euhm nee, DFW doet gewoon distributie voor HKL in de benelu...
Lees meer >

candela  |  09-08-2004

Eh.... ff voor de duidelijkheid... Hong Kong Legends is een label VAN Dutch Film Works.... :) Euhm nee, DFW doet gewoon distributie voor HKL in de benelu...
Lees meer >

Daniel1974  |  06-08-2004

De behandeling die The Killer wat mij betreft ook had moeten krijgen. Bullet In The Head is indewrdaad een prachtige film. Ik lees `Brand New DTS track´daar heb...
Lees meer >

Chris W  |  04-08-2004

"DFW Presents" lees "HKL Presents", want DFW hoeft voor deze release echt geen erkenning te krijgen. Hun eigen DVD van Bullet in the Head is reeds een tijd gele...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina