Disney: Blind vanaf 19 december verkrijgbaar op DVD

Spraakmakend speelfilmdebuut BLIND van Tamar van den Dop met Halina Reijn, Jan Decleir en Joren Seldeslachts vanaf 19 december verkrijgbaar op dvd.

Als filmactrice heeft Tamar van den Dop een prachtig oeuvre opgebouwd. Ze speelde glansrollen in o.a. Op hoop van zegen (1986), Jan Rap en zijn maat (1988), De provincie (1991), de tv-serie Zwarte Sneeuw (1996), Karakter (1997), Missing Link (1998), De omweg (2000) en Polonaise (2002). In 2003 maakte ze haar regiedebuut met de korte film Lot, waarmee ze diverse prijzen won. Een lange speelfilm kon niet uitblijven. Met Blind debuteert Tamar van den Dop niet alleen als regisseur van een speelfilm. Ze schreef ook het scenario.

BLIND vertelt het verhaal van Marie, een vrouw die zich schaamt voor haar uiterlijk, en Ruben, een eenzame onhandelbare jongen die blind is sinds zijn vroegste jeugd. Marie heeft een prachtige stem en deelt met Ruben een grote liefde voor boeken en verhalen. Maries verhalen voeren Ruben mee naar onbekende werelden. Al luisterend fantaseert hij bij haar stem het beeld van een mooie jonge vrouw. Niemand durft Rubens droombeeld te verstoren, ook Marie niet, want voor het eerst in haar leven vindt iemand haar mooi. Maar als de dokter vertelt dat Ruben geopereerd kan worden en weer zal kunnen zien slaat de angst toe. Zal ook Ruben Marie afwijzen of is ware liefde echt blind?

Camera: Gregor Meerman. Kostuums: Alette Kraan. Muziek: Junkie XL.
Een productie van filmproducent Petra Goedings, Phanta Vision Film International in coproductie met de Belgische producent MMG en de Bulgaarse producent Klas Film.

Vanaf 19 december is BLIND verkrijgbaar op DVD. Mét audiodescriptie.
Distributie: Walt Disney Studios Home Entertainment.

BONUSMATERIAAL
• Audiodescriptie (filmbeschrijving)
• Informatie voor visueel gehandicapten over Optelec

TECHNISCHE SPECIFICATIES –
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE
- Dolby Digital 5.1: Nederlands
ONDERTITELING
- Engels
BEELDFORMAAT
- 16 x 9 – 1.78:1 / 16 x 9 – 2.35:1
SPEELDUUR: 99 minuten (exclusief bonusmateriaal) – KIJKWIJZER: 12 jaar

Recente artikelen

Laatste reacties

Quido  |  23-11-2007

Mooie film. Alleen waarom staan er weer geen extra's op de dvd? De film is notabene nog geen jaar oud ...
Lees meer >

Sneaker  |  22-11-2007

Lijkt me een zeer interessante film. Na de trailer gezien te hebben, wilde ik hem eigenlijk in de bioscoop bekijken, maar dat is er nooit van gekomen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina