Disney laat de naam 20th Century Fox verdwijnen

Naam 20th Century Fox verdwijnt

Een van de meest beroemde namen in de entertainmentwereld bestaat niet meer

Nadat in januari FOX al uit de naam van de filmtak 20th Century Fox verdween, is deze nu ook door moedermaatschappij Disney weggehaald uit de 20th Century Fox televisietak. Ook het woord Century is weggehaald, waardoor het televisieedrijf nu verder gaat als 20th Television. De filmtak gaat verder als 20th Century Studios.

20th Century Fox Logo

De naam 20th Century Fox heeft maar liefst 85 jaar bestaan. In 1935 ontstond de naam na een fusie tussen Twentieth Century Pictures en Fox Films. De studio heeft grote klassiekers als The Sound of Music, Star Wars, Die Hard, Titanic en Avatar. De televisietak produceerde beroemde series als M*A*S*H, The Simpsons en Modern Family. Disney nam het filmbedrijf ruim een jaar geleden over voor $71 miljard dollar, ongeveer 60 miljard euro.

Het nieuwe logo en leader zullen vanaf de herfst te zien zijn bij alle nieuwe afleveringen van 20th Television TV-series. Oudere titels met het bestaande logo blijven deze behouden en zullen niet worden aangepast. De beroemde muziek zal ook bij het nieuwe logo blijven, dat erg zal lijken op het bestaande logo. Alleen de woorden "Century" en "Fox" zijn daarbij niet meer aanwezig.

20th Century Fox

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  16-08-2020

Marcel Hoeve +1
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  16-08-2020

Creativity is bij Disney tegenwoordig ver te zoeken, inhaligheid, grootheidswaan en geldzucht des te meer. Het bedrijf heeft de laatste jaren veel van zijn glan...
Lees meer >

mrjohn  |  16-08-2020

De naam Fox mag door Disney niet worden gebruikt. Dit was onderdeel van de fusie. Er zijn namelijk delen die niet zijn gekocht door Disney en zij houden wel de ...
Lees meer >

theThinWhiteDuke  |  12-08-2020

Di$ney = onnozelaars. Zacht uitgedrukt.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina