Drie nieuwe titels op DVD en VOD via Cinemien: Remainder, De Erfenis en Unknown Brood

De nieuwe releases op DVD en VOD van Cinemien:

REMAINDER - Omer Fast

Remainder DVDEen zwaar object valt door een glazen plafond op het hoofd van de jonge Tom (Tom Sturrigde). Als hij na een coma wakker wordt, herinnert hij zich niets meer en weet amper meer wie hij is. Tom ontvangt een flinke vergoeding van 8,5 miljoen pond van de verantwoordelijke bank in ruil voor geheimhouding van het incident. Er is hem één beeld bijgebleven: een jongen boven aan de trap in een oud huis wijst naar een oude vrouw. In de hoop zijn herinnering terug te krijgen, koopt Tom het desbetreffende gebouw, vult het met mensen en ensceneert deze scène keer op keer.

REMAINDER is gebaseerd op de gelijknamige thriller van de Engelse auteur Tom McCarthy en ging in première op het filmfestival van Berlijn in 2016. Het is de debuutfilm van de Israëlische videokunstenaar Omer Fast.

Cast
Nicholas Farrell
Tom Sturridge

Regie: Omer Fast

Genre: Drama
Land: Groot Brittannië
Jaar: 2015
Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 28 februari

 

UNKNOWN BROOD - Dennis Alink

Unknown Brood DVDOp woensdag 11 juli 2001 springt rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakt is net zo extravagant als dat hij het leven heeft geleefd. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven. Broods leven was vanaf het begin tot het einde een worsteling tussen het zijn van een mens of het worden van een mythe. Op 11 juli kwamen die twee paden samen.

UNKNOWN BROOD is geselecteerd voor de Dutch Competition en Music Documentary section van IDFA.

Cast
Herman Brood e.a.

Regisseur: Dennis Alink

Genre: Documentaire
Land: Nederland 2016

Releasedatum: 28 februari

 

DE ERFENIS - Joris Postema 

De Erfenis DVDDaan van der Elsken is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu is het die van zijn beste vriend Joris Postema. Samen proberen ze grip te krijgen op Daan’s leven, door postuum de confrontatie met zijn vader aan te gaan. Daan ziet Ed - hij lijkt meer op hem dan hij zou willen – als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Aan de hand van veelvuldig voorhanden zijnde foto’s en filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Hij komt tot een verrassende ontdekking.

Cast
Ed & Daan van der Elsken

Regisseur: Joris Postema

Genres: Documentaire
Land: Nederland 2016

Releasedatum: 28 februari

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina