Doculine: De Toekomst van de Wereld over 50 jaar

DocuLine presenteert De Toekomst - De wereld over 50 jaar

Vanaf 21 februari verkrijgbaar in luxe 3 DVD-box met hologram effect

Hoe zal onze wereld er over 50 jaar uit zien? Halen we onze energievoorraad uit de ruimte en beschikken we over vliegende auto’s? Zullen onze kinderen kunstorganen hebben? Hoe oud wordt de gemiddelde mens? De 3 DVD-box ‘De Toekomst – De wereld over 50 jaar’ laat zien welke wetenschappelijke doorbraken ons dagelijks leven drastisch zullen doen veranderen in de 2e helft van de 21e eeuw.

De DVD-box ‘De Toekomst – De wereld over 50 jaar’ is vooral geen sciencefictionverhaal. Het beeld dat van de toekomst wordt geschetst is gebaseerd op onderzoek van erkende internationale deskundigen, waaronder vooraanstaande wetenschappers van de ‘Massachusetts Institute of Technology’, ‘Max Planck Institute’ in Duitsland, ‘Wageningen Universiteit’, ‘Universiteit Maastricht’ en NASA. De documentaire wordt gepresenteerd door befaamd fysicus en futuroloog Dr. Michio Kaku van de ‘The City University of New York’. Aan de hand van een verhaal over het dagelijks leven van de gemiddelde wereldburger in het jaar 2057 worden de revolutionaire veranderingen ten opzichte van ons huidige leven treffend zichtbaar gemaakt.

De 3 DVD-Box bestaat uit de volgende DVD’s die ieder een ander element van onze toekomst beschrijven:

Het Lichaam
Deze DVD laat zien dat de gezondheidszorg er over 50 jaar heel anders uit zal zien. Door technologische vooruitgang zal iedereen een geavanceerd vest met microchips en sensoren dragen waarmee onze gezondheidstoestand op afstand door experts in de gaten gehouden kan worden. Hierdoor zullen medici in staat zijn sneller in te grijpen bij ongevallen. Andere innovaties die besproken worden, zijn de ontwikkeling van kunstorganen en weefsels, vliegende ambulances en de gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen voor het zorgverzekeringsstelsel.

De Stad
Hoe zal de stad beïnvloed worden door 50 jaar wetenschappelijke ontwikkelingen? Deze DVD laat zien dat we over 50 jaar in een netwerkstad zullen leven. Gebouwen en straten zullen doorlopend gigabites aan informatie verwerken. Een voorbeeld hiervan is het gezichtsherkennings-systeem, waar op dit moment in Londen aan wordt gewerkt. Hiermee kunnen bewakingscamera’s niet alleen opnames maken, zoals nu gebeurt, maar ook mensen herkennen. De DVD brengt ook het risico van hackers ter sprake, die in de toekomstige netwerkstad enorme schade kunnen toebrengen.

De Wereld
De toenemende energiebehoefte en de schaarste aan fossiele brandstoffen leidt ertoe dat onderzoekers op zoek zijn naar alternatieve energiebronnen. De derde DVD laat zien aan welke alternatieven er de komende 50 jaar zal worden gewerkt. Daarnaast toont de DVD de communicatiemogelijkheden die wij in de toekomst tot onze beschikking zullen hebben en in hoeverre het mogelijk is om over 50 jaar de ruimte te verkennen met een ruimtelift.

Altijd al willen weten hoe de wereld van de toekomst eruit ziet? Deze DVD geeft antwoord op uw vragen!

Technische specificaties:
Consumentenadviesprijs: € 24,95
Taal: Engels / Nederlands ondertiteld
Speelduur: 156 minuten
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 2.0

Recente artikelen

Laatste reacties

Yohanneman  |  29-01-2008

De eerste review er al van tegengekomen. Blijkt dus aan de ene kant interessant te zijn (zolang ze gewoon informatie geven), maar helaas zitten er ook gedramati...
Lees meer >

Yohanneman  |  28-01-2008

Had dit nu echt op 3 schijfjes gemoeten? Dan is het net boven de 50 minuten per schijfje, blijft een hoop loze ruimte over.
Lees meer >

Gast_09  |  27-01-2008

lijkt me een interessante dvd ga het zeker aanschaffen
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina