Dolfje Weerwolfje is vanaf 9 mei verkrijgbaar op DVD en Blu-ray Disc

Video Film Express


BFD Home Entertainment presenteert:

Onze grootste kinderboekenheld in een spannende film naar de razend populaire boeken van Paul van Loon

DOLFJE WEERWOLFJE

Een film van Joram Lürsen, naar een scenario van Tamara Bos
Van de producent van Minoes en Het Paard van Sinterklaas

Vanaf 9 mei verkrijgbaar op DVD en Blu-ray disc.
Bovendien op DVD verkrijgbaar als Speciale Editie inclusief boekje met de vijf winnende verhalen van de wedstrijd ‘Mijn Dolfje Weerwolfje Verhaal’

covers

De boeken van Paul van Loon en dan met name die over Dolfje Weerwolfje zijn razend populair. Een verfilming kon dan ook niet uitblijven. De familiefilm, gebaseerd op het eerste boek uit de Dolfje Weerwolfje-boekenreeks, trok meer dan 300.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen en werd beloond met een Gouden Film. De regie was in handen van Joram Lürsen. Hij was eerder verantwoordelijk voor de regie van o.a. Alles is Liefde (Gouden Kalf voor beste speelfilm) en In Oranje. Tamara Bos, bekend van o.a. Het paard van Sinterklaas (Gouden Kalf voor beste scenario) en Minoes (Gouden Kalf voor beste speelfilm), schreef het scenario.
De hoofdrollen worden vertolkt door Ole Kroes, Kim van Kooten, Remko Vrijdag, Maas Bronkhuyzen, Joop Keesmaat en Trudy Labij.

Korte inhoud
Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf. De gevoelige Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij wil gewoon zijn, net als iedereen. Hij is bang dat zijn vader en moeder hem niet meer willen als ze ontdekken dat hij een weerwolf is. Dolfje wil koste wat kost zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan....

Wedstrijd ‘Mijn Dolfje Weerwolfje Verhaal’: Tijdens de bioscooprelease werden kinderen tot dertien jaar opgeroepen hun eigen Dolfje Weerwolfje-verhaal te schrijven. Uit een groot aantal inzendingen zijn de vijf beste verhalen uitgekozen. Deze verhalen verschijnen in het boekje dat toegevoegd is aan de Speciale Editie DVD van Dolfje Weerwolfje.

.covers


Technische gegevens (Speciale Editie) DVD
TAAL: Nederlands / Vlaams
AUDIO: Dolby Digital 5.1
BEELD: 2.35:1
SPEELDUUR: 87 minuten
GENRE: Kinderfilm
KIJKWIJZER: 6
Extra’s: Making of, Teaser, Trailer

Consumentenadviesprijs: € 14,99

Technische gegevens Blu-ray Disc
TAAL: Nederlands / Vlaams
AUDIO: DTS HD Master 5.1
BEELD: 1080P HD 2.35:1
SPEELDUUR: 91 minuten
GENRE: Kinderfilm
KIJKWIJZER: 6
Extra’s: Making of, Teaser, Trailer

Consumentenadviesprijs: € 14,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina