Dit zijn de eerste beelden van de Nicci French film Het Geheugenspel

Logo

 

Dit zijn de eerste beelden van de Nicci French film Het Geheugenspel  


UTRECHT - Dutch FilmWorks lanceert vandaag, samen met producenten EndemolShine Scripted en NL Film, de poster en de trailer van Het Geheugenspel - de psychologische thriller naar de bestseller van het fameuze Britse schrijverskoppel Nicci French. In de Nederlands-Vlaamse film zijn grote rollen weggelegd voor o.a. Anna Drijver, Louis Talpe, Gert Winckelmans en Maarten Heijmans. De regie is in handen van het Vlaamse regiekoppel Jan Verheyen en Lien Willaert. Het Geheugenspel is vanaf 18 mei te zien in bioscopen in heel Nederland en Belgie.

De psychologische thriller Het Geheugenspel is gebaseerd op The Memory Game; het eerste boek van Nicci French dat in 1997 verscheen en waarvan in Nederland en Vlaanderen meer dan 350.000 exemplaren werden verkocht. Het Britse schrijversduo is in haar genre ongekend populair. Zij schreven inmiddels meer dan 25 thrillers die stuk voor stuk terecht kwamen in de Nederlandse bestseller lijsten. Het Geheugenspel is wereldwijd de eerste bioscoopfilm naar een boek van Nicci French.

Bekijk hier de trailer

 

OVER HET GEHEUGENSPEL
Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

OVER DE MAKERS
Het Geheugenspel wordt geproduceerd door EndemolShine Scripted en NL Film in co-productie met Interstellar Pictures en Banijay Belgium. Dutch FilmWorks en het Vlaamse KFD nemen de distributie in respectievelijk Nederland en Belgie op zich. Scenario en regie zijn in handen van de bekende Vlaamse regisseur Jan Verheyen (Zot van A., Dossier K, FC de Kampioenen) en Lien Willaert (Red Sandra). De film wordt gerealiseerd met steun van Netflix, Stichting Abraham Tuschinski Fonds, Netherlands Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter Maatregel.

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  13-03-2023

Nicci French...krijg een flashback naar zo'n twintig jaar geleden toen ze zo populair waren. Ik heb Killing Me Softly nog wel gezien, maar dat was niet zo heel ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina