Documentaire Michel Petrucciani is vanaf 24 april verkrijgbaar op DVD

Lumiere Entertainment




César Nominatie Beste Documentaire 2012


MICHEL PETRUCCIANI

Een film van Michael RADFORD (Il Postino, The Merchant of Venice) over de Franse jazzpianist Michel PETRUCCIANI.

Een opmerkelijke verschijning, zowel muzikaal als fysiek. Gepassioneerd, briljant en gedreven door zijn onverzadigbare honger naar jazz, vrouwen en het leven. Hij overleed op 36-jarige leeftijd.
Vanaf 24 april verkrijgbaar op DVD

Met Michel Petrucciani keert Michael Radford (Il Postino) terug naar zijn roots als documentairemaker. Aan de hand van interviews en een schat aan archiefmateriaal schetst hij het portret van de rasartiest Michel Petrucciani. Zijn vrouwen – hij trouwde vijfmaal - vertellen hun opmerkelijk verhaal: over liefde, grapjes, verdriet …

covers

Het is het verhaal van één van de beste Franse jazz-pianisten, een kleine man die uitgroeide tot een grote meneer binnen de jazz-wereld. Michel Petrucciani speelde samen met jazz-fenomenen als Dizzy Gillespie, Jim Hall en Wayne Shorter. Ondanks zijn ziekte, die hem broze botten en beperkte groei brachten, weigerde hij dit als een belemmering te zien. Ondanks zijn korte leven en fysieke beperkingen heeft hij een onuitwisbare stempel gedrukt op de hedendaagse jazz. Zijn eigen stijl werd oorspronkelijk beïnvloed door Bill Evans hoewel sommigen hem vergelijken met Keith Jarrett. Niet te missen!

Technische gegevens
Frankrijk/Duitsland/Italië 2011
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 103 minuten
Kijkwijzer: AL
Consumentenadviesprijs: € 19,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina