Drie films vanaf 9 april op DVD verkrijgbaar via Remain In Light

Vanaf 9 april op DVD via Remain In Light

Op 9 april verschijnen drie films via Remain in Light op DVD. De Russische film DONBASS gaat over hoe wat waar is van de berichten over de strijd in Oost-Oekraïne die de wereld in worden gestuurd. De Vlaamse filmmaker Robbe de Hert (De Witte van Sichem) heeft na bijna 20 jaar eindelijk zijn documentaire HOLLYWOOD AAN DE SCHELDE over de Vlaamse Film kunnen volmaken. En de eveneens Vlaamse film RESURRECTION, met Johan Leysen, over de ontmoeting tussen een oude man en een zwijgzame jongeman.

DONBASS

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een 'praktische handleiding' voor het overleven in zo'n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news?

Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Zijn episodische fictionalisering, die hem de prijs voor Beste Regie opleverde in het Cannes-programma Un Certain Regard, benadrukt het groteske van situaties die vreemd en verontrustend zijn. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.

Regie: Sergei Loznitsa
Cast: Tamara Yatsenko, Liudmila Smorodina, Olesya Zhurakovskaya, Boris Kamorzin, Sergei Russkin

Genre: Drama
Speelduur: 121 min
Taal: Russisch/Engels
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 16

 

HOLLYWOOD AAN DE SCHELDE

Na 2 decennia bloed, zweet en tranen is het eindelijk zover: Robbe de Hert presenteert 'Hollywood aan de Schelde', zijn langverwachte documentaire over de geschiedenis van de Vlaamse film.

Hollywood Aan de Schelde DVDTwee jaar geleden leek het project nog op sterven na dood, maar door een crowdfunding campagne, de ‘Robbe de Hert Benefietavond’ in de Arenbergschouwburg en steun van Sven Gatz en de Stad Antwerpen, konden Robbe en zijn crew terug aan het werk. Door de jaren heen interviewden ze tal van prominenten uit de filmwereld: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Bilall Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux. Die interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières. ‘Hollywood aan de Schelde’ brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont.

Regie: Robbe De Hert
Cast: Met bijdragen van Jan Verheyen, Frank Van Passel, Erik Van Looy, Koen De Bouw, Hugo Claus, Hilde Van Mieghem, Felix Van Groeningen, Johan Leysen,...

Genre: Documentaire
Speelduur: 119 min
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL
Extra's: Interviews

 

RESURRECTION

Resurrection DVDEen oudere man die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert echter te spreken. Toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie aanklopt, komt de oude man te weten dat de jongeman iemand heeft vermoord. De oude man staat voor een hartverscheurende keuze: Wat doet hij met de moordenaar in zijn huis?

Regie: Kristof Hoornaert
Cast: Johan Leysen, Gilles de Schrijver

Genre: Drama
Speelduur: 110 min
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: AL

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Verhoeven  |  10-04-2019

Donbass en Resurrection kan ik ten zeerste aanraden.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina