Drama, humor en spanning op BBC First in september

Drama, humor en spanning op BBC First in september

In september worden de dagen steeds korter en daarom begint BBC First zich voor te bereiden op lange, gezellige avonden met drie nieuwe series; heel verschillend, maar allemaal het kijken waard. Het komische drama In The Club seizoen 2 vertelt het verhaal van een groep uiteenlopende, kersverse ouders. Voor de liefhebbers van misdaaddrama’s, verwelkomt BBC First Alan Banks en zijn team voor het vijfde seizoen van DCI Banks waarin ze te maken krijgen met de moeilijkste zaak tot nu toe. En tot slot, voor de fans van bovennatuurlijk drama is er The Living and The Dead: een huiveringwekkend verhaal in het Victoriaanse Engeland, waar een koppel wordt geconfronteerd met de ene verontrustende gebeurtenis na de andere.

In The Club - Seizoen 2

vanaf dinsdag 21 september om 21:00 uur uitgezonden op BBC First
Serie1
In The Club, de warme dramaserie van Kay Mellor (The Syndicate, Band of Gold) keert terug en volgt de relatieperikelen van een groep zeer verschillende jonge ouders die elkaar voor het eerst ontmoet hebben tijdens een ouderschapscursus. Het verhaal gaat tien maanden later verder en alle baby’s zijn geboren en in sommige gevallen is er een tweede op komst. In verhaallijnen boordevol geheimen, liefdesverdriet, komedie en pathos blijkt het leven voor deze boeiende personages een emotionele achtbaan te zijn als ze van de roze zwangerschapswolk in de realiteit van het ouderschap belanden. Bekijk de trailer hier.


DCI Banks seizoen 5

vanaf donderdag 22 september om 21:00 uur uitgezonden op BBC First
Serie2
DCI Banks, geïnspireerd door Peter Robinsons’s bestsellers, komt terug met een nieuw zesdelig seizoen, het venijnigste tot nu toe. Wanneer het slachtoffer van een waanzinnige aanval in Woodstock wordt gevonden, vragen Alan Banks (Stephen Tompkinson) en zijn team zich af of de locatie, waar een meisje recent zelfmoord pleegde, toeval is of niet. Maar wanneer Banks ontdekt dat er een link is met lokale maffiabaas Steve Richards, gespeeld door Shaun Dooley (Ordinary Lies) komt hij zelf met een theorie op de proppen. Verder escaleert een zaak van een vermiste persoon tot een kidnapping met losgeld. En Banks en zijn team worden geconfronteerd met een tragedie die ze moeten ontrafelen. Ondertussen wordt DI Helen Morton (Caroline Catz) zwaar onder druk gezet door Chief Superintendent Anderson (Shaun Dingwall), om de zaak zo snel mogelijk op te lossen. Maar Banks wordt alsmaar zekerder dat alles in de richting wijst van één man, maffiabaas Steve Richards.


The Living and The Dead

vanaf zaterdag 24 september om 21:00 uur uitgezonden op BBC First
Serie3
The Living and The Dead, een nieuwe bovennatuurlijke dramaserie die zich afspeelt op het Engelse platteland in 1890. Geproduceerd door Ashley Pharoah, van Life on Mars en Ashes to Ashes, met in de hoofdrol Colin Morgan (The Fall) en Charlotte Spencer (Line of Duty).
Als Nathan Appleby – een pionier in psychologie – Shepzoy House in het mooie maar geïsoleerde Somerset Valley erft, beslist hij om een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en zijn geliefde vrouw Charlotte. Maar al snel wordt het idyllische plaatje aangetast door vreemde en verontrustende gebeurtenissen die vreemd genoeg allemaal met Nathan te maken lijken te hebben. Wordt hij achtervolgd? Waarom? En door wie? De antwoorden hierop zullen alles waarin deze man geloofde in twijfel trekken en alles en iedereen die hij ooit liefhad, bedreigen. Bekijk de trailer hier.

Wil je meer van het beste Britse drama zien? Deze series gaan door in september:

  • Line of Duty seizoen 3, nieuwe afleveringen elke zaterdag om 21:00 uur; laatste aflevering op 17 september
  • War and Peace, dubbele afleveringen op dinsdag om 21:00 uur; laatste aflevering op 13 september

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina