Disney: Aladdin (SE) vanaf 20 oktober op DVD


Walt Disney Pictures presenteert:
De Speciale Uitvoering van
ALADDIN
Zweef weg op een vliegend tapijt en geniet van de non-stop humor en spanning in een van de spectaculairste avonturen aller tijden.
Geniet zoals nooit tevoren van de met maar liefst twee Academy Awards bekroonde muziek.
En... voor de allereerste keer op Disney DVD, boordevol Bonusmateriaal zoals
extra scènes, nieuw ontdekte liedjes, spelletjes, een virtuele reis op een vliegend tapijt
en nooit getoonde filmgeheimen.
Vanaf 20 oktober 2004 te koop op Video en DVD (2-Disc Speciale Uitvoering)
Vanaf 19 oktober te huur

Vanaf 20 oktober 2004 komt de magie vrij. Vanaf die datum is Disney’s 31ste Classic ALADDIN voor iedereen opnieuw verkrijgbaar. Sprankelender dan ooit, zorgvuldig opnieuw uitgebracht en verbeterd, boordevol humor en met de geestigste filmfiguren die je kent. Zowel op Video als, voor de eerste keer, op DVD. Als 2-Disc Speciale Uitvoering.

Naast het schitterende avontuur staat de 2-DVD boordevol Bonusmateriaal. Met extra scènes, waar zelfs de sultan van smult, en met nieuw ontdekte liedjes uit de schatkist van Disney. Speel nieuwe spelletjes en zweef mee op een virtueel vliegend tapijt. Kijk met deze 2-Disc Speciale Uitvoering verder dan de film en ontdek nog nooit getoonde filmgeheimen.

Geniet van het enerverende verhaal waarin de gewone jongen Aladdin, samen met zijn ondeugende aapje Abu, in het hart van de betoverende stad Agrabah, de vrijzinnige prinses Jasmine uit handen van de boze tovenaar Jafar probeert te redden. Aladdin’s leven verandert op slag als hij over een wonderlamp wrijft, waaruit de vrolijke Geest verschijnt die Aladdin kan veranderen in een prins.

Ook nu weer hebben veel bekenden meegewerkt aan de zowel Engels als Nederlands gesproken versie, zoals Scott Weinger / Bart Bosch (Aladdin), Robin Williams / Pierre Bokma (Geest), Linda Larkin / Laura Vlasblom (Prinses Jasmine) en Jonathan Freeman / Gees Linnebank (Jafar).

ALADDIN – HET VERHAAL


In het koninkrijk Agrabah, in het mythische Arabië, waar het altijd zinderend warm is, woont de dappere en slimme straatjongen Aladdin samen met het ondeugende aapje Abu.
Hij heeft een droom die steeds weer terugkeert. Eens zal hij rijk zijn, en in net zo’n prachtig paleis wonen als dat van de koning en zijn beeldschone dochter Jasmine.

In het paleis leeft prinses Jasmine tussen hoop en vrees. De koning wil haar uithuwelijken. Maar geen van de prinsen die haar het hof probeert te maken, verovert haar hart. Ze wil alleen trouwen met iemand van wie ze houdt. De koning is ten einde raad. Hij gaat zelfs zo ver om de sluwe grootvizier Jafar, als kandidaat naar voren te schuiven. Ze gruwelt bij de gedachte alleen al. Ondernemend als ze is, besluit ze op een avond in eenvoudige kleren over de paleismuren te klimmen, de vrijheid tegemoet. Een ontmoeting met Aladdin zet hen beiden in vuur en vlam.

Jafar heeft inmiddels heel andere plannen. Hij heeft zijn oog laten vallen op een wonderlamp die diep verborgen ligt in de Grot der Wonderen. De lamp is bijzonder omdat hij wensen in vervulling laat gaan. Met deze wonderlamp wil hij zijn duivelse plannen uit voeren; de sultan van de troon stoten en zelf heerser worden van het koninkrijk.
Alleen iemand die veel waarde in zich heeft, als een ruwe diamant, kan deze lamp bemachtigen. Aladdin is zo iemand.

Via een list laat Aladdin zich overreden de Grot der Wonderen binnen te gaan. Misschien kan deze wonderlamp hem omtoveren tot een echte prins. Na heel veel moeite en angstige momenten lukt het hem, met de hulp van een Vliegend Tapijt, de wonderlamp te veroveren. Hij krijgt er wel de bijdehante, kolderieke Geest bij kado, die al eeuwen in de wonderlamp opgesloten zit. Aladdin’s grootste wens gaat nu in vervulling. Hij verandert in een rijke prins. Nu kan hij zijn grote liefde Prinses Jasmine ten huwelijk vragen.

Als knappe en rijke prins maakt hij echter helemaal geen indruk op de lieve prinses. Vanaf hun eerste ontmoeting was ze alleen maar geïnteresseerd in de echte Aladdin, die ze in de volksbuurt van Agrabah ontmoette. Bovendien eigent de sluwe Jafar zich, bijgestaan door zijn grappenmakende cynische metgezel papegaai Iago, de wonderlamp toe. Nu mag Jafer drie wensen doen.

Wil Aladdin hen verslaan en Jasmine’s hart veroveren, dan moet hij bewijzen dat hij in zijn hart een echte prins is. Met de hulp van de bijdehante Geest, zijn aapje Abu en het Vliegende Tapijt laat hij zien wat hij werkelijk waard is. Hij gaat de strijd aan met de duivelse Jafar en weet uiteindelijk te voorkomen dat de sultan en de prinses uit hun koninkrijk worden verdreven. Zo neemt Aladdin zijn lot in eigen handen. Zal hij uiteindelijk ook het hart van Jasmine kunnen veroveren?

DVD: 2-DISC SPECIALE UITVOERING
Naast de Disney Classic ALADDIN in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is ook magisch BONUSMATERIAAL toegevoegd.

BONUSMATERIAAL DISC 1
4 DELETED SONGS
O.a. Proud Of your Boy en Humiliate The Boy
2 DELETED SCENES
De eerste ontmoeting van Aladdin en Jasmine
Aladdin In The Lap Of Luxury
MUZIEK EN MEER
Disney Song Selection:
- Zing mee met de film terwijl de woorden in beeld komen
A Whole New World
- Muziekvideo uitgevoerd door Jessica Simpson & Nick Lachey
- Behind-the-scenes van de opnamen van de muziekvideo van Jessica & Nick
- Originele muziekvideo uit 1992 met Regina Belle & Peabo Bryson
BACKSTAGE DISNEY
2 x Audio commentaar
- Producers en animators
Pop Up Trivia Track
- Bekijk op deze wijze de film en leer allerlei grappige feiten over de magische wereld van Aladdin.

BONUSMATERIAAL DISC 2
SPELLEN EN ACTIVITEITEN
Vlieg met me mee
- Virtueel Disney DVD-avontuur.
Jasmine is gevangengenomen en Aladdin heeft je hulp nodig om haar te redden. Spring ook op het Vliegend Tapijt maar houd je goed vast bij deze superrit.
In de Wonderlamp
- Rondleiding
Iago kon niet samen met Jafar in de lamp wonen, dus verhuisde hij naar de lamp van de Geest.
- Interactieve rondleiding
Nu je de rondleiding hebt gezien, kun je zelf de Lamp verder onderzoeken.
De Geest op wereldtournee
- De Geest is vrij en maakt een wereldreis. Geniet van de ansichtkaarten die hij overal vandaan toestuurt.
Drie Wensenspel
- Je hebt geluk: Wil je graag dat er een wens in vervulling gaat? Kom dan dichterbij. Maar pas op, je weet nooit wie daadwerkelijk aan de touwtjes trekt en jouw lot bepaalt.

ACHTER DE SCHERMEN BIJ DISNEY
Een ruwe diamant
- Achtergrondreportage van Aladdin “The making of” met de producenten, de supervising animators, verschillend “voice talent” en film historicus Leonard Maltin.
Alan Menken: Een muzikaal genie
- Een indrukwekkende en emotionele terugblik op het werk van componist Alan Menken
Artwork van Aladdin
- Luister wanneer de belangrijkste artiesten je een blik gunnen op de magie van het maken van Aladdin.
- Bekijk het originele artwork in de verschillende stadia van de filmproductie.
Publiciteit
- Originele Bioscooptrailer van Aladdin uit 1992
- Still Frame Gallery
- Originele Trailer: The Return of Jafar
- Originele Trailer: Aladdin & The Forty Thieves


TECHNISCHE SPECIFICATIES
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE


DTS : Engels
Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Portugees

ONDERTITELING
• Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Portugees
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 / 1:66:1
SPEELDUUR
• 87 minuten (exclusief bonusmateraal)


DE GESCHIEDENIS

Aladdin en de Wonderlamp is een van de verhalen uit Duizend-en-een-Nacht, een verzameling van ongeveer 200 volksvertellingen en sprookjes uit de Indiase, Perzische en Arabische cultuur. Ze gaan terug tot ± 850 jaar voor Christus. Aan het begin van de 18e eeuw verschenen ze voor het eerst op schrift. ANTOINE GALLAND, een franse professor in de Arabische talen, vertaalde niet alleen de vertellingen, maar maakte sommige verhalen ook spannender en mooier. Inmiddels bestaan wereldwijd talloze verschillende Aladdin versies.

DE TEKENINGEN EN KLEUREN

Voor het fabelachtige avontuur ALADDIN werden de meest talentvolle ontwerpers en tekenaars aangetrokken.
Tekenaar GLEN KEANE gaf Aladdin gestalte. Met de uitstraling en de fysieke gestalte van Tom Cruise, een vleugje Michael J. Fox, de beweeglijkheid van rapper M.C. Hammer en zijn eigen karakter, tekende Keane een pracht Aladdin. Jasmine werd vorm gegeven door MARK HENN, die ook de mooie Ariel uit De Kleine Zeemeermin en Belle uit Belle en het Beest had mogen ontwerpen. Jasmine is meer opgewonden dan Belle en minder naief dan Ariel.

Perzische miniaturen en Arabische schrijfkunst werden door Disney medewerkers bestudeerd en verwerkt in de film. De Iraanse creatieveling RASOUL AZADANI maakte in zijn geboorteplaats Ispahan meer dan 1800 foto’s van 15e eeuwse gebouwen en interieurs. Al deze foto’s dienden als inspriratiebron voor het artwork van de film.
Zoals bij veel Disney films zijn de kleuren bijzonder. Aan het begin van de film zijn ze nog vrij neutraal. Ze worden helderder en contrastrijker naarmate het verhaal spannender en ontroerender wordt. Geniet van het speciale rood, blauw en groen, en het antieke goud uit Perzie. De koele kleuren zoals de blauwen en de groenen, zijn voorbestemd voor de aardige karakters en symboliseren goedheid, idealisme en romantiek. In de warme kleuren rood, oranje en goud worden Jafar en Iago gedompeld om hun duivelse karakter te benadrukken. De kleur geel staat voor hebzucht en materiele rijkdom.

DE MAKERS

JOHN MUSKER en RON CLEMENTS tekenden voor de produktie en de regie. Het script schreven ze samen met TED ELLIOTT en TERRY ROSSIO. De liedjes zijn gecomponeerd door ALAN MENKEN, HOWARD ASHMAN en TIM RICE. De originele muziekscore is ook van ALAN MENKEN. De art director is BILL PERKINS en de production designer R.S. VANDER WENDE.

DE STEMMEN Engelse versie Nederlandse versie
Aladdin SCOTT WEINGER BART BOSCH
Geest ROBIN WILLIAMS PIERRE BOKMA
Prinses Jasmine LINDA LARKIN LAURA VLASBLOM
Jafar JONATHAN FREEMAN GEES LINNEBANK
Papegaai Iago GILBERT GOTTFRIED BRAM BIESTERVELD
Sultan DOUGLAS SEALE NOLLE VERSIJP
Peddler ROBIN WILLIAMS JOHNNY KRAAYKAMP JR.
Abu FRANK WELKER FRANK WELKER


De regie van de Nederlandse nasynchronisatie was in handen van ARNOLD GELDERMAN. Produktie: KARIN BAKKER en CIEL DE GRAAF (Meta Sound). Nederlandse dialogen en liedjes: JAN DERK BECK en JOHNNY KRAAYKAMP JR.. Geluidtechniek: AD ROEST. Dialoogmontage: HENK VAN AGGELE. Kooropname: JOOP PIEETE. Begeleiding zang: JOHN ROOS.

DE MUZIEK – TWEE OSCARS
De muziek en de liedjes van ALAN MENKEN en HOWARD ASHMAN, werden bekroond met maar liefst twee Oscars. A Whole New World kreeg de Oscar voor het Beste Lied. Daarnaast won de muziekscore de Oscar in de categorie Beste Muziek. De sprookjesachtige melodieën, waarin de Arabische harmonie prachtig gecombineerd wordt met de muziekstijl van de jaren ’30 en ’40, zoals in de muzikale komedies van Fred Astaire en Ginger Rogers, kreeg ook drie Golden Globes.

ALADDIN is Disney’s 31-ste avondvullende animatiefilm en het 6e klassieke sprookje dat door de Disney Studio’s bewerkt werd. De traditie om sprookjes als animatiefilm tot leven te brengen ving aan in 1937 met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen van de gebroeders Grimm. De film ging op 11 november 1992 in de US in première en een jaar later, 25 november 1993, in Nederland. Inmiddels is de film uitgegroeid tot een van de hoogtepunten uit de betoverende reeks Disney Classics.

DELUXE 4 DISC TRILOGY BOX
Gelijk met de release van de ALADDIN 2-DISC SPECIALE UITVOERING brengt Buena Vista Home Entertainment de ALADDIN 4-DISC TRILOGY BOX uit.
Naast de Classic ALADDIN en het vele Bonusmateriaal bevat deze box als extra de films
ALADDIN: DE WRAAK VAN JAFER en ALADDIN EN DE DIEVENKONING.


ALADDIN: DE WRAAK VAN JAFER

Nadat de duivelse Jafar aan het einde van ALADDIN in de wonderlamp is opgesloten, wordt hij per ongeluk door een onhandige dief bevrijd. De supersterke Jafar besluit wraak te nemen op Aladdin. Bij zijn poging het koninkrijk voor eens en voor altijd te redden krijgt Aladdin te maken met schurken op gevleugelde paarden, duizelingwekkende dieptes van een vulkaan, oplaaiende vlammen in de lavapoel en een waanzinnige achtervolging bij de top van een gigantisch bulderende waterval. Jasmine krijgt nu ook de kans haar meer avontuurlijke kant te tonen. Naast de slechterik Jafar is een belangrijke rol weggelegd voor de kwetterende, cynische rode papegaai Iago met de prachtige blauwe staart. Hij bemoeit zich met alles en iedereen, laat zich als dubbelagent voor het karretje van Jafar spannen, maar kiest uiteindelijk toch de kant van Aladdin en Jasmine.

Als EXTRA op de DVD:
Spellen en activiteiten
- Neem de tijd voor je wensen
- EncyclopeDisney: Wereldwensen
Muziek en meer:
- Disney’s Liedjesselectie


ALADDIN EN DE DIEVENKONING

Het is feest in het koninkrijk. Jasmine en Aladdin gaan trouwen. Maar voordat ze elkaar het jawoord kunnen geven wordt het paleis overvallen door een horde op de vluchtgeslagen olifanten. Het blijken veertig dieven te zijn, die een magisch vergulde scepter willen stelen. Deze scepter kan hen leiden naar de Hand van Midas, die alles wat deze hand aanraakt verandert in puur goud.

Met de fantastische toverkunsten van de Geest wordt de aanval gelukkig afgeslagen, De glinsterende scepter verandert echter in een Orakel dat aan Aladdin onthult dat hij geen wees is. Zijn vader heet Cassim en verblijft bij de veertig dieven. Ze besluiten de bruiloft uit te stellen, want bij zo’n feest hoort hij eregast te zijn. Samen met hun vrienden de Geest, de trouwe aap Abu, het schitterende Vliegende Tapijt, en zelfs de opportunistische papegaai Iago reizen ze af en ontdekken het fenomenale Verdwijneiland, dat op de rug van een reusachtig waterschildpad uit de diepte van de Oceaan opstijgt. De teleurstelling is groot als zijn vader Cassim de legendarische Dievenkoning blijkt te zijn. Gelukkig loopt het avontuur na heel veel spektakel en spanning toch nog goed af en kan de bruiloft plaatsvinden. Heel Agrabah viert feest en Jasmine en Aladdin leven nog lang en gelukkig...

Als EXTRA op de DVD:
Muziek en meer
- Disney’s Liedjesselectie
Spellen en activiteiten:
- Gezocht in Agrabah
De uitdaging van de dievenclub

ALADDIN, ALADDIN: DE WRAAK VAN JAFER en ALADDIN EN DE DIEVENKONING worden gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

Recente artikelen

Laatste reacties

Shorty  |  20-10-2004

dankzij bol.com heb ik em 1 dagje eerder :D De dubbel-DVD was vandaag hier in Helmond al volop verkrijgbaar bij de diverse winkels, dus ik heb 'm vandaag ma...
Lees meer >

Frank  |  19-10-2004

dankzij bol.com heb ik em 1 dagje eerder :D De dubbel-DVD was vandaag hier in Helmond al volop verkrijgbaar bij de diverse winkels, dus ik heb 'm vandaag ma...
Lees meer >

soundwave  |  19-10-2004

dankzij bol.com heb ik em 1 dagje eerder :D en het is een aardige verpakkig maar ik had mooier verwacht, het is in elk geval al een verbetering dat de dvd's...
Lees meer >

Frank  |  06-10-2004

En nog meer slecht nieuws......... Geen dts!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Klopt. Dit is volgens een bericht op DVD-Home een communicatiefou...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina