Disney: Assepoester 2 verschijnt 27 februari

De legende gaat verder

Walt Disney Pictures presenteert de première van :

Assepoester II
Dromen komen uit...
Toen de klok twaalf sloeg was het sprookje nog niet ten einde.
Ontdek hoe Assepoesters leven verder gaat en geniet van de doldwaze
avonturen van haar trouwe vriendjes...

Verkrijgbaar op VIDEO en DVD vanaf 27 februari 2002

27 februari 2002 brengt Walt Disney Pictures weer een heel bijzonder avontuur uit. Die dag verschijnt Assepoester II: Dromen komen uit... op zowel video (Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld) als DVD. Natuurlijk zijn aan de DVD weer heel veel prachtige “extra’s” toegevoegd.

Assepoester II: Dromen komen uit... is een gloednieuw verhaal waarin de legende van de Classic Assepoester verder gaat. Ontdek hoe het leventje van Assepoester dreigt te veranderen als ze na haar huwelijksreis terugkeert in het paleis. Geholpen door de Goede Fee en een troep ondeugende muizen waaronder de doldwaze Pieter en Tom, komt ze tot de ontdekking dat als je in jezelf blijft geloven, dromen altijd uitkomen.

Ook nu weer hebben veel bekende Nederlanders meegewerkt aan de Nederlandse versie. Zo herkennen we o.a. de stemmen van Ingeborg Wieten (Assepoester), Jon van Eerd (Tom), Henni Orri (Toverfee), Ryan van den Akker (Anastasia), Elsje Scherjon (Stiefmoeder), Lucie de Lange (Agaath), Hetty Heyting (Miny muis) en Beatrijs Sluijter (Daphne).


HET VERHAAL
Na de huwelijksreis keert Assepoester verliefd met haar prins terug naar het paleis. Maar oh jee. De terugkeer is anders dan ze gedacht had. De hofdames verwachten allemaal dat ze zich als een echte nuffige prinses gaat gedragen. Ze moet zich opeens heel deftig kleden, haar kapsel is niet deftig genoeg, en ze moet zich voegen naar allemaal regeltjes. Dat wil Assepoester helemaal niet. Dat past helemaal niet bij haar karakter. Assepoester wil gewoon op haar eigen warme en liefdevolle wijze leiding geven. Bij het eten wil ze af en toe haar lievelinsgerechten op tafel hebben zoals chocoladevla. Ze wil ook soms gewoon in haar eigen eenvoudige kleren rondlopen. En ze wil zeker ook vriendjes blijven met alle inwoners van het dorp en niet alleen met de rijken.
Gelukkig is de Goede Fee ook in het paleis evenals de komische en nijvere muizenvriendjes, waaronder Pieter en Tom, die met haar mee verhuisd zijn. Zij zorgen er voor dat Assepoester zichzelf kan blijven.

Het Lente Festival is in aantocht. Muizenvriendje Tom blijkt een grote wens te hebben. Hij vindt zichzelf maar klein en wil veel liever een mens zijn. De Goede Fee kan daar natuurlijk voor zorgen. Binnen een mum van tijd is muis Tom opeens een echte man. Maar dat valt tegen. Tom blijft ook als mens even bang voor katten. Gelukkig lukt het hem wel een op hol geslagen trompetterende olifant te laten stoppen. Olifanten zijn immers bang voor muizen.

Intussen maken Drizella en Anastasia, de stiefzusters van Assepoester, zich mooi voor het grote bal op het paleis. Ze mogen hun stiefmoeder niet teleurstellen. Alle rijke vrijgezellen zijn voor het feest uitgenodigd. Hier moeten de stiefzusters toeslaan. Anastasia ziet het somber in. Als Assepoester haar op straat tegenkomt, spreekt ze haar moed in. Ze leert Anastasia hoe ze wat vriendelijker kan kijken en hoe ze moet lachen. Nu ze lacht vindt de bakker haar opeens heel lief. Anastasia vindt hem ook heel aardig. Met de hulp van Assepoester en van de Goede Fee worden ze tijdens het grote feest in het paleis echt verliefd op elkaar en heel gelukkig. Assepoester kijkt met haar prins verliefd toe...


DVD VERSIE
“ASSEPOESTER II: Dromen komen uit...”
De DVD bevat naast het magische en adembenemende avontuur Assepoester II: Dromen komen uit... ook nog een heleboel extra’s:

INTERACTIEVE MENU’S

DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL
• Disney’s Verhalenboek “Een klein misverstand” (± 20 minuten).
• Game “Assepoesters Sprookjespaleis”.
• “Muzikale Magie” Featurette (achtergrondreportage over de magische muziek).
• “Put it Together” muziekvideo.
• Vooruitblik “De Klokkenluider van de Notre Dame II”, “Monsters en Co.”, “Timeless Classics”.


TALEN
• Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands

ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands

2.35:1 / 16x9 Geschikt voor alle beeldformaten.

Speelduur: 72 minuten (exclusief bonusmateriaal).

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Jordé den Tenter  |  18-02-2002

Nou fijn voor hem!
Lees meer >

Glenn  |  12-02-2002

De meeste van jullie zeggen dat de kwaliteit van de vervolgen slecht is. maar jullie HOEFEN hem niet te kopen.
Lees meer >

H@gar  |  08-02-2002

Ach, kom op, ze zijn niet allemaal zo slecht, de sequels! Peter Pan II gaat in de bios komen (!!!) Ik verwacht veel van deze film. The Lion King II was niet s...
Lees meer >

Daniël R.  |  08-02-2002

Het wordt volgens mij eens tijd dat we een petitie beginnen tegen Disney en hun plannen met al die belachelijke slechte sequels. Geen enkele heeft de status van...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina