Disney: Peter Pan, Doornroosje en Frank en Frey

Walt Disney Pictures presenteert:

Disney’s 14e Classic
Peter Pan

Disney’s 16e Classic
Doornroosje
en

Disney’s 24e Classic
Frank en Frey
Drie magische Classics vol betovering, spanning, humor en romantiek
verkrijgbaar op video (m.u.v. Doornroosje) en DVD vanaf 20 maart 2002

Vanaf 20 maart 2002 brengt Walt Disney Pictures drie magische klassiekers, Disney’s 14e Classic Peter Pan, Disney’s 16e Classic Doornroosje en Disney’s 24e Classic Frank en Frey, voor de allereerste keer uit op DVD. Natuurlijk met veel extra BONUSMATERIAAL. Daarnaast zijn Peter Pan en Frank en Frey vanaf die datum, gedurende slechts enkele maanden, opnieuw verkrijgbaar op koopvideo.

Peter Pan
In 1953 beleefde Peter Pan wereldwijd zijn première in de bioscoop. De film, losjes gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Sir James M. Barrie, werd een enorm succes. Meer dan drie jaar hadden de beste tekenaars en regisseurs aan de film gewerkt. Onder hen waren de zogenaamde
‘Nine Old Men” zoals Milt Kahl, Frank Thomas, Ward Kimball,
Ollie Johnston en Marc Davis. Een betoverend resultaat vol avontuur,
fantasie en sterrenstof was het gevolg.

HET VERHAAL
Het is de laatste nacht dat Wendy van Dalen samen met haar broertjes
Jan en Michiel op de kinderkamer mag slapen. Vader George vindt
het hoogtijd worden dat ze volwassen wordt. Het moet maar eens
afgelopen zijn met die verhalen over het jongetje Peter Pan,
dat maar niet volwassen wil worden.

En terwijl vader George en moeder Mary ’s avonds naar een feest gaan, zet Wendy het raam op een kier. Zij heeft namelijk iets van Peter Pan in haar bezit. Het is zijn schaduw. En misschien – je weet maar nooit – komt hij vanavond langs om zijn schaduw op te halen.

Zoals Wendy hoopt gebeurt ook. Door het geopende raam flitst Peter Pan naar binnen gevolgd door het ondeugende elfje Tinkelbel. Hij doet Wendy een fantastisch voorstel. Hij vraagt haar mee te vliegen naar Nooitgedachtland, waar je nooit volwassen hoeft te worden. Natuurlijk wil ze, maar wel samen met Jan en Michiel. Denkend aan iets prettigs, met geloof in de eigen vliegkunst én een beetje flonkerende elfenstof van Tinkelbel vliegen ze met zijn allen door het open raam, boven Londen, het avontuur tegemoet.

In Nooitgedachtland wacht hen echter een verrassing. Kapitein Haak, Peter Pan’s grote vijand, en zijn bende roekeloze piraten wachten hen op, klaar om hen te terroriseren.

Een reusachtig avontuur volgt waarbij ze met zijn allen op zoek gaan naar Tijgerlelie, de dochter van het Indianenopperhoofd, die door Kapitein Haak en zijn rechterhand Meneer Vetje ontvoerd is. Zij krijgen hulp van de altijd tikkende Krokodil.
Kapitein Haak is vastbesloten de schuilplaats van Peter Pan te ontdekken. Tinkelbel wijst hem de weg want ze is jaloers op Wendy, die veel te veel aandacht van Peter Pan krijgt. Gelukkig loopt het spannende avontuur goed af en keren Wendy, Jan en Michiel veilig in het betoverde piratenschip terug naar Londen.


DVD VERSIE
De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL
• “The Making of Peter Pan”
• Peter Pan Galerij stilstaande beelden
• “Peters Pientere Poets” Verhalenboek
• Spel: Zoek de piratenschat
• “En je zweeft” Sing-Along Song


TALEN
• Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands
• Dolby Surround 2.0: Pools, Hongaars


ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Slowaaks, Roemeens

1.33:1 / 4x3 Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 74 minuten (exclusief bonusmateriaal).


Met de Nederlandse stemmen van Jasper Krabbé, Laura Vlasblom, Hilde Schols, Ian Mathews, Ted de Braak, Johnny Kraaykamp Sr., Tetske van Ossewaarde en Doris Baaten.
Regie: Hamilton Luske, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson.



Doornroosje
Naar Charles Perrault’s beroemde sprookje uit de 17e eeuw, creëerden het creatieve team met o.a. Frank Thomas, Ollie Johnston, Marc Davis, Milt Kahl en Wolfgang Reitherman een betoverende film. Vanaf het allereerste begin, het openslaan van het sprookjesboek, tot aan het eind met de vuurspuwende draak, is Doornroosje animatie op zijn best. George Bruns, een van de topcomponisten bij de Disney Studio’s en een bekend musicus, werd aangetrokken om de gelijknamige ballet muziek van Tchaikovsky te bewerken voor deze briljante animatiefilm, met het meeslepende verhaal en de adembenemende middeleeuwse decors.

HET VERHAAL
In het koninkrijk van Koning Stefan wordt feest gevierd. Er is een klein prinsesje geboren. Ook Koning Hugo, uit het naburige rijk, heeft hier lang naar uitgekeken. Beide koningen hopen namelijk op een huwelijk tussen de jonge Prins Filip, de zoon van Koning Hugo, en het prinsesje, dat Aurora, naar de Dageraad, genoemd wordt.
Zwaaiend met hun toverstaf krijgt de kleine prinses van de drie Goede Feeën Vrouwe Flora, Vrouwe Fauna en Vrouwe Mooiweertje de mooiste geschenken. Van de een krijgt ze schoonheid, de tweede geeft haar talent voor muziek en dans en de derde wil haar het eeuwige geluk toewensen.

Maar de duivelse tovenares Malafide, die geen uitnodiging voor het feest ontvangen heeft, is haar voor en voorspelt dat de prinses zich op haar 16e verjaardag voor zonsondergang zal prikken aan de spoel van een spinnewiel en zal sterven. Omdat Mooiweertje haar geschenk nog niet heeft uitgesproken, kan ze “sterven” veranderen in een “diepe slaap”. Het prinsesje zal pas weer ontwaken door een liefdeskus.

Koning Stefan geeft opdracht om alle spinnewielen in het koninkrijk te verbranden. Maar er zal meer moeten gebeuren. Om het onheil af te wenden verkleden de feeën zich als boerevrouwen en voeden het prinsesje, dat zij Doornroosje noemen, diep in het woud in een houthakkershutje, op. Hopelijk onvindbaar voor Malafide en haar ongure helpers.

Doornroosje groeit op tot een prachtig meisje met haar zo goud als de zon en lippen zo rood als de roodste roos. Haar 16e verjaardag nadert en de feeën zorgen met hun flonkerende toverstaf dat er een cake gebakken wordt en de mooiste kleren klaar hangen. Maar door de flonkertjes ontdekt tovenares Malafide waar Doornroosje zich bevindt.

Intussen speelt Doornroosje in het bos met haar vriendjes en zingt zij over de prins van haar dromen. Haar zingen wordt opgemerkt door Prins Filip die op een prachtig wit paard langskomt. Ze kijken elkaar in de ogen en zijn op slag verliefd. Verward nodigt ze de prins uit voor haar verjaardag, maar ze wordt in het kasteel verwacht, waar zijn huwelijk gevierd wordt. Met lood in haar schoenen en kloppend hart, omdat ze heel erg verliefd is op Prins Filip, die nu met een ander gaat trouwen, gaat ze naar zijn feest. Daar wordt ze door Malafide, de tovenares van het kwaad betoverd en prikt ze zich in de torenkamer aan de spoel van een spinnewiel, zoals voorspeld. Prins Filip last zijn huwelijk af. Hij wil alleen nog maar trouwen met het meisje dat hij in het bos ontmoet heeft en Doornroosje heet.

Met de hulp van de drie feeën loopt het sprookje gelukkig heel goed af. Met het toverschild der deugdzaamheid en het machtige zwaard der waarheid, lukt het Prins Filip om Doornroosje te vinden nadat hij zich een weg gebaand heeft door een enorm doornenbos. Verliefd kust hij haar zacht. Zij wordt wakker en samen keren ze terug naar het hof waar de voorbereidingen worden getroffen voor een groot huwelijksfeest.


DVD VERSIE
De DVD bevat naast het romantische sprookje ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL
• Hoe Doornroosje werd gemaakt
• Schilderstudio
• Personage-galerijen
• Productie
• Avonturenspel Red Aurora


TALEN
• Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands
• Dolby Surround 2.0: Pools, Tsjechisch, Hongaars


ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Slowaaks

1.33:1 / 4x3 Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 72 minuten (exclusief bonusmateriaal).


Met de stemmen van Joke de Kruyff, Edwin de Jongh, Diana Dobbelman, Andrea Domburg, Ingeborg Uijt den Bogaard, Jasperina de Jong, Rudy Falkenhagen, Bart Bosch en Thera van Homeyer, die ook tekende voor de productie en de regie.


Frank en Frey
Een van de allermooiste vriendschappen die door Disney tot leven zijn gewekt, is de vriendschap tussen de hond Frank en de vos Frey. Frank en Frey zijn elkaars natuurlijke vijanden, maar niets kan hun hechte vriendschap kapot maken.

HET VERHAAL
Op een mistige ochtend bij het krieken van de dag wordt een jong vosje, wiens moeder zojuist door een jager met enkele geweerschoten dodelijk is getroffen, in het hoge gras aangetroffen door Mama Uil. Omdat het vosje alleen nooit kan overleven spoort zij mus Dinkey en specht Klopper aan het vosje te brengen naar Grootje, een vriendelijk oud boerenvrouwtje. Zij sluit het jonge vosje in haar armen en noemt hem Frey.
Vlakbij brengt de jager Ouwe Sepp het jonge hondje Frank mee naar huis. De oudere hond Chief ontfermt zich over de pup.

Het jachthondje Frank en het ondeugende vosje Frey groeien voorspoedig op. Ze ontdekken elkaar en samen hebben ze veel plezier. Ze besluiten voor altijd vriendjes te blijven. Frank komt in de problemen als hij niet direct luistert naar de commando’s van zijn baas de jager. Hij wordt aan de ketting gelegd. Als Frey een kijkje komt nemen, wordt hij hardhandig van het terrein verwijderd. Grootje weet erger te voorkomen.

De vriendschap tussen Frank en Frey wordt heftig op de proef gesteld als Frank een volwassen jachthond is geworden. Voor hem is de vriendschap voorbij. Plots schrikt Chief wakker. In de directe omgeving ruikt hij Frey. Met Chief op de hielen vlucht Frey en weet ternauwernood te ontsnappen. Chief echter maakt een misstap en verdwijnt in een diep ravijn. Frank is troosteloos.

Hij geeft Frey de schuld en zweert wraak. Frey’s hart is gebroken. Maar Grootje haalt het lieve vrouwelijke vosje Vixey in huis en het is liefde op het eerste gezicht.

Hoewel Chief het ongeluk heeft overleeft, laat ouwe Sepp het er niet bijzitten. Overal zet hij vallen uit om Frey en ook Vixey in een hinderlaag te lokken. Zo gemakkelijk gaat dat niet. Na een enorm avontuur waarbij een reusachtige beer verschijnt en Ouwe Sepp in paniek in een van zijn eigen vallen valt, komt het gelukkig toch nog goed.
Frank ziet in dat de vriendschap die hij met Frey heeft, nooit verloren mag gaan...

DVD VERSIE
De DVD bevat naast het magische avontuur ook nog een heleboel extra’s:
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNETOEGANG

BONUSMATERIAAL
• “Het stokje doorgeven” Featurette
• Frank en Frey Plakboek
• “Als je een vriendje hebt” Sing-Along Song
• “De Allerbeste Vriendjes” Disney’s DVD-verhalenboek
• “Wonderhond” Korte Animatiefilm


TALEN
• Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands
• Dolby Surround 2.0: Tsjechisch, Slowaaks


ONDERTITELING
• Engels, Frans, Nederlands, Tsjechisch, Slowaaks

1.33:1 / 4x3 Geschikt voor alle beeldformaten.
Speelduur: 79 minuten (exclusief bonusmateriaal).


Met de Nederlandse stemmen van Bill van Dijk, Eric van ’t Woud, Milly Scott, Cor van Rijn, Thera van Homeijer, Heleen Pimentel, Cor Witschge. Vertaling: Harry Geelen.
Regie: Art Stevens, Ted Berman, Richard Rich.


Disney’s 14e Classic Peter Pan en Disney’s 24e Classic Frank en Frey
op video en DVD (met veel bonusmateriaal)
Disney’s 16e Classic Doornroosje op DVD (met veel bonusmateriaal)
Verkrijgbaar vanaf 20 maart 2002

Recente artikelen

Laatste reacties

Oakey  |  25-02-2002

Disney (maar eiegnlijk Buena Vista) gaat de fout niet in. Sterker nog, ze verdienen er goed aan! In Europa wordt heel veel Disney verkocht en hoe kan je een ko...
Lees meer >

Euphoria  |  24-02-2002

Disney (maar eiegnlijk Buena Vista) gaat de fout niet in. Sterker nog, ze verdienen er goed aan! In Europa wordt heel veel Disney verkocht en hoe kan je een koe...
Lees meer >

Werner  |  19-02-2002

Yech, 4:3!!!!!! Disney gaat toch behoorlijk in de fout hiermee.
Lees meer >

Peter  |  16-02-2002

Hi en yes kopen die clasic heb van de week A Bug's Life gekocht en nou deze er bij ken beter om de maand komt wat dat komt beter uit voor bruintje de beer die k...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina